KeződoldalÉrdekességek25 őrült tény Batmanről, ami téged is meglephet

25 őrült tény Batmanről, ami téged is meglephet

-

A denevérember, vagyis Batman egy szuperhős a DC Comics képregényeiben. A National Publications Detective Comics elnevezésű antológiájának 27. számában jelent meg 1939. május elsején. Kísérő jelzői a jól ismert “sötét lovag”, a “köpenyes igazságosztó” és a “világ leghatalmasabb nyomozója”. A denevérember titkos személyazonossága a híres és milliárdos Bruce Wayne, aki megesküdött, hogy amíg él, harcolni fog a bűnözés ellen. Szülei rablógyilkosság áldozatává váltak, ezt követően, még gyermekként tette fogadalmát.

Felnőttként Bruce magára öltötte denevért mintázó sötét álruháját, éjszakánként így járta Gotham városát. Testi erejét, ügyességét és nyomozói képességeit használja fel, emellett számos szövetségese van, mint ifjú társa, Robin, komornyikja, Alfred Pennyworth, valamint Gotham City rendőrfelügyelője, James Gordon.

Ellenfelei nemcsak a közönséges bűnözők, hanem a zavart elméjű és groteszk bűnözők is, mint Joker, a sorozatgyilkos bohóc.

Batman az egyik legreálisabb szuperhősnek mondható, hiszen valójában egy unatkozó ember, akinek rengeteg pénze van. A denevérember karaktere meghódította a világot, nemcsak a képregényekben, hanem a mozik vásznain is. Számos film készült már belőle, karakterét pedig már több színész is alakította.

Cikkünkben 25 érdekes tényt árulunk el a sötét lovaggal kapcsolatban.

Batman eredeti karakterének alkotói Bob Kane, művész és Bill Finger, író.

A denevérember hírneve az 1940-ben kiadott képregényből származik, de valójában 1939-ben jelent meg először.

Az első ismert televíziós előadása egy 1966-os tévéműsorban volt látható, Batman címmel. A nézők százhúsz epizódon keresztül követhették nyomon a denevérember kalandjait, míg 1968-ban véget nem ért. Az első televíziós megjelenésre valójában 1943-ban került sor.

Batmannek az évek során számos szerelmi kalandja volt, köztük Julie Madison, a Macskanő, Vicki Vale és nem utolsó sorban Batwoman.

A következő színészek személyesítették meg Batmant, a megjelenés sorrendjében: Lewis G Wilson, Robert Lowrey, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, Will Arnett és az utolsó, aki sokak véleménye szerint a legrosszabb Batman volt, Ben Affleck.

Az IGN 2011-es listáján, Minden idők száz legjobb képregényhősének, köztük Batmannek, csak Supermannek sikerült a csúcsra jutni.

Az 1989-es Batman-sorozatban Michael Keaton előtt Pierce Brosnannek is felajánlották a szerepet, de ő nem fogadta el a felkérést. 1995-ben Keaton ismét képbe került, de a karaktert végül Val Kilmer formálhatta meg. Ennek oka az volt, hogy Keaton egyszerűen túl nagy gázsit szeretett volna.

Gotham város egy telefonkönyvben talált ékszerésznek, Gothamnek köszönheti nevét.

Frank Millern a “The Dark Knight Returns” című könyvének története szerint Batman visszakapja régi önmagát. Az 1986-ban kiadott négy kiadású sorozatban a denevérember nyugdíjba vonul és új Robin csatlakozik hozzá, hogy ketten együtt megtisztítsák Gotham utcáit.

Az évek során Batman fő riválisai a hírhedt Joker, a Riddler, a Penguin, a Poison Ivy és a kevésbé ismert Mr. Freeze and Clayface.

A szuperhős valódi neve, a Bruce Wayne, tulajdonképpen Robert Bruce és Mad Anthony Wayne, a skót és az amerikai forradalmi hősök kombinációja.

Aki a legjobban játssza Batmant, az a férfi Kevin Conroy, aki mintegy 31 külnböző verzióban szerepelt, beleértve a játékokat, animációs sorozatokat és a tévésorozatokat is.

Az 1992-es Macskanő (Michelle Pfeiffer) című film hirdetései, háttérbe szorították a Batman visszatér bombasikerét, így biztonsági csapatokat küldtek ki arra a célra, hogy a denevérember története újra az élre kerüljön.

Jason Todd, Tim Drake, Stephanie Brown és Damian Wayne az évek során mind Robint alakították.

A Batman képregények egy sorozatában Bruce Wayne és a Macskanő valójában eljegyezték egymást és gyermekük is született, a vadásznő, vagyis Helena.

Annette Benning helyét gyorsan felváltotta Michelle Pfeiffer, miután kiderült, hogy a színésznő gyermeket vár.

Robin valódi neve, Dick Grayson, aki először a 38. számban jelent meg.

A kanadai Victoria Egyetemen jelentkezni lehetett a Batman életét feltáró kurzusra. A tanfolyam neve Batman tudománya volt.

A Batmobile alacsony stílusának köszönhetően Batman eredeti ruhájának füle nem fért bele a járműbe. Így a maszkot át kellett alakítani és csak ezután folytatódhatott a filmek forgatása.

Az 1986-os verzióban Joker arcához használt fogászati eszközöket alkalmaztak.

Annak érdekében, hogy a Batman visszatér című film forgatásán igazi pingvineket használhassanak, egymillió dollárt gyűjtöttek össze. Az összeget hűtésre, ételekre, szállásra és szállításra költötték.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...