KeződoldalÉrdekességek25 fotó, amely úgy néz ki, mintha egy másik dimenzióból származna

25 fotó, amely úgy néz ki, mintha egy másik dimenzióból származna

-

A technológiának köszönhetően úgy tűnik, hogy életünk minden egyes napja gyorsabb és könnyebb lesz, mint valaha. Valamint a technológia lenyűgöző fejlődései között szerepel a fotózás növekvő ereje, hisz ennek segítségével megörökíthetjük világunk változásait. A következőkben mutatunk 25 fotót, amelyek mindegyike egy szürreális pillanatot rögzít itt a Földön, ennek ellenére mégis úgy tűnik, hogy teljesen más dimenzióból származnak.

Elektromos vulkán

Bámulatos és hihetetlen pillanat, amikor egy éppen kitörő chilei vulkánba belecsap a villám.

Egy kommentátor elmagyarázta, hogy a vulkáni hamu, amely hatalmas magasságokba emelkedik, nagy mennyiségű statikus elektromosságot termel, amelyet pedig ki kell üríteni.

Az úszó hegy

Ez a fotó egy optikai illúzió az anyatermészetből (Rainier-hegy, Seattle, Washington, USA).

  Ezt a hegyet valójában a világ egyik legveszélyesebb vulkánjának tekintik.

A Fény Főnixe

Ez a felvétel elkapta azt a pillanatot, amikor egy színes fényből készült, repülő főnix kivetülni látszik az égen. Ez azonban nem egy Photoshop-trükk, ez a természet egyik csodája: az izlandi északi fény.

Minden év szeptembere és márciusa között a napszél által okozott zavarok a magnetoszférában ezeket a gyönyörű képeket hozzák létre az égen.

A Fehér Holló

Amit most a szemed lát, az tényleg létezik. Ez egy fehér holló, amely egy olyan jelenség, amely egy leucizmusnak nevezett állapot eredményeként jelentkezik, amely részleges pigmentvesztéshez vezet az állatban és halvány krémszínt ad az egész testének.

Lilypad Forest

Első ránézésre ezen a fotón egy rendkívül furcsa erdő van. Azonban ez nem így van.

Ez egy víz alatti fotó rengeteg ebihallal.

Sivatagi varázslat

Ez egy kép a Burning Man fesztiválról, egy eseményről, amelyet évente megrendeznek a nevadai Black Rockban.

A fesztivál ideje alatt a résztvevők összegyűlnek, hogy egy teljesen ideiglenes “várost” építsenek a sivatagban, amely mindenféle fantasztikus és innovatív struktúrából áll, mint ez. Néhány hét után pedig mindent el is tüntetnek, mintha ez az egész meg sem történt volna.

Igen, ez a szín valódi

Első pillantásra ez a kép egy képzeletbeli kék bolygón ábrázolja az életet. Valójában azonban ez egy csodálatos kék jéghegyről készült fotó, amely az Antarktiszon, a Dél-Sandwich-szigeteken egy hajó fedélzetéről készült.

Ez egy pingvinállomány tökéletes lakhelye.

A fagyos ház

Ez egy igazi ház, az Erie-tó partján, amelyet a hó, a jég és a fagy teljesen borított a hóvihar során.

A nagy szél és az óriási mennyiségű fagyos csapadék nagy hatással volt erre a házra. Ez egy nagyszerű példa arra, amikor az elemek egy abszolút varázslat létrehozására törekszenek.

Kék lagúna

Ez a tökéletesen tiszta és kék víz bizony a mi bolygónkon található. A kép nem szerkesztett és nem retusált.

Ez a lagúna Ywan Ngan közelében található, a mianmari Shan államban, a mélykék színét pedig a vízben lévő magas réz-szulfát okozza.

Egy hajtogatott világ

Ez egy lóhere formában összefutó kereszteződés.

Nagy valószínűséggel a drón készített hibás felvételt, ezért tűnik úgy, mintha más dimenzióba léptünk volna át.

“Páncélba zárt szellem”

Ez egy limacina, vagyis tengeri pillangó, amelynek héját szén-dioxidnak töltötték ki és 45 napig vízben tartották.

Ez a jelenség megmutatja az éghajlatváltozás széles körű hatásait, többek között azt, amikor a szén-dioxid-kibocsátás növekszik a légkörben, akkor a vízkoncentrációja is növekszik, ami óceánsavvá váláshoz vezethet és különböző állatfajokat tüntethet el a Földről.

Félelmetes fa lyukak

Olyan, mint egy kódolt üzenet egy idegen fajtól. Valójában azonban ez a harkályok munkája, akik lyukakat hoznak létre, amikor szisztematikusan rovarokat keresnek a fákban. Ennek ellenére szinte varázslatos és nagyon csoda, hogy a minták egyenesek és szimmetrikusak.

Elektromágneses rejtély

Egy homokos, elhagyatott strandon hosszú, csőszerű lámpákat raknak a földbe, amelyek titokzatosan kivillannak. Hogyan lehetséges ez? A titok az elektromágneses sugárzás, amely az áramvezetékek környékén alakul ki és ózonszerű illatot ad a levegőnek.

A Varázslatos Könyvek

Ez a portugál királyi könyvtár Rio de Janeiróban, Brazíliában. Ez a hihetetlen könyvtár, amelyet 1887-ben alapítottak, a Portugálián kívüli portugál irodalom legnagyobb gyűjteménye, amely ma közel 400 000 kötetet tartalmaz.

Feszült pillanat bizonytalan végkifejlettel

Ez a szürreális kép egy embert ábrázol, aki a Dean’s Blue Hole szélén ül, amely a világ második legmélyebb kék lyukja.

Egyoldalas felhőkarcoló

Első pillantásra úgy tűnik, hogy ennek a felhőkarcolónak csak egy fala van, vagy a második fal láthatatlan.

Ez a Szingapúrban az átjárónak nevezett épület, amelyet IM Pei neves építész tervezett és háromszög alakú. A lapos épület hatása akkor fordul elő, amikor egy adott szögből képet készítünk az épületről.

Achát invázió

Ez a hihetetlen látvány egy csigahéj, amelyet az achát vett át, amely természetesen spirál alakúvá vált és “kilakoltatta” a héj előző lakosát.

Ennek eredménye a lila, szürke és fehér kőnek a gyönyörű formációja, amelynek magjában csillogó kristályok vannak.

Szemek a mélyből

Egy titokzatos szem néz ki egy jéglap alól, mintha egy idegen és felfedezetlen dimenzióból származna. Ez a lény valójában egy leopárdfóka, más néven tengeri leopárd, az Antarktisz második legnagyobb fókafaja.

Sóbánya

Ezek az elhagyott sóbányák 650 méterrel a föld alatt fekszenek, Jekaterinburg városának közelében, Oroszországban. Mindez az ásványi karnallit eredménye, amely lehet sárga, fehér, piros vagy kék.

A karnallitlerakódások színes örvényeket képeznek a bánya falán, amely több millió évvel ezelőtt jött létre, amikor egy sós tenger kiszáradt és ásványi lerakódások maradtak hátra. A barlangban annyira sós a levegő, hogy az ember ajka állandóan kiszárad.

Ködös takaró

Ez a fénykép egy tejes köd, amely késő este borítja be a bulgáriai Sofia városát. A ragyogó városi fények átvillannak és színesítik a város felett lebegő sűrű ködöt.

Ez akkor fordul elő, amikor a környező hegyekből legördülő vastag köd csapdába esik a völgyben.

Szürreális hullámok

Ezek valójában szövettel borított felületek.

A varázslatos Kuro-Tamago

Ezek a furcsa fekete tárgyak úgy néznek ki, mint néhány idegen faj tojásai. Valójában ezek csak a szokásos tojások, amelyeket a japán Hakone-ban, Owakudani („A nagy forrásvölgy”) kéntartalmú forrásaiban főztek, ahol egy vulkán tört ki 3000 évvel ezelőtt.

Bubblegum-tó

Ez a fotó nem más, mint az ausztráliai Hillier-tó légi felvétele.

Senki sem tudja biztosan, miért van ez a fényes rózsaszín árnyalat, de a legtöbb tudós egyetért azzal, hogy valószínűleg ez a Dunaliella Salina nevű mikroalgák fajának jelenlétéhez kapcsolódik. Ezek a fotoszintézisű mikroorganizmusok béta-karotint termelnek, amely például a sárgarépában is megtalálható.

Elvarázsolt sikátorok

Dubrovnik, Horvátország

A gyönyörű kő utcák, épületek és sikátorok, terrakotta cseréptetők egyszerűen gyönyörű látványt nyújtanak.

Rex Nyúl

Különleges színük a tenyésztés eredménye, amely akkor következett be, amikor 1919-ben egy katolikus pap genetikailag mutált nyulat kapott és úgy döntött, hogy létrehoz egy új fajtát.

Eredetileg Castorrexnek hívták és a király nyulának nevezték (latinul a rex királyt jelent), később pedig egyszerűen Rex néven ismerték.

Ezt is olvasd el