KeződoldalÉrdekességek7 márkás termék, melynek replikáit sokkal egyszerűbb felismerni, mint gondolnád - Íme...

7 márkás termék, melynek replikáit sokkal egyszerűbb felismerni, mint gondolnád – Íme a részletek

-

A jó profit és az ügyfelek figyelme miatt a nagykereskedelmi gyártók képtelenek felhagyni a híres márkák replikáinak forgalmazásával. Régen azonban egyszerűbben meg lehetett különbözteti a replikát az eredetitől, ám ez a szakirány is egyre jobban fejlődik így manapság már egyre nehezebben lehet különbséget tenni köztük. Persze a nagyon éles szemű és óriási rajongók képesek megmondani, hogy mi a különbség a termékek között. A mai cikkünket pedig azzal a céllal hoztuk létre, hogy ti is lássátok mit kell figyelni egy-egy termék esetén.

1, Timberland bakancs

Karamell színű talp – a márka neve és emblémája mindig minden körülmények között rá van nyomva a bakancsra. A lábbelinek külön sarok része van, nem pedig egy lapos egész.

A logó – a bakancs hátulján a sarok fölött található. A mintha egyenletes, tiszta és mindig egyenesen helyezkedik el.

Cipőfűzőlyuk – ezeknek mindig hatszögletűnek kell lennie, és kívülről szépen le vannak kerekítve. A férfi modelleken 7 a női modelleken 6 lyuk van.

Cérna – a bakancs minden egyes cérnaszála fehér színű. Ha több varrás van egymás mellett annak mindenképpen párhuzamosnak kell lennie.

2, Pandora karkötő

Színe – az eredeti Pandora karkötő színe nem annyira fényes, mert az elkészítési eljárás során ródiumot használnak, ami egyedi árnyalatot ad az ékszereknek.

Alakja – az eredeti karkötő tökéletesen megtartja alakját vagyis nem hajlik.

Kapocs – az eredeti karkötő kapcsa ugyanakkora méretű, mint a hozzá tartozó charmok. A kapocs elülső oldalán található a márkanév, ami bele van gravírozva az anyagba. A Pandora logó “O” betűjén pedig van egy korona.

Charm – minden egyes charm-ba bele van gravírozva a Pandora márkanév.

3, Levi’s farmer

Varrás – az eredeti Levi’s farmernadrágoknak jellegzetes minta van a farzsebén, ami mindig két párhuzamosan haladó varrás.

Márkajelzés – az összes Levi’s farmernadrág hátulján a jobb farzseb fölött téglalap alakú műbőr jelölés van, amibe a logó, a szlogen, a méret, a modellszám és lovak is szerepelnek.

Jelölés – a jobb hátsó zseb bal oldalának szélébe egy piros címke van varrva, amin fehér betűkkel van feltüntetve a Levi’s név.

Gombok – az első gombokban a Levi Strauss szavak vannak belegravírozva.

4, Lacoste póló

Embléma – a Lacoste embléma mindig jól megkülönböztethető részletekkel van belehímezve a ruhákba. A krokodil testével pedig párhuzamosan fut a farka.

Gallér – a póló gallérjának címkéjén is rajta van a krokodil, és egy piros számmal van jelölve a méret.

Gombok – a hamisítványokat a gombok formájából lehet egyértelműen megállapítani. Az eredeti Lacoste pólón gyöngyház színű lyuk nélküli gombok vannak. A hamisítók természetesen erről megfeledkeznek és mindig lyukkal rendelkező gombokat varrnak rá.

Vágás – a férfi Lacoste pólók alsó részén oldalt van egy vágás. Ezzel szemben a női pólókon ilyen nincs.

5, New Balance cipő

Márkajelzés – a New Balance márkajelzés a cipő oldalán, hátulján, nyelvén, talpa oldalán és a belső talpbetéten is rajta van. A cipő oldalán található “N” betűbe cérna látható.

Talp – az eredeti cipő lágy talppal rendelkezik, mely könnyedén visszatér eredeti állapotba sétálás közben. Talpbetétén a perforáció, a logó, a méret és a modell adatai láthatók.

6, Michael Kors táska

Árcédula – az eredeti Michael Kors táskán csak és kizárólag krém színű árcédula van, mely az olyan alapvető információkat tartalmazza, mint a cikkszám, szín, anyag, ár (dollárban) és egy speciális vonalkód.

Külseje – az eredeti táskák minden kiegészítőjén vésett márkanév található, például kapcsokon, fogantyún, karabineren…stb.

Anyag – az eredeti táska olyan jó minőségű anyagból készül, ami szállítás során sem deformálódik el.

7, Supreme pulóver

Címkék – a kapucni alatt két vörös színű címe látható, az egyikbe a márkanév, a másikba az az ország van, ahol varrták (Kanada). A belső címkén, amin a tisztítással kapcsolatos adatok vannak mindig fel van tüntetve, hogy nem szabad a terméket vasalni! A legtöbb replika címkéjéről ezt lehagyják.

Kapucni madzag – ennek vége semmiképp sem olyan mint a cipőfűző, hanem mint egy bog.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el