KeződoldalEmberek5 módja annak, hogyan megjelenésünkkel pozitívan befolyásoljuk megítélésünket

5 módja annak, hogyan megjelenésünkkel pozitívan befolyásoljuk megítélésünket

-

Tanulmányok szerint rengeteg információt begyűjthetünk valaki személyiségéről , családi állapotáról , koráról illetve jövedelmi helyzetéről csupán a cipője alapján. Ebben az összefüggésben az „Öltözz sikerhez” kifejezés új értelmet nyer.

  1. A nem megszokott öltözék nagyobb hozzáértésre utal.

Silvia Bellezza, Francesca Gino és Anat Keinan , a Harvard Egyetem pszichológusainak egy kísérletsorozata bizonyította, hogy az üzleti öltözködési normák szándékos megsértése nemcsak , hogy kiemeli a tömegből a bátor személyeket de a körülötte lévők magasabb státuszt és kompetenciát is tulajdonítanak neki. Az ilyen feltűnő darab lehet, egy színes nyakkendő , feltűnő zokni vagy egy szín összállítású cipő. Ezt a jelenséget nevezték el a kutatók “piros tornacipő hatásnak”.

2. Bizonyos egyedi öltözékek fokozzák a kreatív gondolkodást

A hivatalos öltözködési formák, amint azt egy tanulmány megállapította, növeli egyedi gondolkodásunkat. Ezt azzal magyarázzák, hogy a formális ruhák bizonyos társadalmi távolságtartást váltanak ki. És amikor az emberek társadalmilag elszigeteltebbek, hajlamosak mélyebben gondolatokra és kreatívabb megoldásokra kieszelésére.

3. Egyedi öltözködési stílusunk segít a személyiségünk megfelelő szemléltetésére

Az egyéni stílusunk reprezentálás az öltözékünkön az egyik legjobb módja annak , hogy szavak nélkül is bemutassuk magunkat. Nem szabadna senkinek megára erőltetni egy bizonyos sztereotípikus arculatot csak azért , hogy jobb színben tűnjön fel a kívülállók személben. Ehelyett arra kell törekedni , hogy öltözködésünk , a lehető legjobb megvilágításban mutasson be természetesen a saját stílusunkban , de igazítva az esemény jellegéhez. Ugyanis szakemberek szerint , például egy állásinterjús szituációban az egyedi személyiség sokkal jobban számít a munkaadóknak, mint a konzervatív a tömegek által elvárt formális megjelenés.

4. A megfelelő öltözékkel sokkal alaposabbak vagyunk

A tematikus ruházat viselése pozitív hatással lehet az összpontosítási képességünkre. Egy kísérlet során , melyben olyan személyek vettek részt saját öltözetükben végezték el a kijelölt feladatokat, illetve olyanok akik labor köpenyt viseltek , azt vizsgáltták , hogy a laboratóriumi öltözéket viselő emberek kevesebb hibát követtek el, miközben alapos figyelmet igénylő feladatokat végeztek, és a kutatók ezt mind az ilyen ruhák viselésének szimbolikus jelentésével.

5. Az öltözékünk sok mindent elárul a céljainkról

Az emberek a vizuális részleteket anélkül dolgozzák fel, hogy sokat gondolkodnának rajta. Az agyunk alapvetően milliszekundumok alatt kialakít egy benyomást a látottak alapján. Tehát, mivel a ruházatunk alapján alakítjuk ki a vizuális bemutatkozásunk nagy részét, gondosan meg kell választanunk az öltözékünket, hogy megfelelően szemeltessünk a megjelenésünkkel is azt, milyen célokat szeretnénk elérni.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...