KeződoldalÉrdekességek7 fontos oka annak, hogy a szép nők sokáig egyedülállók

7 fontos oka annak, hogy a szép nők sokáig egyedülállók

-

Biztos a te baráti társaságodban, munkahelyeden is vannak olyan nők, akik mind a mai napig szinglik és nemigen keresnek maguknak társat. Sőt biztosak vagyunk benne, hogy már többször megfordult a fejedben a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka. A sokáig egyedülállóként éldegélő nőkre azt szokták mondani, hogy majd bolond macskás nők lesznek öreg korukra, akik riogatják az utcában élő gyerekeket. Nos, a helyzet az, hogy az okos, szép és határozott nők nem igen szeretik a párkapcsolatokat, mert úgy érzik csak lekorlátozzák őket. Amerikában például a nők 50,2 százaléka szingli, ami kb. 124,6 millió embert jelent. Ebből arra lehet következtetni, hogy csak az Egyesült Államokban sokkal több nő egyedülálló, mint házas. Mai cikkünkben összegyűjtöttük ezeknek az okait. Íme:

1, A mai modern nők függetlenek

A nők hosszú-hosszú éveken át küzdöttek azért, hogy elérjék az egyenlő bánásmódot. Mindenki tudja, hogy régen csak a férfiak szava számított, a nők meg szinte semmit sem értek. Ma már viszont a nők egyre sikeresebbek és olyan munkákban is kiteljesednek, amiket régen csak férfiaknak adtak volna. Ma már annyira összemosódott a határ, hogy nem lehet külön női és külön férfi szakmára osztani a munkát, mert ugyanúgy találsz férfi kézápoló és műkörömépítőt, mint női kamionsofőrt. A szingli nők pedig ennek hála egyáltalán nincsenek rászorulva a társuk fizetésére, mert ők a saját életük urai.

2, A nők elkezdték jobban tisztelni a szabadságukat és szabadidejüket

Évtizedekkel, századokkal ezelőtt a nőknek “semmi más” dolga nem volt, “csak” vezetni a háztartást, gyereket nevelni, főzni, bevásárolni és még sorolhatnánk. A férfiak feladata volt megkeresni a kenyérre valót, és ha a nőnek szüksége volt pénzre, akkor férjétől kellett kérnie. Később lehetőségük volt elmenni dolgozni, de akkor is csak varrtak vagy gyárakban dolgoztak…stb. Most viszont az egyedülálló nők sokkal-sokkal több időt tudnak magukra fordítani, meg tudják élni és tapasztalni azokat, amiket szeretnének, elmehetnek kirándulni, vagy egyszerűen csak a karrierre fordítják az idejüket. Teljes egészében saját magukkal vannak elfoglalva és élvezik, hogy azt csinálhatnak, amit csak akarnak.

3, A nők érzelmileg stabilabbá válnak

Az egyedülálló nők sokkal erősebbek, határozottabbak és érzelmileg stabilabbak, mint párkapcsolatban élő társaik. Sokkal több idejük van arra, hogy több szakmát elvégezzenek, tanuljanak, fejlődjenek, új ismeretekre tegyenek szert a világgal és a társadalommal kapcsolatban is. Ez a szabadság, pozitív hatással van elméjükre és lelkükre is. Az egyedülálló nők egyáltalán nem félnek attól, hogy egyedül maradnak, mivel senkire nincsenek rászorulva, tökéletesen elboldogulnak és megállják helyüket a férfiak nélkül is. Azon a véleményen vannak, inkább lesznek egyedül, mint egy olyan férfival, akit nem szeretnek.

4, A modern nőknek kezdenek megtetszeni az alternatív kapcsolatok

A nők ma már egyáltalán nem félnek bevallani milyen készségekkel vannak megáldva, és, hogy milyen éles eszűek. Ebben a modern világban már senki sem fogja elítélni, beskatulyázni ha például azonos nemű társat választanak maguknak. Számukra az a fontos, ha találnak valakit, azzal legyen meg az összhang, tudjanak beszélgetni, értsék meg egymást…stb. Ez nyilvánvalóan oda vezet, hogy az emberek nem házasodnak meg, és csak együtt élnek. Régen igazi szégyennek számított, ha valaki a saját neméhez vonzódott ezért nem is verték nagy dobra a kapcsolatokat.

5, A modern nők elég magas színvonalat képviselnek

Amikor egy nőnek jó állása van, kielégítő fizetése, két diplomája, nyelvvizsgája… gondoskodik megjelenéséről, nem hagyja el magát akkor nyilván olyan kapcsolatba kezd bele, ahol tudja a másik fél nem fogja lerántani őt egy jóval alacsonyabb színvonalra. Nem fog egy olyan férfival kapcsolatot létesíteni, akiről tudja, hogy nem értékeli azokat az erőfeszítéseket, amiket élete során megtett. Egy ilyen nő inkább marad egyedül, minthogy meghunyászkodjon. Majd ha jön egy arra érdemes férfi, azzal majd biztos létesít párkapcsolatot.

6, A férfiak félnek megismerkedni a szép és okos nőkkel

Nem egyszer bebizonyosodott, ha a férfiak meglátnak egy gyönyörű, okos, független és erős jellemű nőt, azonnal felveszik a nyúlcipőt és huss már ott sincsenek. Ennek többnyire az az oka, hogy azt gondolják egy ilyen remek nőnek biztos, hogy van partnere, holott ez nem feltétlenül van így. Viszont mivel az ilyen nők elég erőfeszítést tesznek életükben és úgy gondolják, hogy az bőven elég, nem fognak még kezdeményezni is a férfiaknál. Szóval ez egy patthelyzet. Urak egy kérdésbe nem hal bele senki, de ha meg sem próbáljátok, akkor előfordulhat, hogy igenis sokat vesztetek.

7, A modern nők nem hisznek a mesékben

Hála a Disney meséknek a nők többsége mind a mai napig hisz a mesékben és várják a szőke herceget fehér lovon. A mai modern, szingli nők viszont tudják, hogy mit várhatnak el a mai férfiaktól, így nem kergetnek hiú ábrándokat. Ahelyett, hogy várnának a nagy Ő-re, inkább több erőfeszítést tesznek saját életük alakításába. Hány olyan nőről lehet hallani, akik cégeket vezetnek, és szuper sikeresek a szakmájukban viszont egyedülállók?! Sokról, igaz? Ezzel ma már nincsen semmi probléma, hiszen a modern világ sokat segített abban, hogy ezt tökéletesen elfogadják. Ma már senki sem fog megszólni egy egyedülálló, de sikeres nőt.

Ti mit gondoltok?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...