KeződoldalEmberek5 jel, ami arra utal, hogy a párod egy pszichopata.

5 jel, ami arra utal, hogy a párod egy pszichopata.

-

A pszichopata emberek több egyértelmű jellel is kimutatják, hogy velük valami nagyon nincs rendben. Legtöbbször a megbánás legcsekélyebb jele sem látszik rajtuk, a szótárukban egyáltalán nem szerepel az az szó, hogy érzelem. Személyiségjellemzőik közé tartozik, hogy rendszeresen hazudnak, bűnt követnek el és érzelmi szintjük konkrétan a béka feneke alatt van.

Nemcsak az orvostudomány, hanem a zeneipar, ezen belül is a popkultúra az, ami nagy mértékben foglalkozott ezekkel az emberekkel. Igaz tévesen ábrázolták őket, ugyanis ijesztő külsejű őrültként mutatták be őket, holott ez egyáltalán nem igaz rájuk, sőt. A pszichopata emberek elsőre igazán megnyerő személyiségnek tűnnek pont ez a csali az egészben. Csak nagyon éleslátó emberek látják meg az első találkozások alkalmával, hogy kivel is van dolguk. Annak érdekében, hogy te magad is tudd mi jellemzi őket, illetve, hogy kiderítsd a párod az-e vagy sem, elhoztuk ezt a cikket, melybe 5 ismertetőjelet fogunk bemutatni.

Lássuk hát mik azok:

1, Kezdetben nagyon megnyerő és barátságos.

Nos kezdetben olyan a párkapcsolat, mintha egy Disney mesébe csöppentél volna. Úgy érzik magukat az emberek, mintha megtalálták volna a másik felüket, mert mindenben hasonlítanak egymásra, sőt még az érdeklődési körük is közös. Elkapja őket az érzés, hogy ő a nagy Ő, mert lépten-nyomon a kegyeiket keresi, mindent megtesz nekik. Mivel sokan erre vágynak ezért ezek a gesztusok iszonyú csábítóak lehetnek.

2, Együttérzést akar kiváltani az emberekből.

Az ilyen ember totálisan úgy viselkedik kezdetben, mint a mártír, mert ezzel akar szimpátiát és együttérzést kicsikarni másokból. Annak ellenére, hogy azt vallja nem igen szereti a drámázást, valamilyen oknál fogva mégis olyan drámai körülötte minden. Tuti, hogy az ilyen embernek mindig van egy nagyon szomorú és megindító történet a tarsolyában, amit a múlthoz köt.

3, Folyamatosan inzultál, majd úgy állít be, mintha bolond lennél.

A pszichopata személy szemrebbenés nélkül elkezd a “párja” előtt flörtölni, majd amikor jön a számonkérés, akkor úgy állítja be az egész helyzetet, mintha a partnere iszonyatosan féltékeny lenne. Ezek után van, hogy napokon át nem jelentkezik, majd mikor kedvese eleget várt és úgy dönt, hogy ráír, akkor kapcsolatfüggőséggel vádolja meg. Minden egyes apróságért a partnere lesz a felelős és ha szembesíteni akarja őt a szituációkkal, akkor azt vágja a fejéhez, hogy miatta viselkedik így.

4, Megállás nélkül hazudik.

A pszichopata személy élete gyakorlatilag egy hazugság. Nincs olyan pillanata mikor őszinte lenne, sőt mindre van valamilyen kifogása még úgy is, hogy azt senki sem kérte számon. Ha valamilyen oknál fogva kiderül, hogy hazudott, a megbánás legapróbb jelét sem mutatja, épp ellenkezőleg, olyan érzést kelt, mintha ő szánt szándékkal akart volna lebukni.

5, Képes megsemmisíteni a párja önbecsülését.

A kapcsolat elején elhúzta a mézesmadzagot, mert úgy érezted te vagy a mindene, akiért bármit megtenne. Ez idővel szó szerint a visszájára fordul, mert a párjának kell a figyelméért teperni, amivel teljesen el tudja bizonytalanítani. Nem lehet száz százalékban tudni, hogy megbízhat-e benne vagy sem. Egy idő után annyira átfordul a dolog, hogy a párja már egyáltalán nem várja a közös találkozókat, mert minden alkalommal gyomorideggel küzd.

6, Így lehet tőle megszabadulni.

Míg a pszichopata mindent megtesz azért, hogy szó szerint megbénítsa áldozatát, van megoldás a lerázására. A legjobb megoldás, ha magasról tesz rá a másik, nem válaszol az üzeneteire, hívásaira, személyes megkeresés esetén nem nyit ajtót, úgy tesz, mintha otthon sem lenne. Ehhez persze segítséget kell kérnie az illetőnek a barátaitól, családjától, de akár szakemberhez is fordulhat. Ők képesek segíteni annak érdekében, hogy a pszichopatával eltöltött idő ne befolyásolja a jövőképet.

Nektek van ilyen személy a közeletekben?

Ezt is olvasd el