KeződoldalÉrdekességek4 ok, amiért nem szabadna éjjel nyitva hagynunk a hálószobánk ajtaját

4 ok, amiért nem szabadna éjjel nyitva hagynunk a hálószobánk ajtaját

-

Te nyitott vagy zárt hálószoba ajtónál alszol? Nem is gondolnád, de ennek a kérdésnek hatalmas jelentősége van. A nyitott hálószoba ajtó ugyanis, veszélyeket rejteget magában, arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben az életed múlhat rajta.

Természetesnek tűnik, hogy nyitva hagyjuk az ajtót, hiszen friss levegőre is szükségünk van, de az ajtó helyett inkább válasszuk az ablakot. Nyissuk ki bukóra vagy résnyire, így a levegőcsere egész éjjel biztosított lesz. Ha mindig biztonságban akarod tudni magad és családtagjaidat, akkor jobb, ha becsukod a hálószobád ajtaját. Eláruljuk, miért.

Nagyobb esélyed lesz egy esetleges tűz túlélésére.

Ha nyitva hagyod a hálószobaajtót mielőtt lefekszel aludni és tűz keletkezik, akkor gyorsabban terjed és hamarabb éri el a szobádat. A zárt ajtó viszont több időt biztosít számodra a cselekvésre, vagyis nagyobb az esélye annak, hogy kimenekülj a lakásból. Illetve, a tűz által keletkezett mérgező füst nem terjed olyan könnyen.

Kizárja a zavaró hangokat és jobban fogsz aludni.

Ha zajos környezetben élsz, akkor nem valószínű, hogy könnyen el tudsz aludni. Még, ha nem is szoktál hozzá, akkor is érdemes becsukva tartanod a hálószobád ajtaját, ugyanis a zárt ajtó tompítja a hangokat, főleg, ha a lakótársaid vagy a családod többi tagja rendkívül hangosan hallgatja a zenét, nézi a tévét, nem túl halkan tevékenykedik vagy egyszerűen csak éjjeli bagoly.

Betörés esetén gyorsabban tudsz reagálni.

A zárt vagy, ami még jobb, kulcsra zárt halószoba ajtó növeli az esélyeidet egy betörésnél. Ugyanis, biztosan hallani fogod, ha idegen van az otthonodban. Zárt hálószoba ajtónál viszonylag zavartalanul hívhatod a rendőrséget és várhatod kiérkezésüket.

A Feng Shui szerint a zárt ajtó megtartja a pozitív energiát.

A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapelve az, hogy a nyitott ajtónál alvás kerülendő. Ennek oka pedig, rendkívül egyszerű. A helyiségben lévő összes pozitív energia eltűnik. Viszont, ha becsukod a hálószobád ajtaját, akkor az a biztonság érzetét kelti. Nyugodtabb lesz az elméd, így te is nyugodtabban alszol majd.

Te mit gondolsz erről?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...