KeződoldalÉrdekességek25 emlék a gyerekkorodból, ami mosolyt fog csalni az arcodra.

25 emlék a gyerekkorodból, ami mosolyt fog csalni az arcodra.

-

Biztos neked is rengeteg emléked van a gyerekkori játékaidról, kedvenc édességeidről, vagy a kedvenc meséidről. A mai gyerekek már nem ismerik fel azokat a régi dolgokat, amik nélkül te el sem tudtad volna képzelni a gyerekkorod. Manapság egyre újabb játékok jelennek meg a boltokban, szinte már annyi van belőlük, hogy választani sem lehet belőlük. A világ gyorsan fejlődik, a mai gyerekek már modern világban nőnek fel, de mi mindig emlékezni fogunk azokra a régi dolgokra, amik a mai napig kedves emlékek számunkra. Íme 25 kép a múltból, ami mosolyt fog csalni az arcodra!

1.Pattogós gumilabda.

Régebben 50 forintért lehetett tekerni, és különböző színárnyalatban lehetett kapni. Neked meg van még a gyűjteményed?

2.Görkorcsolya

A mai gyerekek talán el sem tudják képzelni, hogy ilyet használjanak nap mint nap.

3.Egyedi karkötő.

Nagy divatja volt régen, az egyedi, saját készítésű karkőtőnek, sokan megőrültek ezért a trendért. Te tudtál ilyen karkötőt készíteni?

4.Macskabölcső

A macskabölcső az emberiség egyik legősibb játéka. Manapság a fiatalok többsége, már csak internetes játékokkal játszik, ezért feledésbe veszhet, a cérnaátvevő ügyességi játék, ami régen nagyon jó unaloműző volt a gyerekek számára.

5.Kazetta

A kedvenc rádiós zenéinket, kazettára vettük fel, így az autónkban bármikor meghallgathattuk őket. Manapság már nem használunk kazettát, mivel a telefonunkra töltjük le a kedvenc zenéinket. Neked melyik volt a kedvenc számod a rádióból?

6.Mp3

Az Mp3 zenelejátszót, pár ezer forintért beszerezhettük, és bárhová elvihettük magunkkal. Manapság az Mp3-at, még használják az emberek a kazettával ellentétben, mivel a telefonnál sokkal kisebb, és sportoláshoz a legideálisabb. Továbbá előnyei közé tartozik, hogy könnyű a használata és nagy tárhellyel rendelkezik.

7. Nintendo

Ha azt mondom Nintendo, kinek mi jut eszébe? Mortal Kombat? Mega Man? Tetris? Super Mario? A Nintendo, az xbox előde, hátránya a xbox-al ellentétben az volt ,hogy nem lehetett letölteni a játékokat, hanem meg kellett venni és a grafika sem volt tökéletes.

8. Casio óra

Ki emlékszik még a kvarcórára? A 80′ és 90′ években vált divattá a viselete, és a Casio számított a legmárkásabb órának.

9.rubik kocka

A Rubik kockát 1974-ben talált fel Rubik Ernő. A Rubik-kocka eredeti neve bűvös kocka volt, a kirakása akkoriban lehetetlennek tűnt. Te is megpróbálkoztál vele?

10.Tekerős rágó.

Valld be te is mindig könyörögtél anyukádnak, hogy kaphass egyet! A fogunk majdnem bele törött olyan kemény volt, de illatának nem tudtunk ellenállni!

11.Golyórágó.

Egy csomag 5 percig sem tartott. A golyórágó íze hamar elment, mégis imádtuk! A piros színű volt a legfinomabb. Neked melyik volt a kedvenced?

12.Papír tátika.

A tátika, a legjobb unaloműző játék volt az osztályban! Ti hogyan játszottátok?

13. Autószőnyeg.

Emlékszel még az autós szőnyegre az oviból? Ha szerencsések közé tartoztál, még a szüleid is vettek egyet otthonra!

14. Csicsás telefon.

Akkoriban még nem volt csillámos telefontok, ezért a díszítés mellett döntöttünk. Egyedi volt az biztos!

15.Térkép.

A térképet régen akárhogy forgattuk, biztos hogy legalább egyszer eltévedtünk az utazás során, de mai világban ez már nem jelenthet gondot, mivel a legtöbben GPS-et használnak a tájékozódásra.

16.Nokia.

A Nokia telefonokra talán mindenki emlékszik. “Ha a Nokiát leejted, nem a telefon törik össze, hanem a padló”.

17.Tetris

A tetris játékot Alekszej Pajitnov 1984-ben fejlesztette ki. Talán a legelső olyan elektromos játék, ami komoly függőséget tudott okozni a használójának. Te se tudtál elszakadni tőle?

18.Tom és Jerry.

A Tom és Jerry egy amerikai rajzfilm sorozat, ami rengeteg embernek csalt mosolyt az arcára. Továbbá a sorozat hét része még Oscar-díjat is elnyert. Gondoltad volna?

19.Fém tolltartó és többszínű toll.

A fém tolltartódban, biztos neked is volt legalább egy többszínű tollad. A többszínű toll, azért volt a legjobb választás, mert így gyorsan tudtuk váltogatni a színeket, nem kellett keresgetnünk a zöld meg a piros tollainkat.

20.Játéktelefon.

Mi még játéktelefonnal játszottunk, a mai világban a kisgyerekeknek, viszont már saját, érintőképernyős telefonuk van.

21.Videókölcsönző.

Mennyivel jobb érzés volt el menni a videótékába, és kiválasztani egy jó filmet, mint órákig böngészni az interneten, azt hogy mit nézzünk este.Nincs igazam?

22.Cukorkarkötő.

A cukorkakarkötő nélkül, biztos te sem jöttél ki egy búcsúból sem. Te is rávetted az anyukádat, hogy vegyen neked egyet?

23.Én kicsi pónim.

Ki ne emlékezne az Én kicsi pónim című rajzfilm sorozatra? Az első epizódja 1992-ben jelent meg, a kislányok odáig voltak érte. Neked melyik póni volt a kedvenced?

24.Polly Pocket házikó.

A Polley Pocket házikó nem hiányozhatott, egyik gyerekes családból sem. A tehetősebbeknek nagy gyűjteményük volt a babákból és a különböző házikókból, amíg mi leginkább a Kinder-tojások figuráival játszottunk benne.

25.Teletabi.

Emlékszel a teletabikra? Neked is volt otthon? És ha igen melyik volt a kedvenced? Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa vagy Po?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...