KeződoldalEmberek5 egészségügyi probléma, amin a sírás segíthet

5 egészségügyi probléma, amin a sírás segíthet

-

Az Egyesült Államokban élő nők havi szinten nagyjából 3,5-szer sírnak, ezzel szemben a férfiak csak 1,9-szer. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a sírás a gyengeség jele, pedig ez egyáltalán nincs így. Ha van olyan napod, mikor nagyon sírhatnékod van, semmilyen körülmények között ne tartsd magadban, mert sokkal több kárt csinálsz mint hasznot. Sőt vannak olyan helyzetek, mikor a könnyek hullajtása nagyon sokat javíthat az érzelmi állapoton és teljesen más színben látod utána az életet.

A mai cikkünkben 5 egészségügyi problémát hoztunk el nektek, melyen a sírás kifejezetten sokat segíthet.

1, Stressz

Egy 2014-ben készült tanulmány szerint a sírás segíthet az embereknek a stressz leküzdésében. A sírás eredménye természetesen nem egyből hat, beletelhet néhány percbe vagy akár órába is, mire a lélek lenyugszik és a test pihenni kezd.

Kutatók szerint a sírás aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert (PNS). Aktiváláskor a PNS nyugtató hatással van az agyra.

2, Vérnyomás

A magas vérnyomás számos súlyos egészségügyi problémát idézhet elő, például strokeot, szívrohamot, szívelégtelenséget, demenciát vagy akár veseelégtelenséget. A jó hír az, hogy egyes tanulmányok szerint a sírás nemcsak csökkenti a vérnyomást, hanem fenn is tartja az impulzust.

3, Méreganyagok felhalmozódása

A stressz miatt felhalmozódott méreganyagok a sírással kimosódnak a szervezetből. A méreganyagok eltávolítása elősegíti a kortizolszint csökkenését, mely enyhébb hangulatot eredményez. Pontosan ezért van az, hogy kicsivel jobban érzed magad, ha jól kisírtad magad egy-egy nehezebb nap után.

4, Hangulatingadozás

Nem lehet egyértelmű választ adni arra, hogy miért érzed magad napi szinten agresszívnak, szorongónak és irritáltnak. A hangulati ingadozások különböző okok miatt következhetnek be. Az egyik ok, ha túl sok mangán halmozódik fel a testben.

Sírás közben a felesleges mangán eltűnik a szervezetből a könnyekkel együtt. Ennek köszönhetően csökken a koncentrációja a testben, ennek eredményeként nyugodtnak és koncentráltnak érzed magad.

5, Fájdalom

Amikor fizikai fájdalom ér gyakran önkéntelenül is elmorzsolsz egy két könnycseppet. Ez a test normális reakciója a fájdalom csökkentésére. Kutatások szerint az érzelmi könnyek hullatása közben oxitocin és az endorfin szabadul fel. Ezektől a vegyi anyagoktól az ember jobban érzi magát és enyhíti a fájdalmat legyen az fizikai vagy érzelmi.

Te miért szoktál a legtöbb alkalommal sírni?

Ezt is olvasd el