KeződoldalÉrdekességek5 bosszantó vásárlói szokás, amelyet a gyorséttermi dolgozók egyenesen utálnak

5 bosszantó vásárlói szokás, amelyet a gyorséttermi dolgozók egyenesen utálnak

-

Rengeteg olyan dolog van, amit a gyorséttermi dolgozók ugyan nem osztanak meg vásárlóikkal, de nem kedvelnek. Az egyik ilyen például az, ha a vevő olyat tesz, ami a pénztár mögött állónak egyáltalán nincs ínyére.

Gyorsétteremben dolgozni nem mindig olyan egyszerű dolog. Mellékesnek az egyetem vagy főiskola mellett nagyon jól jöhet, azonban ezért cserébe nap mint nap számos vásárlót kell kiszolgálni, akik néha szörnyen bosszantóak is lehetnek. Most mutatunk neked néhány vásárlói szokást, amivel neked ugyan fogalmad sincs, de megnehezíted az ott dolgozók munkáját.

Apróval fizetsz

Egy boltban sok esetben jól jön az apró, sőt a pénztáros néha is örül is neki, ha kisegítik. Azonban egy gyorsétteremben ez korántsem így van. Az ilyen éttermek pénztárainál ugyanis nincs idő az apró számolgatására. Hatalmas sor alakulhat ki addig, amíg a személyzet az általad odaadott aprópénz számolja. Tehát, semmiképp ne ilyen helyen akarj megszabadulni a malacperselyed tartalmától.

Túl sokat kérdezel

Bizonyos helyzetekben jó ötlet és nagyon kedves, ha szóba szeretnél elegyedni egy gyorséttermi dolgozóval, de neki a legtöbb esetben semmi ideje nincs cseverészni veled. Neki ugyanis egész nap beszélnie kell, meg kell kérdeznie, hogy vásárlói mit szeretnének fogyasztani és mennyit kell fizetniük, így jól esik neki, ha egy kis csend és pihenő is belecsúszik a napjába. Emellett pedig vannak olyan kérdések is, amelyeket napjában többször is feltesznek neki, amely már-már idegesítő is lehet.

Képtelen vagy dönteni

Vannak emberek, akiknek szinte mindegy, hogy hova mennek, egyszerűen képtelenek gyors döntést hozni. Nos, a gyorséttermekben ez nem előny, hanem hatalmas hátrány. Mielőtt beállsz a sorba, döntsd el, mit szeretnél fogyasztani, ne akkor gondolkozz rajta, amikor már te következel. Ha bizonytalan vagy, akkor nemcsak a mögötted állókat tartod fel, hanem a kiszolgáló személyt is, hisz ő még rengeteg dolgot csinálhatna ahelyett, hogy rád és a döntésedre vár.

Otthagyod a tálcát az asztalon

Egyáltalán nem szép dolog a tálcádat ott hagyni az asztalon, főleg, ha a szemeteskukák nincsenek teletömve. A személyzet ugyan eltakarítja utánad, amit hátra hagytál, de megkönnyítheted a dolgukat azzal, ha elpakolsz magad után. Teljesen le is takaríthatnád magad után a tálcádat, hogy a takarítóknak csak áttörölniük kelljen azt.

Az egész irodának rendelsz

Nagyon jó fej vagy, ha ebédet viszel a kollégáidnak, de a gyorséttermekben, ha kettőnél több rendelést adsz le, akkor inkább online rendelj vagy adj le előrendelést, ha van ilyen lehetőség. Természetesen az étterem is jól jár egy nagyobb rendeléssel, de idő kell hozzá, hogy mindazt elkészítsék, amit te szeretnél.

Ezt is olvasd el