KeződoldalÉrdekességek6 hely a Földön, ami titokzatosabb, mint a Bermuda-háromszög.

6 hely a Földön, ami titokzatosabb, mint a Bermuda-háromszög.

-

Talán egyszer eljut odáig az emberiség, hogy a Földünket teljes egészében felfedezi. Egyelőre még számtalan titokzatos hely van, amelyekről nincs is tudomásunk. Vannak olyanok, melyek legendáknak és rémtörténeteknek szültek az idők folyamán. Azt gondolnánk, hogy a Bermuda háromszög, az amely az egyik legrejtélyesebb pontja a Földünknek, de ez koránt sem igaz.

Mutatunk nektek ennél sokkal izgalmasabbakat.

1: Mel lyuk
Létezik egy amerikai legenda, egy kilenc láb széles feneketlen lyukról. A misztikus gödör állítólag képes feléleszteni a beledobott döglött állatokat. Egyesek szerint egy másik világba vezet. Elsőként Edmond Halley csillagász kezdte el tanulmányozni. A legfontosabb kérdés, amely foglalkoztatta, hogy milyen mély és hova vezet ez a lyuk. A terület tulajdonosa egy Mel Waters nevű férfi volt. Egyszer megpróbálta lemérni, hogy milyen mély. Beleeresztett egy 25 km hosszú horgászzsinórt, ám az sosem ért le a gödör aljára. Szerinte éjszaka fekete sugarakat lő ki magából a mélyedés, mely feléleszti az állatokat. Egyik szomszédjának a halott kutyusa is életben tért vissza. A mai napig nem tudja senki, hogy mit rejt a mély. Állítólag a kormány rátette a kezét a területre, mert vélhetőleg földönkívüli jelenség okozhatta annak létrejöttét.

2: Bennington-háromszög
Az USA-ban található Bennington egy látszólag békés kisváros a Glastenbury-hegy közelében. Csodálatos táj, ahová az emberek szívesen járnak kirándulni. Az időjárás sajnos egész évben szeles, így ez megnehezíti a dolgot, azonban nem csak ettől zord ez a vidék. 1943 és 1950 között számos rejtélyes eltűnést regisztráltak az erdőkben, melyekre sosem találtak magyarázatot. Sokan Glastenbury átoknak nevezték. Egyes helyiek szerint az indián őslakosok temetőként használták a területet, ezáltal rejtélyes, sötét erővel bír. Mások szerint van valahol elrejtve egy szikla, amit ha megérintünk, akkor nyomtalanul eltűnünk. Hogy mi igaz ebből azt nehéz megmondani. A tudósok szerint a hely különlegességét az adja, hogy négy különböző szélfajta találkozik ezen a területen.


Ezen a területen fekszik a Bennington-háromszög.

3: A Roosevelt Hotel Hollywoodban.
Ez a hotel számos hírességnek és televíziós műsornak adott már otthont az elmúlt évek során. Rengeteg rémtörténetet hallani róla. Az itt megszállt emberek között voltak páran, akik nem bírtak még egy éjszakát sem maradni. Különböző hátborzongató és paranormális jelenségekre panaszkodtak. Úgy vélik, hogy a szálloda alapítója, Montgomery Clift szelleme kísért a folyósokon. Egyesek még Marilyn Monroe szellemét is látták az 1200-as lakosztályban. Ez volt a színésznő kedvenc szobája.

4: Hessdalen-fények
Ez a hely Norvégiában található. Rejtélyes fényjelenségeket lehet látni a völgy felett. 1981-ből származnak az első feljegyzések a fényekkel kapcsolatban. A környéken lakó emberek megmagyarázhatatlan fénycsóvákra lettek figyelmesek. Ezek felvillannak, cikáznak az égen majd el is tűnnek. Természetesen az UFO-hívők egyértelműen földönkívüli eredetet címeznek a dolognak. Sok tudós jött már megvizsgálni a jelenséget, de konkrét magyarázatot egyik sem tudott rá adni. Általában 15-20 alkalommal lehet látni évente. Egyes elméletek szerint a völgy talajában rengeteg szkandium van, ami reakcióba lép a levegővel. A legújabb elképzelés szerint, szimpla elektromos töltéssel rendelkező plazmakristályok egy csoportja, melyeket az ionizált levegő és por hoz létre az atmoszférában.

5: Jonaguni-sziget
Japán közelében, a víz alatt található a Jonaguni monumentum. Ezt az 1980-as években fedezték fel a helyi búvárok. Nagyon különleges formát vett fel a kőzet. Nehéz azt mondani rá, hogy nem mesterséges eredetű és ebben a tudósok azóta sem értenek egyet. Egyes tanulmányok szerint 2-3000 éves romok lehetnek. Ezt azzal bizonyítják, hogy a közelben találtak kezdetleges csatornarendszerre utaló építményeket is. Vélhetőleg egy földrengés során süllyedt a tengerbe. Szárazföldi eredete egyértelműen bizonyított, ugyanis a mélyedésekben találtak cseppköveket, melyek a víz alatt nem jöhettek létre.

6: Nazca-vonalak
A Nazca-vonalak Peruban láthatóak egy Pampas de Jumana nevű fennsíkon. Gigantikus méretű geoglifák. Egyes formák 200 méteres hosszúsággal bírnak. Ezek az ábrák emberekre, állatokra hasonlítanak. A tudósok szerint a helyi őslakosok készítették i.e. 100 és i.e. 300 között. Arra nincs magyarázat, hogy miért. Már csak azért sem, mert kizárólag a levegőből láthatóak.

Ez valami ősi madár lehet.

Hatalmas pók.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el