KeződoldalEmberek5,5 kilogrammos kisfiúnak adott életet - Már a legelső nap akkora ruhát...

5,5 kilogrammos kisfiúnak adott életet – Már a legelső nap akkora ruhát viselt, mint egy 3 hónapos

-

Leia Sands és szerelme, Calvin Hartland barátaik által ismerkedtek meg, ám akkor mélyült el a kapcsolatuk mikor elkezdtek egymással Facebookon beszélgetni. Kapcsolatuk gyors léptekben haladt, ugyanis 2020. szeptemberében megszületett közös kisfiúk, Bobby.

A várandósság és a szülés nem volt átlagos, ugyanis nagyon hamar kiderült, hogy Bobby elég nagy méretekkel rendelkezik. Mikor az orvosok számára is világossá vált, hogy milyen nagy babával van dolguk, azonnal kiírták a kismamát császármetszésre.

A pici 41 hétre született, 5,5 kilóval. A kórház szerint több éve nem volt hozzá hasonló újszülött. Általában ekkora súllyal egy 3 hónapos kisgyerek rendelkezik. Azért is döbbentek meg méretein, mert édesanyja 157, édesapja pedig 177 centi magas. Nagy-Britanniában egy átlagos újszülött súlya 3,4 kilogramm körül mozog. Bobby ezzel szemben majdnem kétszer olyan nehéz volt, mint egy átlagos újszülött.

Annak ellenére, hogy Leia természetes úton szerette volna világra hozni kisbabáját, az orvosok nem javasolták, mivel túlságosan is nagy volt ahhoz, hogy rendes úton szülessen. Leia szülésznője ezzel szemben azt mondta, hogy “Ne aggódj a tested nem fog olyan babát nevelni, akit ne tudnál természetes úton megszülni.”

Leia így számolt be a szülésről:

“Először ideges voltam, mert tényleg természetes úton szerettem volna megszülni, ennek ellenére a császármetszés simán ment. Elég sok vért vesztettem, ami szerintem normális a nagyobb csecsemőknél. A párom végig ott volt mellettem, ami megnyugtatott. Amikor kiemelték Bobbyt, azt mondták, hú ez nagy baba. Szerencsére makk egészségesen látta meg a napvilágot. Valóban nagynak és nehéznek éreztem mikor rátették a mellkasomra. Több szülésznő is bejött, hogy megnézzék őt. Az én szülésznőm azt mondta, még sosem látott korábban ekkora újszülöttet.”

Bobbyt ezután 3 hónapos babáknak való ruhába kellett öltöztetni, majd mikor egy hónapos lett, hat hónaposaknak megfelelő ruhát kellett ráadni.

Most jelenleg 7 hónapos és akkora ruhát hord, amekkorát egy 9-12 hónapos kisgyerek. “Amikor elmondtam a családnak és barátaimnak, hogy mekkora, nem akarták elhinni.”

Csoportos beszélgetést folytat néhány édesanyával, akik vele egy időben voltak várandósak. Ők is nehezen akarták elhinni, hogy valóban ekkora a baba.

“Amikor idegenekkel találkozom, vagy elmegyek bevásárolni meg szokták kérdezni, hogy mennyi idős. Amikor elárulom döbbenten néznek, és kérdezik, nem nagy ahhoz egy kicsit?”

Ezen a képen 7,7 kilogramm volt.

Császármetszés után sokáig nem szabad emelni, Leia pedig emlékszik mennyit kínlódott az első hónapokban. Az édesanya elárulta, hogy az ő születésekor 4 kilót nyomott, így gondolta, hogy fia is hasonlóan nagy baba lesz, de azt legvadabb álmában sem gondolta, hogy ennyire. Mint utólag kiderült Bobby a 38. héten volt 4 kiló, ám az orvosok úgy érezték, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Árulkodó jel volt még Leia hasa ugyanis 12 hetesen azt hitték róla, hogy ikreket vár. A szülésznője azt mondta, hogy Bobby a terhessége alatt jócskán meghaladta a grafikonon szereplő normál értékeket.

A ti kisbabátok mekkora súllyal született?

Ezt is olvasd el