KeződoldalCeleb25 hihetetlen tény Albert Einsteinről

25 hihetetlen tény Albert Einsteinről

-

Albert Einstein 1879. március 14-én született Ulmban és 1955. április 18-án hunyt el Princetonban. Einstein zsidó származású, német Nobel-díjas fizikus, laikus körökben ő a legnagyobb 20. századi tudós. A relativitáselmélet kidolgozója, emellett hozzájárult a kvantummechanika, a statisztikus mechanika és a kozmológia fejlődéséhez is. Az elméleti fizika területén szerzett eredményeiért, különös tekintettel a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismeréséért 1921-ben Nobel-díjat kapott.

Albert Einstein kivételes személy és tudós volt, aki olyan dolgokat jelzett előre, amik száz évvel később a gyakorlatban be is bizonyosodtak. A gravitációs hullámokkal kapcsolatos elmélete 2016-ban beigazolódott, ezzel pedig egy új tudományág született, a gravitációshullám-csillagászat.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Einstein a legismertebb fizikusok egyike a világon. 1999-ben a Time folyóirat az évszázad emberének választotta őt.

Háborúkat segített megnyerni és felfedezte univerzumunkat.

Születésekor a tudósnak hatalmas feje volt, ami anyját is megdöbbentette. Az idő múlásával persze normál méretűre csökkent.

Egy átlagos agyhoz képest a parietális lebenye tizenöt százalékkal nagyobb, mint a normális.

Minden embernek van legalább egy rigolyája. Einsteiné kifejezetten érdekes volt. Soha nem viselt zoknit, mert teljesen haszontalannak tartotta azt.

Imádta a hegedűt, a zenét és azt vallotta, hogyha nem fizikus lett volna, akkor biztosan a zenei pályát választja.

Einstein feleségének, Milevanak adta a Nobel-díjból származó teljes összeget, ami 32250 dollár volt, ez pedig hatalmas összeg volt a professzor fizetéséhez képest.

Második felesége Elsa, az első unokatestvére volt.

1921-ben Nobel-díjjal jutalmazták a fotoelektromos törvény felfedezéséért és az elméleti fizikában végzett munkájáért.

Gyermeke anyjával, Mileva Maricnallal kötött házassága 16 évig tartod. Szerződésben rögzítették, hogy feleségének Einstein napi három étkezéséhez az ételt a szobájába kell vinnie.

Munkája elején egy szabadalmi irodában értékelte az elektromágneses eszközök szabadalmait.

Einstein hegedűje Lina volt.

Einstein gyakran elfelejtette a neveket, az arcokat és a dátumokat is.

Az FBI 1933-ban összegyűjtött egy dokumentumot, ami a pacifistákkal és a szocialistákkal foglalkozó tudósok kapcsolatait vizsgálta.

Mivel Einstein 1952-ben közeledett életének végéhez, lehetőséget kapott arra, hogy Izrael elnöke legyen, de az ajánlatot nem fogadta el.

New Yorkban – egy széfbe eltemetve – fekszik Einstein szemgolyója.

Einstein ráncai és szemei ​​megjelentek a Csillagok háborújában.

Einstein szeretett dohányozni. Azt állította, hogy a pipázás segít megnyugtatni őt és összpontosítani.

Az Agymenők című sorozatban Sheldon Cooper Albert Einstein hatására megtagadta a vezetés megtanulását.

Einstein a századforduló körül kezdte a fiatalok oktatását, mivel pénzügyi helyzete annyira rossz volt.

Húsz éven át, 1913 és 1933 között, Einstein a Kaiser Wilhelm Fizikai Intézet igazgatója volt.

Albert Einstein egy olyan ember volt, aki egészen haláláig dolgozott ötletein, aki életének minden percét a tudományra és a felfedezésre összpontosította. Egyszerűen képtelen volt hibázni, ugyanis még a legnagyobb hibája is forradalmian újnak bizonyult. Einstein maga volt az intelligencia és a ragyogás, akit soha nem felejt el a világ.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...