23 sosem látott kép a Titanicról, ami könnyeket csal a te szemedbe is

A Titanic szörnyű tragédiáját senkinek nem kell bemutatni. A mozifilm is épp eléggé részletesen vetíti elénk a tragikus napot, de voltak túlélők, akik mindennap ezzel keltek és feküdtek. A felszínre nem tudták még hozni a hajót – mérete miatt sem lenne egyszerű- ,de mindig csinálnak a mélybe expedíciókat, hogy minél többet tudjanak meg a hajóról és a vele elsüllyedt személyzetről. Most olyan képeket mutatunk Nektek, amiket eddig még nagyközönség nem igazán látott.

1.

1912. április 10-én indult útjára a Titanic New Yorkba Southamptonból, Angliából. A luxushajó akkor indult el első, és utolsó útjára. Bizonyára láttad Cameron 1997-es filmjét, ahol a hideg futkos a hátunkon, mikor nagy mosollyal búcsúznak az emberek az otthon maradottaktól.

 

2.

A hajó személyzetét nagyon meglepte a jégheggyel való találkozás. Több hajó küldött üzenetet a kapitánynak a közelgő veszélyről, de ez sajnos sosem jutott el hozzá. A Titanicot úgy építették meg, hogy ha mind a 4 rekesze megtelik vízzel se tudjon elsüllyedni. A végzetes éjszakán 6 rekesz telt meg.

 

3.

A képen Edward J. Smith kapitány (jobbra) és kollégája, Hugh Walter McElroy áll a Titanic fedélzetén.

 

4.

Az utasok épp a mentőcsónakok mellett haladnak el,mit sem sejtve, hogy később sajnálatos módon használni kényszerülnek.

 

5.

A fotó egy teljesen hétköznapi életképet mutat be, ami később felértékelődik. Egy kisfiú játszik a fedélzeten a tragédia napja előtt nem sokkal.

 

6.

Margaret Brown, Molly első osztályú utas a Titanicon. Nagyon szerény környezetből érkezett a gazdagságba, igazi egyéniség volt. A filmben is kulcsszerepet kap, ő védi Jack-et.

 

7.

A képen a tragédia okozója, a jéghegy látható. A fényképet Adalbert Prinz készítette, 1912. április 15-én reggel, a hajótöréstől néhány kilóméterre.

 

8.

A mentőcsónakok épp távolodnak a süllyedő hajótól.

 

9.

Ebben a képben nincs úgymond semmi különleges, azonban mégis. Az utolsó mentőcsónak a túlélőkkel, akiknek a szeme láttára süllyed el a hajó.

 

10.

Hajnali 2 óra 20 percre elsüllyedt a Titanic. A képen a Carpathia nevű hajó mentette meg a túlélőket.

 

11.

Ez a család csodával határos módon megmenekült, azonban a szemükben látni, hogy mit éltek át.

 

12.

 Charlotte Collyer és lánya Marjorie szintén megmenekültek. Hatalmas csoda volt, amikor esetleg családoknak sikerült együtt maradni.

13.

A képen Stuart Collett, egy másik túlélő látható. A tragédiában összesen 1517 ember vesztett életét.

14.

A képen látható Michel, 4 éves (balra) és Edmond Navratil, 2 éves (jobbra). Őket a Titanic árváinak nevezték el,mivel apjukat elvesztették a tragédia során.

 

15.

A hajótörés néhány túlélőjét örömmel és tárt karokkal fogadta a MillBay Dokkja, Plymouthban, Anglia partján. A túlélők arcán látni a fáradtságot és kimerültséget.

 

16.

A White Star volt a fő hajózási társaság a 19. század vége és a 20. század eleje között. A képen látni, ahogy a társaság irodája előtt emberek gyűltek össze,akik választ várnak a tragnédiára.

 

17.

Hatalmas tömeg várja a túlélőket, és mindenki keresi a családtagját.El sem tudjuk képzelni manapság, hogy milyen lehet kétségek között lenni.

 

Ugyancsak egy kép a várakozó tömegről.

 

18.

Egy újságosfiú épp árulja az újságot,amin hatalmas betűkkel van feljegyezve a Titanic híre.

 

19.

George M. Cohan (balra) vasárnap egy New York-i folyóirat lapszámati értékesíti, így segítve a túlélőknek és családjuknak.

 

20.

A gyászoló családok segítségére sietett a Yankees csapata is, akik a baseball jegye árából a túlélőket és szintén családjaikat segítik.

 

21.

Arthur Henri Rostron a Carpathia hajó kapitánya volt az,aki egyből az utasok segítégére sierett, ezért a túlélők hálából egy ezüst serleget ajándékoztak neki.

 

22.

A temetéseket Seamen’s Church Institute-ban, New Yorkban tartották meg.

 

23.

Ezt az emlékművet Isidor és Ida Straus emlékére emelték, akik együtt haltak meg a Titanic elsüllyedésénél, mivel nem voltak hajlandók egymást elengedni.

 

Add Comment