KeződoldalÉrdekességek7 lefekvési szokás, amelyek segíthetnek a fogyásban

7 lefekvési szokás, amelyek segíthetnek a fogyásban

-

Egyetlen éjszaka alatt a test körülbelül 300-400 kalóriát éget el. Ez majdnem megegyezik azzal az energia mennyiséggel, amelyet egy óra alatt elpazarolsz. Szakértők elmondása szerint a minőségi alvás, akárcsak a fizikai gyakorlatok, hozzájárulnak a fogyáshoz. Ha szeretnéd, hogy ez a te esetedben is működjön, akkor bizony be kell tartanod bizonyos szabályokat. A mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek nagy mértékben befolyásolják az imént említetteket.

1, Alvás hűvös szobában.

A szakértők azt javasolják, hogy a hálószobában az éjszakai hőmérséklet legalább 18 °C körül legyen, hogy az anyagcsere megfelelően tudjon működni. Egyes tanulmányok szerint a hűvösebb környezet aktiválja azokat a zsírsejteket, melyek a hőszabályozásért felelősek. Ha hideg szobában, ruha nélkül alszol, akkor a test több energiát éget el.

2, Szőlőlé elalvás előtt.

A szőlőlé segít elégetni a felesleges kalóriákat a benne található resveratrol nevű anyagnak köszönhetően. Ez átalakítja a rossz fehér zsírokat barna zsírrá. Amikor alszol, a test barna zsírt használ fel, hogy melegen tartson. Tehát, ha lefekvés előtt iszol egy csésze szőlőlevet, arra kényszeríted a tested, hogy megszabaduljon a fölösleges zsírtól. Lehetőleg olyan legyen, mely nem tartalmaz cukrot.

3, Ugyanakkor menj lefeküdni és ugyanakkor kelj fel.

Ha rendszeresen ugyanabban az időben fekszel le és kelsz fel, akkor nem gátolod meg a melatonin termelését. A melatotnin az alvás hormonja, szóval ez biztosítja, hogy kipihenten ébredj minden reggel. Ha nem termelődik elegendő melatonin, akkor fáradtan, nyúzottan ébredsz, mely hatással lesz az egész napodra. Ilyenkor magasabb kalóriatartalmú ételekre vágysz, hogy növeld az energiádat. Ha el akarod kerülni a súlygyarapodást, akkor feküdj le és kelj fel ugyanabban az időben.

4, Elektronikai eszközök mellőzése.

Nemcsak az instabil rutin az, ami gátolja a melatonin termelést, hanem az elektronikai készülékek által kibocsátott fény is. A tudósok bebizonyították, hogy az okostelefonok által kibocsátott kék fény késlelteti a melatonin termelést, ennek következtében hosszabb ideig tart az elalvás.

Ezeket a készülékeket célszerű lefekvés előtt másfél-két órával előbb letenni, vagy éjszakai üzemmódba állítani.

5, Fehérjékben gazdag élelmiszerek fogyasztása.

Lefekvés előtt jó fehérjében gazdag élelmiszereket fogyasztani, például görög joghurtot, alacsony zsírtartalmú túrót vagy pulykát. Ezek növelik az anyagcserét, és segítik az izmok növekedését.

6, Testmozgás.

A testmozgás a legjobb módja annak, hogy megszabadulj a napi szinten felgyülemlett stressztől, nem mellesleg pedig fokozza az anyagcserét is. Szakértők szerint mind a kardió, mind az aerob edzés hatékonynak bizonyult, ám az úgynevezett ellenállás edzés segít serkenteni a zsírégetést.

Az úszás vagy a súlyemelés lehet a legjobb mozgásforma az alvási problémák ellen. Nem kell megszakadni, mégis jól serkentik a kalóriaégetést.

7, Gyógytea ivás.

Bizonyos típusú teák segíthetnek az éjszaka folyamén megszabadulni a felesleges kilóktól. A természetes gyógyteák különféle módon javíthatják az egészségét. A fahéj például felveszi a harcot a gyulladásokkal szemben és megakadályozza a puffadást. A borsmenta csökkenti az étvágyat, a kamilla pedig javítja az emésztést és nyugtatja az idegeket.

Eme rituálék betartása valóban segíthet abban, hogy jó néhány kilótól megszabadulj.

Ezt is olvasd el