KeződoldalÉrdekességek6 íratlan szabály, ami a nyilvános WC használatra vonatkozik, de sokan nincsenek...

6 íratlan szabály, ami a nyilvános WC használatra vonatkozik, de sokan nincsenek tisztában vele!

-

Ha kirándulni mész, vagy csak a helyi bevásárlóközpontot látogatod meg, akkor is előfordulhat, hogy el kell menned WC-re. Ez egy olyan helyzet, amit sokan nem tudnak elkerülni, kivéve, ha nem isznak egész idő alatt. A rendszeresen illemhelyre járó emberek viszont nagyon sok íratlan szabállyal nincsenek tisztában, vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy rosszul tudják őket. De mi segítünk abban, hogy végre tisztán láss, és tudd miket szabad és nem szabad csinálnod, ha nyilvános WC-be mész.

Első számú szabály: Azok a helyek, amik a nyilvános mosdón belül a legbiztonságosabbnak tűnnek, valójában a legveszélyesebbek közé tartoznak.
Kutatások kimutatták, hogy a mosdókagylókban sokkal több baktérium található, mint bármelyik WC-ben. Ez azért lehetséges, mert a WC-ket sokkal alaposabban fertőtlenítik, mint a mosdókagylókat.

Mindezek mellett további baktériumok találhatók a padlón, a falakon, az ajtókilincseken és a tartályöblítő gombokon is.

Második számú szabály: Oda kell figyelni a részletekre.

Amikor bemész a nyilvános mosdóba, jó ha leellenőrzöd, hogy van a kézmosó tartályba szappan, illetve a WC papír tartályokba WC papír, illetve, hogy látsz e a falon vagy az ajtókon kirakott takarítási tervet.

Harmadik számú szabály: Mindig a legelső illemhelyet válaszd ki.

Statisztikai adatok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a nyilvános mosdókban, a legutolsó illemhelyek a legnépszerűbbek. Ez annak köszönhető mert sokan, meg kell jegyezni tévesen, azt hiszik, hogy oda mennek be a legkevesebben. Mivel, mint mondtam sokan ebben a hitben vannak, ezért választják legtöbben azt a blokkot.

Az adatok arról is bizonyosságot adtak, hogy, minél előrébb van a WC, annál kevesebben veszik igénybe. Szóval ha legközelebb nyilvános WC-ben jársz, mindig válaszd az első helyet.

Négyes számú szabály:

Próbálj meg a helyiséghez mérten alkalmazkodni.
Ha nincs a WC fülkében fogas, eszedbe se jusson letenni a földre a táskádat, vagy bármi mást, ami a kezedben van. Ezeket tedd szépen a WC tartályra, hiszen az is a WC része ezért rendesen vannak fertőtlenítve.

Ötös számú szabály: Ne rakd körbe WC papírral a WC ülőkét.

Természetesen sokan elsőre jó gondolatnak tartják, ám valójában ez a legrosszabb, amit csinálhatsz. A WC ülőkék olyan különleges felülettel rendelkeznek, aminek köszönhetően nem tudnak megtapadni és önfeledten garázdálkodni a baktériumok. De a WC papírral bizony más a helyzet, mivel rendkívül jó nedvszívó képessége van, így a baktériumokat is képes felszívni, emiatt zöld utat adsz a kórokozóknak, hogy megtelepedjenek a bőrödön.

Ha minden áron le akarod takarni az ülőkét, saját papírt vigyél magaddal.

Hatos számú szabály: Mindig alaposan moss kezet WC használat után.

Ez azért fontos, mivel rendkívül sokszor érünk a saját arcunkhoz, ennek okán nélkülözhetetlen az alapos kézfertőtlenítés. Az optimális kézmosási idő körülbelül fél percet vesz igénybe, szóval törekedj te is ennyit időzni a víz és szappan társaságában. Ha ezzel végeztél, próbálj úgy kimenni az ajtón, hogy nem érsz hozzá a kilincshez.

Ezt is olvasd el