KeződoldalÉrdekességek7 logikai fejtörő, ami próbára teszi problémamegoldó képességeidet

7 logikai fejtörő, ami próbára teszi problémamegoldó képességeidet

-

A te agyad mennyire vág jól a szorult és nehéz helyzetekben? A következő játékos fejtörők segítségével te is tesztelheted ezt.

Forgalmi dugó

Egy kereszteződésben hét autó találkozott, ennek következtében pedig patt helyzet alakult ki. Egyetlen autót kell eltávolítani a képről ahhoz, hogy a többiek szabadon tovább haladhassanak.

Átkelés a folyón

Egy férfi együtt utazik egy farkassal és két birkával. A farkas felfalná a birkákat, ezért a férfi nem hagyhatja magára a farkas egy birkával sem. Útjuk során egy folyóba botlanak, amin át kell menniük. Találnak egy csónakot, az azonban csak a férfi és maximum egy állat súlyát bírja el. Hogyan viszi át a férfi mindhárom állatot a folyón úgy, hogy a farkas egy pillanatra se maradjon egyedül egyik birkával sem?

Hány napra van szüksége a férfinek, hogy feldarabolja a ruhát?

A tengerésznek 16 méter hosszú szövete van, amiből mindennap két métert kell levágnia.

Melyik tartály telik meg legelőször?

Melyik ajtó rejti a legbiztonságosabb utat?

A három ajtó közül csak egy vezet oda, ahova menni szeretnél. Az első ajtó mögött egy bűnöző van, a második mögött egy oroszlán, ami már 3 éve nem evett, a harmadik mögött pedig hatalmas lángok.

Hogyan jött rá a rendőrség, hogy a férj végzett a feleségével?

Egy férfi kioltotta felesége életét és egy elhagyatott helyen hagyta. Ezután visszament az irodába, de néhány óra múlva felhívta őt a rendőrség, hogy a felesége elhunyt, azonnal menjen a helyszínre. A férj így is a tett, a rendőrök pedig azonnal letartóztatták.

Hogyan teszed át a tányérból a pohárba a vizet anélkül, hogy hozzáérnél a tányérhoz?

A képen egy vízzel teli tányér, egy üres pohár, egy parafadugó és egy gyufa van. Ezek segítségével kell a vizet egyikből a másikba áthelyezned.

A megoldások

1.kép

A hármas számú autót kell elvinni, így a többiek előtt szabad lesz az út.

2. kép

A férfinak először a farkast kell átvinnie a túlpartra, majd visszamenni a bárányért. Miután kirakta a túlparton a bárányt, beteszi a csónakba a farkast és átmegy a második bárányért. Ott kirakja a farkast, beteszi a bárányt átviszi a túloldalra. Majd visszamegy a farkasért és átviszi arra az oldalra, ahol a bárányok vannak.

3. kép

A tengerésznek hét napra van szüksége, ugyanis a hetedik napon az utolsó négy méterből egy vágással csinál 2 X 2 métert.

4. kép

Először az F jelű tartály telik meg, mert a H jelű tartály le van zárva.

5. kép

Az oroszlán a legjobb választás, hisz, ha már három éve nem evett, akkor már nem él.

6. kép

A rendőrség egy szóval se mondta a férfinak, hogy hova kell mennie.

7. kép

A tányérra kell tenni a parafadugót, beledugni az égő gyufát és rátenni az üres poharat. Mivel a gyufa felhasználja az összes oxigént, melynek következtében vákuum alakul ki a pohárban, majd a víz szépen lassan felkúszik a pohár oldalán.

Ezt is olvasd el