KeződoldalVicces20+1 rettentően hasztalan, ám annál érdekesebb tény a nagyvilágból!

20+1 rettentően hasztalan, ám annál érdekesebb tény a nagyvilágból!

-

Ha valami olyasmire vágytál, amitől lexikális tudásod bővül, netán olyan információkkal szerettél volna gyarapodni, amelyekkel fel lehet vágni a haverok/barátok előtt akkor sajnos rossz bejegyzést nyitottál meg.

Ha azonban van 5 felesleges perced és vevő vagy egy pár jelentéktelennek tűnő furcsaságra, melyek olykor mosolyt csalnak arcodra, akkor mindenképpen olvasd el cikkünket és a benne rejlő 21 hasztalan, de legalább megdöbbentő tényt!

-A dobókocka szemközti oldalainak összege mindig 7.

Ha megnézed, akkor látni fogod, hogy az egyes és hatos a kocka ellentétes oldalán található (1 + 6 = 7), csakúgy, mint kettő és az öt (2 + 5 = 7), valamint három és a négy (3 + 4 = 7).

– Hihetetlen, de 13,8 százalékkal nagyobb valószínűséggel halhatsz meg születésnapodon!

Az Annals of Epidemiology című folyóiratban megjelent 2012-es tanulmány szerint az emberek 13,8 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg születésnapjukon, mint az év bármely más napján.

– A zenehallgatás segít(het) távol tartani a szúnyogokat.

Az elektronikus tánczene lejátszása képes elriasztani a bosszantó szúnyogokat. Az Acta Topica folyóiratban megjelent 2019-es tanulmány szerint Skrillex: Scary Monsters and Nice Sprites című dala nagyon magas és kivételesen mély hangokat, valamint folyamatosan növekvő hangmagasságot ötvöz, ami visszatartja a szúnyogokat a zene forrásától.

-A kőr király az egyedüli a király a franci kártya lapjai között, akinek nincs bajsza!

-A közhiedelemmel ellentétben nem egy hawaii, hanem egy görög-kanadai férfi találta fel a “Hawaii” pizzát.

Mindig heves viták folynak arról, hogy az ananásznak van-e egyáltalán helye egy pizzán vagy sem, de az már nem kérdés, hogy a hawaii pizza eredetileg honnan származik: Chatham, Ontario, Kanada!
Az gyümölccsel dúsított pizzát útjára indító étterem tulajdonosa, Sam Panopoulos Görögországban született, majd 20 éves korában Kanadába költözött. A vállalkozó 1962-ben a döntött úgy, hogy ananászt tesz a pizzára.

-A mogyoróvajat gyémántokká lehetséges varázsolni.

Míg a legtöbben örömmel kenünk egy kis mogyoróvajat két szelet kenyér közé, Dan Frost tudós, a németországi Bayerisches Geoinstitut cég tudósa egy kicsit másképp bánt mogyoróvajával: gyémántot készített belőle.

-A pogonofóbia a szakálltól való félelmet jelenti.

-A körmöd gyorsabban nő a domináns kezeden.

A körmök gyorsabban nőnek a domináns kézen, kiváltképp a nagyujjakon, valamint gyorsabban nőnek nappal és a nyári hónapokban is.

-A szitakötőknek hat lába van, de nem tudnak járni.

Lehet, hogy láttál már szitakötőt, amely a kertben lévő növényen lógott, vagy a tó fölött cikázott a levegőben. De garantálhatjuk, hogy még soha nem láttál egyet sem vonulni egy piknikasztalon vagy sétálni egy ágon. Ennek oka, hogy annak ellenére, hogy hat lábuk van, mint más rovaroknak, a szitakötő lába túl gyenge ahhoz, hogy hosszú ideig járhasson rajta.

-A golflabdákon általában 336 “gödröcske” van.

Amikor valaki a golfpályán tartózkodik, valószínűleg jobban figyel arra, hogy milyen ütőt használ, mint a golflabdák részleteire. De ha figyelembe vennéd az apró fehér gömb sajátosságait, felfedezhetnéd, hogy a golflabdák legtöbbjének 336 darab bemélyedése van.

-Egy köbcenti emberi csont öt normál méretű kisteherautó súlyát képes elviselni.

Ha szuperhősnek akarod érezni magad, ne feledd, hogy az emberi csont valójában erősebb, mint az acél, vagy a beton. Egy köbcenti csont elvileg 8626 kg vagy annál nagyobb terhelést képes elviselni, ami körülbelül ötször annyi, mint egy kisméretű teherautó önsúlya.

-A tested körülbelül 161.00 kilométernyi eret tartalmaz.

-A csirke és a strucc közelebbi rokona a Tyrannosaurus rex-nek, mint a hüllők.

Míg korábban azt gondoltuk, hogy a dinoszauruszok óriási gyíkszerű lények, amelyek a földet járják, ma már széles körben elfogadott, hogy a dinoszauruszok több közös vonást mutatnak a mai madarakkal, mint a túlméretezett hüllőkkel.

A Harvard Egyetem kutatásai 2008-ban megerősítették, hogy a Tyrannosaurus Rex genetikája jobban hasonlít a struccokéhoz és a csirkékéhez, mint az aligátorokéhoz vagy a krokodilokéhoz.

-A Pringles csomagolás feltalálóját egy Pringles dobozban temették el.

1966-ban Fredric Baur fejéből pattant ki a Procter & Gamble egyedülálló ötlete, miszerint a chips ‘szeleteket’ ne egy zacskóba helyezzék, hanem egy henger alakú kartondobozba csomagolják. Így született meg a legendás henger alakú chipses doboz, ami mára a Pringles chipsek védjegyévé vált.

Baur annyira büszke volt találmányára, hogy a sírba akarta vinni azt – szó szerint. Végrendeletében közölte családjával, hogy szeretné, ha hamvait egy Pringles dobozba tennék, és úgy helyeznék őt örök nyugalomra.

-A valaha készített legnagyobb rántotta súlya közel 3,5 tonna volt.

2019 októberében a Federación Nacional de Avicultores de Colombia, azaz a Kolumbiai Baromfitenyésztők Országos Szervezete 59 758 tojással dolgozott a rekord beállítása érdekében.

-Az Antarktisz kivételével minden kontinensen van egy “Róma” nevű város.

-A polipoknak és a tintahalaknak három szíve van.

– II. Erzsébet, angol királynő képzett teherautó-sofőr és szerelő.

A második világháború idején az akkor 18 éves Erzsébet hercegnő a Nők Kisegítő Területi Szolgálatának tagja volt, így ő a brit királyi család egyetlen nője, aki a fegyveres erőknél szolgált. Elizabeth Windsor szerelőnek és katonai teherautó-sofőrnek tanult szolgálata alatt.

-Frank Sinatra-t illette volna a Die Hard – Drágán add az életed főszerepe.

Mielőtt Bruce Willis hozzájutott volna az akciódús film főszerepéhez, a karaktert Frank Sinatra énekesnek ajánlották fel, aki akkor 70 éves volt.

A film ugyanis Roderick Thorp: Semmi sem tart örökké című regényén alapult, amely az 1966-os, A detektív című regény folytatása volt.
És mivel az első regényből készült film 1968-ban Sinatra főszereplésével került a mozikba, a stúdiót kötötte a szerződés és Sinatrának kellett felajánlaniuk a folytatás főszerepét. Amikor azonban ez megtörtént, az énekes habozás nélkül elutasította azt.

– Egy átlagos felnőtt 2500-2700 gramm székletet termel hetente.

Kim Barrett, a Kaliforniai Egyetem orvostudományi professzora szerint átlagosan mind a férfiak, mind a nők körülbelül 360-400 gramm székletet termelnek naponta. Ez hetente valamivel több, mint két és fél kiló!

-A basenji az egyetlen kutyafajta, amely nem ugat.

Amennyiben tetszett a cikkünk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...