6 testzsír típus, amitől legkönnyebben így szabadulhatsz meg!

Számos módja van a túlsúlytól való megszabadulásnak, és napjainkban több száz tanulmányt és több ezer tippet találhatunk. De a probléma az, hogy egy módszer csak egyes emberek számára lehet hasznos, mások számára pedig teljesen hasznavehetetlen. Ez azért történik, mert mindannyian különböző testtípusok vagyunk, ezért tisztában kell lennünk azokkal a dolgokkal, mellyel a leghatékonyabb a fogyás.

A különböző típusú elhízás vizsgálata 6 különböző testzsír- típust határoz meg, ami a test különböző részein halmozódik fel. Létrehoztunk egy listát a leghatékonyabb módszerekről, hogy minden testtípusnál eltűnjön a zsír.

Teljes testzsír

Oka: Ez a fajta zsír általában elkezd felhalmozódni a testben, mert több kalóriát fogyaszt, mint amennyit elégetsz, ezért a fő ok az inaktivitás.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

Végezz aerob testmozgást: sétálj, fuss vagy ússz legalább 30 percet minden nap, ez segít abban, hogy megszabadulj tőle.
Felejtsd el a cukorral édesített italokat. Az édes ételek és italok rengeteg felesleges kalóriát halmoznak fel.

 

 

Alhasi zsír

Oka: A test ezen részében tárolt zsírok egy része a stressz, a depresszió és a szorongás által halmozódik fel a szervezetben.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

Kerüld el a stresszt és tanulj meg pihenni. A stressz hormontól (kortizol) zsír halmozódik fel a hasban, ez jó lehetőség, hogy meditálj, vagy légzési gyakorlatokat végezz.
Igyál zöld teát, mert az nagyszerű zsírégető. Egy csésze forró zöld tea is jó módja annak, hogy megnyugodjon, amikor épp szükséged van rá.

Alsó tájéki testzsír

Oka: Az egyik oka annak, hogy a combjaid jelentősen megnőttek, a túl gluténos étrend. Ha nem vagy elégedett az alsó tájék méretével, érdemes megfontolni a gluténmentes étrend kipróbálását.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

Menj fel a dombokon és a lépcsőkön. A comb elég hatékonyan égeti a zsírt, és erősíti a lábizmokat.
Ne hagyd ki a reggelit. Ha nem eszel reggelit, nem indul el az anyagcseréd, így napközben éhes leszel, és többet fogsz enni.

Felpuffadt gyomor.

Oka: A túlzott szeszes ital fogyasztás megnövelheti a hasat, ezért számold azokat a bizonyos poharakat.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

Vegyél vissza az italozásból, mivel a legtöbb kalória a hasban  gyűlik fel és zsírrá alakul át. ezenfelül, sok más egészségügyi problémát is okoz.
Oszd el a napi adagot kisebb adagokra, és egyél gyakrabban. Javítsd az anyagcseréd, segíts fenntartani az energiád, így, a hasad minden étkezés után kisebb lesz.

Alsó testzsír, beleértve az alsó lábakat is

Oka: Ez a probléma azoknál a nőknél gyakori, akik visszér vagy terhesség alatt állnak, ilyenkor a lábak megduzzadnak.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

A duzzanat elkerülése végett meg kell szüntetni a sós ételek fogyasztását, mivel a só folyadék visszatartást okoz a szervezetben.
Ne ülj 30 percnél tovább mozdulatlanul, próbálj felállni és rendszeresen járkálni. Ha megvan a lehetősége arra, hogy magasra tedd a lábad, akkor tedd meg, hogy megakadályozd a folyadék felgyülemlését a lába alsó részében.

Nagy has, felső és hátsó zsír.

Oka: az inaktivitás, ezért azonnal el kell kezdened az edzést, ha a nagy has és hátsó zsír zavar téged.

Hogyan lehet megszabadulni tőle:

Győződj meg róla, hogy eleget aludtál. Az alváshiány megváltoztathatja hormonjaidat, növelheti az étvágyat és súlygyarapodáshoz vezethet, amely többnyire a has és hátul tárolt zsírhoz vezet.
Egyél több rostos táplálékot. Ez segít csökkenteni az étvágyat és a kalória felszívódását.

Fontos megjegyezni, hogy az egészséges táplálkozás és az aktív életmód, ami a legjobban befolyásolhatja a szervezetet, alaktól függetlenül.

Add Comment