Ha átmegyünk a nagyszüleinkhez egyből szemet szúrnak a régi fekete-fehér képek. Ezeknek képeknek történetük van, amiket szívesen meghallgatunk. Legyen ez egy régi családi történet, vagy akár a nagyszülők megismerkedése. A mai kor társadalmában sokszor ismeretlen az a fogalom, hogy kitartás,problémamegoldás. Sokszor hajlamosak az emberek az első adandó alkalommal, amikor valamilyen gond felmerül – elválni. Nincs recept a sírig tartó szerelemre, de ha nagyszüleinket kérdezzük, ők se tudnak felelni rá. Talán az egymás iránti tisztelet, az elkötelezettség, vagy az örök szerelem…Ha megnézzük lejjebb a képeket,megértjük, tényleg, hogy mit jelent az ÖRÖK szó.

1.

Mára jellemző lett, hogy a párok megújtják fogadalmukat. Itt is épp ezt látjuk, hogy az 50. házassági évfordulóra újra megrendezték az esküvőt. Nem semmi egy szám…

 

 

2.

Igazán könnyeket csal ez a kép az ember szemébe. Az első Valentin-napi és az utolsó kép, amin együtt vannak. Sajnos ezután már nem készült több Valentin-napi kép.

 

 

3.

Mindannyian arra vágyunk gyerekként, hogy az akkori szerelmünk legyen a társunk egy életre. Azonban ez nagyon keveseknek adatik meg. A képen látható pár egyik a szerencsés pároknak, akiknek a gyerekszerelemből egy tartós, erős kapcsolat lett.

 

 

4.

Leírni is sok, de van az a kapcsolat, ami 70 év után is boldog. Az a lángoló szerelem már kicsit lecsillapodik, de a szeretet megmarad, és egy sokkal erősebb kapoccsá alakul át. Sokan ezt nem tudják elfogadni, de bizony egy jó kapcsolatért dolgozni kell, erre bizonyíték a 70 év…

 

 

5.

Sokan csak reménykednek az örök boldogságról, hogy egyszer őket is megtalálja. Vannak olyan kapcsolatok, amikről akár filmet is forgathatnának annyira kiegyensúlyozott és idilli. Jóban-rosszban, örökké.

 

 

6.

Az első randevú után itt pihent meg a pár egy kicsit. Ez a fotel azóta is kedvencük lett. Így nem volt kérdés, hogy az esküvői fotózásba is belecsempésszék a számukra már ikonikussá vált bútordarabot.

 

 

7.

A Stanley Kupa iránt érzett szerelmük ugyanolyan erős, mint az egymás iránt táplált érzelmek. Vannak dolgok, amik az évek alatt nem változnak. Nemcsak egymás iránti rajongás jellemzi a párt, de még  a hobbijuk is szorosabbá kovácsolja őket össze.

 

 

8.

Eléggé megosztott a fiú-lány-barátságról gondolkozók tábora. Van, aki szerint létezik,és van aki szerint nem. Itt ebben az esetben inkább a nem felé billen a mérleg nyelve, mivel ebből a mély barátságból egy gyönyörű szerelem vált.

 

 

9.

Nincs is annál szebb dolog,mint mikor a család együtt ünnepli a nagyszülők 77. házassági évfordulóját. Szerencsések, hogy még mindig együtt tudják megélni ezeket a boldog pillanatokat.

 

 

10.

Amikor az ember megfogadja, “míg a halál el nem választ” részt, komolyan gondolja. Az igazi próbatétel azonban az utána következő évek, amiket együtt él meg az ember. Minden kapcsolatnak vannak szakaszai, ahogy a házasságnak is.

 

 

11.

A képeket elnézve egy valami nem változott, az egymás iránt érzett szerelem. Lehet, hogy a bőr már ráncos, a haj ősz, de az érzelmek nem kopnak meg az évek alatt.

 

 

12.

Újrafotózták a képet. Látni is a feleség tekintetén, hogy még mindig ugyanúgy néz fel férjére, mint 20 évvel az új kép készítése előtt.

 

13.

Mindig vannak nehézségek, főleg ha már hosszabb ideje vagyunk együtt, azt gondolnánk, nem is tud a másik újat mutatni. De ez nem így van. Sokszor egy élet is kevés, hogy megismerjük a másikat.

 

 

14.

A 75. házassági évforduló megünneplése. Ehhez nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni, csak hogy példaértékű.

 

 

15.

Akármilyen gond, probléma, kihívás gördül az ember elé, tudja, hogy ott van neki a másik, akire mindig mindenkor tud számítani. Ha csak egy bíztató szóval is, de akkor is segített.

 

16.

Ez a pár először 1961-ben indult világkörüli útra VW bogarukkal, majd megismételték 1996-ban is. A közös célok és az új élmények szerzése nagyon fontos egy kapcsolatban.

 

 

17.

Sokan legyintenek a pici gyerekre,mikor közlik,hogy szerelmesek. Ilyenkor nem gondolja az ember azt, hogy komolyan is gondolja. Majd az évek igazolják, hogy ez így volt.

 

 

18.

Amikor egy általános iskolás szerelemből eljegyzés lesz. Igazi Love Story. Jó látni, hogy vannak ilyen esetek is.

 

 

19.

Hiába az elmúlt évek, hiába a kor, az egymás iránt érzelmek nem fakultak meg az idő múlásával. Örök hűséget és szerelmet fogadtak egymás iránt, amit be is tartottak.

 

 

20.

A 81 éves pár az egyetemi évek alatt ismerte meg egymást, majd a kapcsolatuk komolyabbá vált. Az óra előtt pedig készítettek egy képet még a házasságkötésnél, majd úgy érezték ideje újra megismételni.

 

 

21.

Az örökkön-örökké,holtomiglan-holtodiglan, jóban-rosszban először nem tűnik olyan komolynak.Majd miután ránézünk a képre, értelmet nyer mind a három kifejezés.

 

 

22.

Nincs is annál boldogabb pillanat, mint amikor a gyerekkori szerelmed kísér el a bálba.