KeződoldalÉrdekességek21 dolog, ami minden Hong Kongba látogató turistát lenyűgöz

21 dolog, ami minden Hong Kongba látogató turistát lenyűgöz

-

Ma már nagyon sokan tisztában vannak vele, hogy a keleti országok és városok mennyire egyediek és fejlettek. Ők valahogy mindig egy-két lépéssel a nyugati országok előtt járnak. A legtöbb városban olyan különleges helyek, épületek, szállodák, piacok, vendéglátó egységek, szórakozási lehetőségek és egyebek vannak, melyek egy pillanat alatt le tudják venni az embereket a lábukról. Például hány olyan országot/várost ismersz, ahol Colgate fogkrémes autó járja az utcákat, hogy fagyit osztogasson, vagy hány olyan helyet ismersz, ahol életnagyságú biliárdasztalon lehet játszani? Egyet sem, igaz? Mostani posztunkban összegyűjtöttünk néhány képet, ami bemutatja, hogy mi is nyűgözi le a Hong Kongba látogató turistákat.

1, Hong Kongban vannak olyan épületek például szállodák, ahol a lift nagyobb, mint egy néhány ottani ingatlan.

2, Egyes áruházak mozgólépcsői ultraibolya sterilizálóval vannak ellátva.

3, Van olyan mozgólépcső, mely összesen 5-6 lépcsőfokból áll.

4, Egyes szállodák korlátlan mobilinternettel rendelkező telefonokat biztosítanak a vendégeiknek, amivel nem utolsó sorban oda telefonálhatnak ahova csak akarnak.

5, Még nem sikerült rájönni miért, de vannak szállodák, ahol ilyen keskeny mosdókagylók vannak a szobákhoz a tükörről nem is beszélve.

6, Olyan körhintákat építettek, amire nem csak az egészséges gyermeke tudnak felszállni, hanem a mozgáskorlátozottak is. Milyen szép gesztus!

7, A taxisok több telefont használnak egyszerre, ám mindegyiken más és más dolgot csinálnak. Például az egyiken a GPS-t nézik, a másikon SMS-t írnak a harmadik hívást fogadnak… stb.

8, Míg Londonban emeletes buszok vannak, addig Hong Kongban emeletes villamosok közlekednek az utcákon.

9, Lazán lehet találkozni az utcán vadon élő vaddisznóval.

10, Igazi különlegességeket is lehet kapni a gyorséttermekben. Ha unod a hagyományos szendvicset próbálj ki egy fehér vagy fekete zsemlés finomságot.

11, 1993 és 2017 között olyan pénzérméket vertek Hong Kongban, melyek 3-4 pénzérme vastagságával feleltek meg.

12, Épület köré épített állvány, melyek bambuszból készültek.

13, A nyilvános mosdókban ilyen szépen díszített mosdókagylók vannak.

14, Az utcákon nem csak ital és ételautomaták vannak, hanem esernyőárusító automaták is.

15, A szupermarketekben lehet hagyományos és szögletes dinnyét is kapni.

16, Úgy tűnik a Colgate nemcsak fogkrémben utazik, hanem fagyiban is.

17, Akadnak olyan speciális helyek, ahol Hello Kitty témájú ételeket lehet kapni. A rajongóknak ide mindenképp el kell látogatni.

18, Életnagyságú biliárd asztal, ahol voltaképpen te magad vagy a “dákó”.

19, Egy hely, ahol te magad foghatod ki a tengeri herkentyűket és ott helyben el is készítik neked.

20, Van egy ipartelep, ahol levezetheted a fölösleges energiáid vagy épp a stresszt. A helyre több elromlott elektronikai eszköz, például TV, hűtő, mikró… egyebek vannak kirakva, amiket baseball ütővel szétverhetsz.

21, Ma Wan szigetén van egy vidámpark, amit érdemes minden turistának megnézni, mivel Noé bárkájával is lehet ott találkozni. A 450 méter hosszú hajóba be lehet menni és meg lehet nézni milyen állatok voltak a fedélzeten.

Na mit szóltok?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...