KeződoldalÉrdekességek5 kultikus film, amelyek tragikus és visszafordíthatatlan tettekre sarkaltak embereket!

5 kultikus film, amelyek tragikus és visszafordíthatatlan tettekre sarkaltak embereket!

-

Számos eset van a történelemben, ahol rossz emberek inspiráltak egy-egy rendezőt, vagy írót bizonyos könyvek vagy filmek elkészítésére. Ám, ebben az esetben, mi olyan filmeket hoztunk el, ahol a filmek inspirálták a gonosztevőket, tragikus és brutális esetek elkövetésére.

Fűrész

Matthew Tinling a horrorfilmből vette, brutális gerinces jelenetet, ezután 30 év letöltendőt kapott.

Sikoly

Thierry Jaradint, a belga kamionsofőrt egy nap meglátogatta szomszédja, Allison Cambier, azért, hogy kölcsönkérjen tőle pár videokazit. A fiatal lány elutasította Jaradin közeledését, ezért a férfi hirtelen eltűnt a szomszédos szobában, majd egy Sikoly-ruhában jött vissza. Két darab éles eszközzel összesen harminc sebet ejtett a lányon, majd egy vörös rózsát  helyezett a kezébe, ezután felhívta Allison édesapját, akinek az egész történetet elmondta, elejétől a végéig.

Thierry azt mondta a rendőrségen, hogy ezt a szőrnyű tettet előre megtervezte az ötletet Wes Craven horrortrilógiájából vette. Még mindig életfogytig tartó büntetését tölti.

Mátrix

Megjelenése után volt egy férfi, aki nem ismerte fel a valóság és a mátrix közötti különbséget, és szentül meg volt róla győződve, hogy nem igazi emberekkel végzett, hanem számítógépes karaktereket.

Chucky

Bernadette McNeill elrabolta a fiatal Suzanne Capper-t, néhány napig fogva tartotta, majd végzett vele. Később kiderült, hogy a nő előtt megjelent a kisgyerek, amit a rendező Chucky képében jelenített meg. Minden alkalommal ugyanazt mondta: “Hello, nem játszanál?”

Harcosok klubja

Kyle Shaw egy fiatal tini úgy döntött, hogy egy ketyegő eszközt helyez, a híres kávézó bejárata elé, a „ Starbucks ” elé. A rendőrség azonban hatástalanította a szerkezetet. A fiatal fiú magyarázata meglepte a rendőröket. Kyle volt, aki megihlette a Harcosok Klubja alkotóját, Tyler Durden szerepére.

Ezt is olvasd el