KeződoldalÉrdekességek4 pszichológiai játék, mely többet elmond egy emberről, mint egy egyszerű beszélgetés

4 pszichológiai játék, mely többet elmond egy emberről, mint egy egyszerű beszélgetés

-

A legtöbb összejövetelen tuti biztos elhangzik az a mondat, hogy “Játszunk valamit.” Ilyenkor általában a kártya vagy társasjátékok felé nyúlnak az emberek, pedig attól vannak sokkal érdekesebb és sokkal szórakoztatóbb játékok is csak meg kell őket találni. Vannak olyan játékok melyek nem csak szórakoztatóak, de pszichológiai jellegűek is. Ezek a játékok elősegítik, hogy jobban megismerjük a másik embert és egész máshogy gondolkodjunk róla. A mostani cikkünkben 4 ilyen játékot hoztunk el nektek, amit garantáltan az első baráti, családi összejövetelen játszani fogtok.

1, Mesterlövész

A játék során X mennyiségű kártyát osztanak ki X játékosnak. A kártyák között van 1 db mesterlövész, 1 db rendőr a többi pedig civil. A mesterövésznek egy jel segítségével ki kell iktatni a civileket, anélkül, hogy a rendőr észrevenné. Ez lehet egy kacsintás, gyors nyelvkidugás, pislogás…stb. A lényeg, hogy ha az adott illetőnek leadja a jelet akkor az jelezze, hogy ő már meghalt. Fontos, hogy mindenkinek úgy kell ülnie, hogy tökéletesen lássa az emberek szemét.

A rendőr feladata az, hogy kitalálja ki a mesterlövész. Ha kitalálja akkor nyer, ha nem, akkor a mesterlövész nyer.

2, Szavazás

Ez egy olyan társasjáték, amit felnőttek részére találtak ki. A játékhoz szükség lesz egy olyan paklira melyen olyan jellegű kérdések szerepelnek, melyek maximálisan az emberi tulajdonságokra orientálódnak. Például: “Ki élne túl egy zombi apokalipszist?”; “Szerinted ki az, aki titokban szerelmes a másikba?” A játékosok ezután anonim szavaznak arról, hogy szerintük kire igazak leginkább a kérdések. Ezután a fecniket összegyűjtik és egy valaki felolvassa.

Az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

3, 36 kérdés

Biztos sokan hallottatok már a “36 szerelmes kérdésről”, amit Arthur Aron pszichológus állított össze. Kérdései 20 éve segítik az embereket, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. Feltárják a legbelsőbb gondolataikat és élményeiket. Természetesen nemcsak párok játszhatják, hanem családok és barátok is. A játékot 2-7 fő játszhatja.

Hogyan kell játszani:

Egy ember kérdez a többi válaszol. A kérdések nem lehetnek olyan jellegűek, melyre “igennel” vagy “nemmel” lehet válaszolni. Ki kell őket fejteni. Például:

Mi a legboldogabb emléked? Erről részletesen kell beszélni.
Volt már olyan, hogy nagyot csalódtál egy emberben?
Mi volt a legjobb tanács, amit egy másik személytől kaptál?
Ha lehetőséged lenne rá milyen tanáccsal látnád el a múltbéli önmagad?
Mi a legnagyobb célod ebben az évben?

Mi a legnagyobb félelmed?
Meséld el a legviccesebb randidat.
Milyen igazságot mondtak az arcodba, ami rosszul esett?
Mi az, amit leginkább sajnálsz az életedben?
Miért sírtál utoljára?

Mi volt a legrosszabb és a legveszélyesebb pillanat az életedben?
A barátaid közül szerinted ki a legboldogabb és miért?

Aki utolsónak válaszol az teszi fel a következő kérdést.

4, 36 kérdés 2. verzió

A lényeg voltaképpen ugyanaz, csak egy játékos válaszol az összes feltett kérdésre, amivel játékos társai bombázzák. Legfeljebb nyolc percig válaszolhat a kérdésekre, utána mást kell kérdezni. Ebben a verzióban a kérdések lényege inkább a megismerés, mint mélység. A játék tökéletesen alkalmas ismeretlen emberek számára.

Hogyan kell játszani:

A játékos olyan kérdésekre felel mint például:

Hol dolgozol?
Mi akartál lenni gyerekkorodban?
Mi a kedvenc filmed és miért?
Melyik a kedvenc dalod?
Meséld el az iskolai éveid legemlékezetesebb pillanatát.

Milyen tulajdonságok keltik fel az érdeklődésed más emberekben?
Van példaképed?
Mit vettél az első fizetésedből?
Ha egy nap 26 órából állna mit csinálnál a maradék kettőben?

A kérdések egyébként teljes hosszúságban megtalálhatók az interneten, h szeretnétek ilyet játszani a barátaitokkal, vagy ismeretlen emberekkel.

Te milyen játékot ismersz még, ami szerinted beleillene a cikkbe?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...