KeződoldalEmberek4 ok, amiért nem jó ötlet éhesen lefeküdni

4 ok, amiért nem jó ötlet éhesen lefeküdni

-

Január 1. után nagyon sokan vágnak bele életmódváltásba és edzésbe. Aki esetleg kevésbé ért hozzá, az hajlamos hibákat véteni, az egyik ilyen legnagyobb gond, ami tévhitként él az emberek fejében az, ha éheztetjük magunkat. Ekkora azt feltételezzük, hogy ettől majd beindul a fogyás, pedig pont ellenkezőleg, a szervezet jobban fog raktározni. Az egyik ilyen “praktika” a fogyózók körében, hogy éhesen fekszenek le aludni. Ez egyébként nem éppen jó ötlet, de le is vezetjük, hogy miért?

  1. Elvesztjük az izomtömeget

Azok számára, akiknél elsődleges cél az izomépítés, az éhezés elég rossz út. Azonkívül, hogy az éhezés negatív hatással van szellemi képességeinkre, a munkavégzésre még depressziót is okozhat. Az izomépítéshez szükség van fehérjére, amit egy vacsora alkalmával tudunk is magunknak még biztosítani. A késő esti étkezés nem ajánlott, de kihagyni is vétek. Próbáljunk inkább korábban vacsorázni.

2. Persze, lehet fogyni valamennyire vele, de szakértők szerint az utolsó étkezés lefekvés előtt 2-3 órával történjen. Ha nem eszünk este, akkor másnap általában sokkal több ételt veszünk magunkhoz, mivel sokkalta csábítóbb lesz, mint normál esetben. Így fennáll a hízás kockázata, még ha nem is az volt a cél.

3. Éhes gyomorral az elalvás sem egy könnyen. Egyrészt halljuk, ahogy korog a gyomrunk, másrészt pedig az agyunk egyfolytában azon kattog, hogy mikor lesz reggel vagy mennyire éhesek vagyunk. Ebben az esetben érdemes inkább valami zöldséget elfogyasztani és inni mellé egy pohár vizet.

4. Nincs energia

Ha nem eszünk éjszaka, akkor másnap fáradtan, ingerülten ébredhetünk. Ez nem csak a saját hangulatunkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az aznapi munkavégzésre is, mivel az agyunknak ugyanúgy működnie kell. Éhezés esetén sokkal szétszórtabbak leszünk, nehezen tudunk problémákat megoldani, koncentrálni és persze egy rossz hangulatú munkatárssal dolgozni sem egyszerű.

Ezt is olvasd el