Mi emberek biztosak vagyunk benne, hogy a világ történéseit előröl-hátulról ismerjük már. Azonban minden egyes nap beigazolódik, hogy ez még sincs úgy, ahogy gondoltuk, mert mindig jönnek elő újabbnál-újabb tények, amik teljesen lenyűgöznek bennünket. Gondoltátok volna, hogy II. Erzsébet brit királynő és Vlad Tepes rokoni kapcsolatban vannak egymással, vagy, hogy a jégkocka akkor lesz szép átlátszó, ha előtte felforraljátok a vizet? Nos, ma ilyen és ehhez hasonló érdekességeket hoztunk el nektek, amik biztosan felkeltik az érdeklődéseteket.

Annak érdekében, hogy különbséget tudj tenni eredeti és hamis gyémánt között egyszerűen csak rá kell lehelned. Míg az igazi nem párásodik be a hamis igen.

 A csótányok néhány héten keresztül képesek életben maradni fej nélkül is. Csak ezért pusztulnak el utána, mert éhen halnak.

Galileo Galilei csillagász középső ujját a Firenzei Tudománymúzeumában tárolják.

Az iPhone, a Harry Potter könyvek és a Rubik kocka az eladási listák top 3 helyén szerepel.

Leonardo da Vinci híres festménye a "Mona Lisa" pár évig Napóleon Bonaparte hálószobájának falát díszítette.A Bombay-fenotípus egy olyan jelenség, ahol egy adott illetőnek kevert vércsoportja van. Nagy ritkaságnak számít, ugyanis emberiség mindössze 0,0004%-nál mutatható ki. Az ilyen személyek bárkinek adhatnak vért.

Az érzékelés típusait mindenki ismeri, ide tartozik a szaglás, a hallás, a látás. De van egy másik érzékelés is, amit propriocepciónak hívnak. Ennek segítségével érzékelni tudjuk a testrészek helyzetét.

Brazília lakosságának mindössze 5%-a él Rio Grande állam területén. Ennek ellenére ez az a hely, ahonnan a brazil modellek 70%-a származik.

A banánoknak azért van ilyen görbe formája, mert a fény irányába növekszenek.A "Mayday" szót használják "SOS" helyett rádióbeszélgetés során.

A "Hitmonlee" valamint a "Hitmonchan" Pokemonokoat Bruce Lee-ről és Jackie Chan-ről nevezték el.

A spanyol „esposas” szó mind „bilincset”, mind „feleséget” egyaránt jelent.A Twitter közösségi oldal kék madarát Larrynek hívják, akit valójában egy Larry Bird nevű kosárlabdázó után neveztek el.

Nepál hegyi erdeiben olyan méhek élnek, akik hallucinációt okozó mézet készítenek. A helybeliek köhögés csillapítóként használták kezdetben.

Japánban a közlekedési lámpák zöld és kék színnel is világítanak, mert japánul mindkét színnek ugyanaz a neve.Amikor valaki meghízik vagy lefogy, akkor a testében lévő zsírsejtek nem tűnnek el, csak átalakulnak.

Az emberekben élő mikrobák 99%-a ismeretlen a tudósok számára.

Albert Einstein utolsó szavait senki sem ismeri, ugyanis németül mondta el őket, ám a mellette ülő ápoló nem beszélt ezen a nyelven.

Ha papírral vágod el a kezed az sokkal fájdalmasabb, mintha késsel, vagy ollóval vágtad volna el, mert ez a seb szinte sohasem vérzik, sőt az idegvégződések is nyitva maradnak, amit a levegő irritál.

II. Erzsébet királynő rokoni kapcsolatban áll a román származású Vlad Tepes-sel, akit Drakula grófként is emlegettek.Egy forró fürdővel annyi kalóriát égetsz el, amennyit 30 percnyi sétával tudnál.

2011-ben Észak-Korea kb. 150 millió forintnak megfelelő összeget adott Japánnak egy földrengés után.

Salvador Dali-t 2017. júniusában exhumálták sírjából, ám bajusza pontosan úgy nézett ki, mint halála napján.Ahhoz, hogy egyetlen kalóriát el tudj égetni 10 milliószor kellene klikkelned az egérrel.

Ha csapvízzel készíted a jégkockát, akkor fehér színű lesz, de ha előtte felforralod a vizet és úgy teszed a jégkocka tartóba, akkor szép átlátszó lesz.A Van, a Lee és a Zhang a legkedveltebb nevek Kínában. Az ország teljes népességének 21%-nak ez a neve.

A világ minden emlőséből csak az emberek és a majmok nem képesek látni az ultraibolya sugárzást.

Charles Darwin volt az első ember a földön, akinek eszébe jutott, hogy kerekeket szereljen az irodai székekre.Te hallottál már ezekről a tényekről?