KeződoldalÉrdekességek5 nélkülözhetetlen tény, amit jobb, ha betartasz, ha nem akarod, hogy megcsaljon...

5 nélkülözhetetlen tény, amit jobb, ha betartasz, ha nem akarod, hogy megcsaljon a párod!

-

Mindenki szeretne boldog házaséletben élni, vagy kiegyensúlyozott párkapcsolatban lenni. Az egyik fő mozgatórugó a hűség. Willard F. Harley Jr. nevű pszichológus és házassági terapeuta egy 800 párból álló kísérletet végzett el, és rájött, hogy milyen alapvető szükséglete van, mind a nőnek, mind a férfinak. Ha ezek a szükségletek kielégülésre lelnek, akkor nagyobb az esély a hűség megtartására.

Összeszedtünk a fent említett pszichológus könyvéből néhány pontot, amit a legfontosabbnak gondoltunk. Ha ezek a szükségletek megvalósulnak, akkor békés és boldog párkapcsolatra illetve házaséletre számíthatsz.

A nőnek gyengédségre, a férfinak fizikai együttlétre van szüksége.

A nőknek gyengédségre és szeretetre van szüksége, ez tény. De ezenfelül szeretik, ha a párjuk meglepi őket egy csokor virággal, spontán öleléssel, egy SMS-sel, gondoskodást jelző gesztusokkal. A férfiaknak viszont fizikai együttlétre van szüksége.

A nőnek beszélgetésre, a férfinak hobbira van szüksége, hogy kikapcsolódjanak.

A nők szeretnek beszélgetni és szüksége van arra, hogy párja odafigyeljen rá és véleményt alkosson az elhangzottakról. A pszichológus szerint, hogy a nőnek ezen igényei kielégülésre leljenek, heti 15 óra figyelemre van szüksége párjától. Ez több, mint naponta 2 óra odafigyelés. Ellenben a férfinak arra van szüksége, hogy élvezhesse a hobbijával járó előnyöket.

A nőnek őszinteségre, a férfinak vonzó feleségre van szüksége.

A nőnek nagyon fontos a bizalom, azért, hogy ez ne tűnjön el a kapcsolatból, fontos, hogy a férfi mindig minden körülmények között őszinte legyen.

A férfiak hiába értékelik azt, hogy feleségük okos, ha mindeközben nem túl vonzó. Nekik okos és fitt feleségre van igényük.

A nőnek elég pénzre, a férfinak kényelmes otthonra van szüksége.

Van egy bizonyos mennyiségű összeg, ami elég egy normális, nélkülözésmentes élethez. Mivel a férfiak elég sok problémával találkoznak életük során, ezért számukra fontos, hogy egy rendesen gondozott és karbantartott otthonba menjenek haza.

A nőnek olyan férjre, van szüksége, aki jó apa, a férfinak arra, hogy felnézzenek rá.

A nőnek fontos, hogy férje, olyan apa legyen, akire a gyerekei felnéznek, mint egy példaképre. Vannak meghatározott dolgok, amit egy apának kell megtanítani a gyereknek, mint például a biciklizés.

A férfinek pedig fontos, hogy büszkeség töltse őt el, és tudja, hogy jó apa. A tisztelet képes nagyon motiváló hatást kifejteni egy férfi életében. Pontosan ez az a dolog, ami ösztönzi bizonyos dolgokban.

Ezt is olvasd el