3 kóbor kutya egyszerű, de nagyszerű fekhelyet kapott a pályaudvaron

Már egyre több helyen köszönt be a normális tél, így a hőmérséklet higanyszála is egyre lejjebb kúszik. Ilyenkor elő kell venni a téli ruhákat, hogy melegen tartson minket a mínuszokban is. De nem csak nekünk kellenek meleg holmik és fűtött otthon, hanem négylábú barátainknak is.

Brazília déli részének utcáin egyre több kóbor állatnak biztosítanak meleg és biztonságos menedéket. Ezen a vidéken nagyon hidegek az éjjelek, ezért nem is szabad kint maradni hosszútávon az utcákon. A minap Curitiba város buszpályaudvarának alkalmazottai három kutyát találtak, akiket befogadtak, hogy ne a hideg éjszakában csatangoljanak.

Nem tudták biztosan, hogy kóbor kutyák-e vagy csak megszöktek, de mindenesetre otthon érezhették magukat, ugyanis a dolgozók a kutyákat a váróba helyezték el

A kutyusoknak még nevet is adtak, így ők most már Max, Pitoco és Zoinho. A három négylábú egy tapodtat sem tesznek egymás nélkül, így egyértelmű, hogy egy helyen alszanak. Szerencsére került a fejük fölé tető, sőt mindenki külön ágyat is kapott, amit régi gumiabroncsokból csináltak. Mindegyik kapott bele egy takarót, hogy melegen tartsa a testüket. 

Nyilván számunkra nem nagy szám egy ilyen ágy, de nekik maga a luxus. Hát nem édesen fekszenek benne?

Az egyik helyi politikus megtudta a három kutya történetét és úgy döntött, hogy meglátogatja őket a pályaudvaron. Képeket készítettek róluk és megosztották a Facebookon, amit több, mint tízezer alkalommal meg is osztottak a felhasználók. Természetesen ezzel az alkalmazottak előtt is tisztelegtek, hogy voltak olyan rendesek és helyet biztosítottak nekik.

A politikus arra is kitért, hogy rengeteg állat kódorog az utcán, akik nagyon nehéz körülmények között élnek nap, mint nap. Sokan vannak, akik egy idő után megunják házi állatukat és kiteszik őket az utcára. Elmondása szerint azt kellene felfognunk, hogy isten nem csak nekünk teremtette a világot, hanem másoknak is, például az állatoknak. Szeretni kellene őket és békességben élni egymás mellett.

Nektek mi a véleményetek az esetről és a politikus szavairól?

Add Comment