KeződoldalEmberek24 tetoválás, ami többet mond ezer szónál!

24 tetoválás, ami többet mond ezer szónál!

-

Míg pár évtizeddel ezelőtt bűnözőnek és ördögtől valónak titulálták azokat, akik tetoválásokat viselnek, napjainkra az önkifejezés ezen formája már teljesen elfogadottá vált.

Sokan különböző szimbólumok, vagy tetoválási stílusok alkalmazásával jelzik és ismertetik nézeteiket, vannak akik csak divatból varratnak magukra többnyire komoly jelentéssel nem bíró motívumokat, még akadnak olyanok, akik bizonyos dolgok elfedésére vagy szépészeti megfontolásból hagyják, hogy testük a tetoválóművész vásznaként legyen használva.

A tetoválások világában azonban kétség kívül a legtöbb alkotás olyan céllal készül el, hogy az valakire vagy valamire élete végéig emlékeztesse annak viselőjét. Vannak, akik csak egyszerűen évszámokkal vagy feliratokkal ábrázolják gondolataikat, amiket sosem akarnak elfeledni, ám akadnak olyanok is, akik egy kissé bonyolultabb, tényleg csak a számukra érthető minta magukra varratásában hisznek.

Cikkünkben olyan embereket mutatunk be, kiknek tetoválásai többet mondanak 1000 szónál!

“A házunk egy gázpalack felrobbanásának következtében összeomlott és maga alá temette a szüleimet és a német juhászomat. Ez a tetoválás az ő emlékükre készült, a házunk, a szüleim monogramja és az ablakban figyelő kutya emlékeztet örökké életem legrosszabb napjára és az ő elvesztésükre!”

“A kedvenc képem a kedvenc személyemről: az apámról.”

“Ezt a lányom rajzolta 8 éves korában és most 4 évvel később varrattam magamra. A képen egy macska feje látható, melyen belül három kisebb cica-‘arc’ is van. Elmagyarázta, hogy ez azon hangulataimnak az ábrázolása, amik akkor uralkodtak rajtam mikor még nem tanultam meg rendesen kordában tartani a viselkedésemet. Az egyik a jó, a másik a gonosz, és a harmadik, a sokszemű pedig a kettősséget jelentette. Ő így látott akkor engem. Mára már gyógyultnak mondhatom magam és teljesen jól kezelem az érzelmi ingadozásaimat.”

Az elvesztett kisgyermek talpának a lenyomata angyalszárnyak ölelésében!

„Játék-emlékek néhai apámmal”

“Édesapám 4 évvel ezelőtt távozott az élők sorából. Csináltattam egy tetoválást a nevetésének hangfájljáról. Így velem lehet a mosolya, bárhol is legyek a világon!”

“A legjobb barátom tavaly hagyott itt minket…A közös estéink emlékére készíttettem ezt a tetoválást!”

“A fotón a szüleim esküvői-képe látható, amit az irántuk érzett mély szeretetem miatt tetováltattam magamra!”

“Én így biztosítom a gyermekkori emlékeket a fiam számára. Azokat, amikre nem emlékszik majd mire nagyfiú lesz, mind magamra varratom!”

“Életem legjobb barátjának emlékére!”

“Csak pár órát élt szerelmünk gyümölcse, de örökké a lelkemben és testemen őrzöm őt!”

“Mielőtt több száz kilométerre költöztem volna édesanyámtól csináltattunk egy közös tetoválást, hogy ezzel is tudassuk a másikkal, mi örökre összetartozunk!”

“Anyukám mindig Kicsi Gyöngyömnek, vagy Gyöngyömnek szólított…Emlékére mi mást tetováltathattam volna magamra, mint egy kagylót!”

” Az iker testvéreimmel olyan tetoválást kerestünk, ami a régi szép időkre emlékeztet majd minket mindörökké. A kedvenc mesénk szereplőire jutott a választás!”

“Édesapám halála után ugyanolyan tetoválást készíttettem, mint amilyet ő is viselt!”

“A szerelmemmel a lánykérésünk pillanatát varrattuk az alkarjainkra!”

“Szerelmem jelképeként ezt a fotót varrattam magamra, amin 17 évesen szereplünk a jelenlegi férjemmel.”

“Az utcán talált és befogadott cicám olyan mértékben megváltoztatta az életem, hogy hálám jeléül egy tetoválást készíttettem róla a karomra!”

“Ezt a mintát azért viselem a testemen, hogy a feleségemet mindig emlékeztessem, mennyire szeretem és hogy tudja, nincs egyedül a depresszió elleni küzdelmével.”

” Édesapám halála után pár héttel magamra tetováltattam az utolsó képet, amit találtam róla a családi fotóalbumban!”

” A testemen viselem kisfiam rajzát, amit a betegségéből való felgyógyulás után elsőként alkotott. “

“Imádtam az apám, és mindenképp akartam egy tetoválást készíttetni, ami rá emlékeztet. Erre esett a választásom…”

” Az első vállalható képünket az ikertesómmal a testemen hordom!”

“Magamra tetováltattam a kedvenc közös képemet az édesanyámmal. Két hete ment el, 46 éves volt…!”

Nektek is van olyan tetoválásotok, aminek különleges jelentése van?
Osszátok meg velünk történeteteket kommentben!

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

Ezt is olvasd el