KeződoldalKapcsolat7 ok, amiért a boldog és tartós párkapcsolathoz nem szükséges házasságot kötnünk

7 ok, amiért a boldog és tartós párkapcsolathoz nem szükséges házasságot kötnünk

-

Nem kell félreértened minket, ez a cikk nem a házasság ellen szól. Éppen ellenkezőleg. A házasság, az, hogy két ember örökre összeköti az életét egy csodálatos és romantikus dolog. Természetesen a vélemények különböznek, hiszen nem vagyunk egyformák. Vannak, akik teljesen ellene teszik le a voksukat, ugyanis azt vallják, a házasság csak egy papír és semmin nem változtat. Vannak, akik nem mondanának nemet, ha a helyzet úgy hozná és vannak olyanok is, akik mindenképpen meg szeretnének házasodni.

Ezúttal viszont, annak okait mutatjuk be, hogy miért nem szükséges házasságot kötnünk ahhoz, hogy valóban boldog és tartós legyen párkapcsolatunk.

Biztonságban nemcsak a házasságban érezheted magad.

A biztonság nem azon a bizonyos papíron alapszik. Biztonságban akkor érzed magad, ha tudod, hogy a párod szeret téged, törődik veled és történjen bármi, mindig melletted áll és támogat téged. Abban az esetben, ha valami rossz történik, legyen az félrelépés, ellaposodás, a házasságkötés sem garancia.

A lényeg, hogy szerelmedre bármikor számíthatsz, papír nélkül is.

Nem kell esküvő ahhoz, hogy gyűrűt viselj.

Nincs szükség hivatalos ceremóniára ahhoz, hogy mindenkivel tudasd, összetartoztok és szeretitek egymást. Enélkül is viselhettek gyűrűt, mint szerelmetek szimbólumát, de lehet ez egy karkötő vagy tulajdonképpen bármilyen más ékszer.

A házasságkötés amúgy sem a karikagyűrűkről szól, bulit vagy egy kis baráti ünnepséget pedig, bármikor szervezhetsz.

Nem kell a lánykérésre várnod.

A nőknek egy bizonyos százaléka csak arra vár, hogy partnere megkérje a kezét. De hölgyeim, miért is kellene éveket várni a nagy pillanatra? Hiszen nem tudhatjuk, hogy a férfi mikor szánja el magát a nagy lépésre. Nem lenne sokkal egyszerűbb megbeszélni a dolgokat és szerelemből kitartani egymás mellett, mint azért, hátha egyszer megházasodunk. Ugye, hogy igen?

Házasságot bármikor köthetsz.

A lehetőség adott, hisz bármikor megházasodhatsz, amikor csak szeretnél. Mindez csak megállapodás kérdése. Megbeszélhetitek a pároddal, hogy akarjátok-e vagy sem. Tegyétek azt, amit szeretnétek, amitől boldogok vagytok.

Házasságkötés nélkül könnyebben váltok el egymástól.

Az elválás mindig nagyon nehéz és fájdalmas dolog, de házasság esetén ez még inkább igaz. Hiszen nem arról van szó, hogy összepakoljuk az összes cuccunkat és kisétálunk a másik életéből. Ha már házasok vagyunk, akkor ez sokkal bonyolultabb folyamat.

Be kell nyújtani a válókeresetet, aztán járhatunk a bíróságra, továbbá, ha gyermekeink is vannak, akkor az elhelyezési per is elkerülhetetlen. Ha párkapcsolatban élsz, akkor a szakítás után nem kell újra nevet változtatnod, nem kell a vagyonon osztozkodnotok. Elköszöntök egymástól, szépen vagy kevésbé, de ezzel vége is.

Az, hogy nem kötsz házasságot, korántsem jelenti azt, hogy egyedül vagy és egyedül is maradsz.

Általában az ember nem azért házasodik, hogy ne maradjon egyedül, így ez az ok egyáltalán nem nyomós érv az egybekelésre. Ha jobban belegondolunk, sosem vagyunk egyedül. A családunk, rokonaink vagy a barátaink mindig mellettünk állnak, segítenek minket és támogatnak a legnehezebb helyzetben is. Velük szórakozhatunk, utazhatunk, ünnepelhetünk, ehhez pedig, lássuk be, nincs szükség házasságkötésre.

Ahhoz, hogy magad mellé láncolj valakit, nem az esküvő a megoldás. Sőt, ha valaki nem szeret igazán és rákényszeríted az esküvőd, abból csakis rosszul jöhetsz ki. Ha boldog vagy egy kapcsolatban, akkor esküvő nélkül is boldog vagy és anélkül is van melletted valaki, így nem vagy egyedül.

Szeretni nem lehet parancsra és a szerelmet nem szabályozhatja azt törvény sem.

A szerelem egy mindannyiunk számára megmagyarázhatatlan érzés, aminek miértjére még a tudósok sem tudnak választ adni. A szerelemnek nincsenek korlátai, így törvény sem szabályozhatja azt. Attól, hogy megházasodunk nem leszünk szerelmesek, de attól, hogy szerelmesek vagyunk, nem kell feltétlenül házasságot kötnünk sem.

A szerelem nem egy hivatalos döntés. Ennél sokkal többről szól. Két ember összepasszolásáról, akik mindenben kiegészítik egymást és hűséges társai egymásnak. A szerelem egy varázslatos dolog, amihez semmi szükség papírokra.

Te mit gondolsz erről?

Ezt is olvasd el