KeződoldalÉrdekességek5 jel, ami arra enged következtetni, hogy ágyi poloskák vannak az otthonodban

5 jel, ami arra enged következtetni, hogy ágyi poloskák vannak az otthonodban

-

Bár a poloskák nem terjesztenek halálos betegséget, ennek ellenére nagyon kellemetlen és zavaró lehet velük együtt élni és bizonyos esetekben egészségügyi problémákat is okoznak. A fizikai reakcióktól kezdve (kiütések vagy allergia) a pszichológiai hatásokig (szorongás, stressz, álmatlanság). Ezen okok több mint elegendőek ahhoz, hogy valahogy megszabadulj tőlük. Ha meg akarsz bizonyosodni arról, valóban ágyi poloskával élsz együtt akkor a mostani posztunk biztosan segíteni fog, ugyanis 5 jelet gyűjtöttünk össze, ami arra enged következtetni, hogy ilyen lények vannak a házadban.

1, Viszkető vörös foltok

Ha bőrirritációra leszel figyelmes és látod, hogy apró, piros, viszkető pöttyök, foltok jelentek meg az arcodon, karjaidon, lábaidon, mellkasodon vagy a hátadon, az annak a jele lehet, hogy ágyi poloskáid vannak. Az általuk okozott harapások a későbbiek folyamán begyulladhatnak, s elfertőződéshez is vezethetnek.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodj róla, hogy valóban ágyi poloskáid vannak, meg kell nézned a harapások mintáját. Gyakori, hogy egyenes, kereszt és cikk-cakkos vonalak jelennek meg bennük. De olyan is előfordulhat, hogy semmilyen tünetet nem fogsz tapasztalni a fent említettekből.

2, Vér vagy rozsdás színű foltok

Ellenőrizd, hogy vannak-e vörös vagy rozsdás színű foltok az ágyneműdön vagy a ruháidon. Ha efféle színű foltokat látsz akkor az a poloska széklete.

Ezek megtalálhatók, mind az ágyneműhuzaton, de a nehezebben elérhető helyeken is, mint például ágymatrac, keret, ágyrács, stb. Az ágy körül lehetőleg minden zeget és zugot nézz át mert ott is lehetnek ürülékek.

3, Kellemetlen szag

Az ágyi poloskák olyan illatmirigyeket tartalmaznak, melyek feromonokat szabadítanak fel. Ha túl sok a feromon akkor kellemetlen és erős szag csaphatja meg az orrod. Ha penészes vagy más kellemetlen és indokolatlan szagot észlelsz, akkor bizony van ok az aggodalomra.

4, Ágyi poloska bőr

Amikor az ágyi poloska megszívja magát, akkor gyorsan levedlik a bőrüket, ami egy világos színű bogyóhoz hasonlít. Fontos, hogy minden egyes részt ellenőrizz a lakásban, pl. matracokat, azok varrásait, párnákat, paplanokat, ágyrácsokat… egyszóval mindent.

5, Fehér foltok a bútoron

Ha fehér foltokat látsz a bútoron, azok nagy valószínűséggel peték, vagy már kikelt lárvák maradványai. Ezek a peték úgy néznek ki, mint a rizsszemek, áttetszőek vagy fehér színűek, olykor fényes felületűek.

Ezeket szerencsére szabad szemmel is lehet látni, ám célszerűbb zseblámpával körbejárni az egész lakást, házat. A leggyakrabban ezek matracok alatt, bútorok illeszkedéseiben és varrataiban húzódnak meg.

Nektek volt ár valaha ágyi poloskáitok?

Ezt is olvasd el