KeződoldalÉrdekességek7 olyan élethelyzet, amikor nem baj, ha füllentesz a párkapcsolatban

7 olyan élethelyzet, amikor nem baj, ha füllentesz a párkapcsolatban

-

Kutatások szerint a kegyes hazugságok valójában nem rontanak a párkapcsolatokon, hanem épp ellenkezőleg javítják azt. Bizonyára te is kerültél már olyan helyzetbe, mikor nem tudtad eldönteni, hogy a bántó igazságot, vagy a kegyes hazugságot mond a szerettednek és perceken vagy akár órákon át vacilláltál, hogy mit is tegyél. Szakemberek szerint jobb nem bántani és felzaklatni az emberi lelket, és ha olyan helyzet van, amiből csak füllentéssel tudsz kijönni, akkor az nem probléma. Gondolunk például arra, mikor a partnered megkérdezi, hogy volt-e már valaki, akit jobban szerettél, mint őt. Ez egy olyan helyzet, amiben nem igazán célszerű elmondani az igazat, mert komolyan megbánthatod vele az érzéseit. Mai posztunkban ehhez hasonló eseteket hoztunk még el nektek.

1, Ha olyan kapcsolatban vagy, ahol csapdában érzed magad

Semmi köze sincs a visszaélésszerű kapcsolatoknak az intimitáshoz vagy a megértéshez, ezért a jólétet, valamint a biztonságot egyáltalán nem úgy kell értelmezni, mint egy normális párkapcsolatban. Óvatosan kell eljárni, ha segítséget szeretnél vagy ha intézkedéseket szeretnél tenni annak érdekében, hogy elhagyd bántalmazód. Elképzelhető, hogy hazudnod kell ha beszélsz valakivel telefonon, vagy ha bizonyos tevékenységeket teszel. Ilyen esetben sajnos a józan ész nem működik!

2, Amikor a partner megkérdez a mások iránt érzett érzésekről

Szinte nincs olyan nő vagy férfi, aki élete során legalább egyszer ne kérdezte volna meg a párját arról, hogy vonzónak tart-e egy másik illetőt, vagy, hogy szeretett-e valakit nála jobban. Még abban az esetben sem célszerű elmondani az igazságot, ha a kapcsolatban minden rendben, mindkét fél kiegyensúlyozott és nincs esély a szakításra. Elképzelhető, hogy a múltban pl. Te jobban szerettél valakit az aktuális párodnál, de itt sokkal fontosabb inkább a másik fél érzelmi állapota. Az igazság bevallása ebben az esetben önbizalomromboló lehet.

3, Szakítás során, ha nem akarsz még több fájdalmat okozni

A szakítás egyik fél számára sem könnyű! Fontos, hogy okos módszereket találj arra, hogy elmondd miért vetsz véget a kapcsolatotoknak. Figyelj arra, hogy a magyarázat során ne vádold semmivel, mert az később árthat az önbecsülésének, személyiségének. Mondhatod például azt, hogy “Olyan lett, mint Te és az ő személyisége eltűnt” vagy, hogy “Nem szereted azt, aki mellette vagy, de ez nem az ő hibája.” Ez segít megőrizni a méltóságát és lehetővé teszi, hogy békés úton intsetek egymásnak búcsút.

4, Ha véget akarsz vetni a vitának

Minden pár életében előfordulnak olyan esetek, mikor nem tudnak közös nevezőre jutni. Ez feszültséget és stressz vált ki mindkét félből, bizony még belőled is. Ilyen esetekben fontos, hogy mérlegelj és olyan lehetőségeket keress, ami mindkettőtök számára kedvező. A legjobb megoldás, ha azt a látszatot kelted, hogy elfogadod az ő álláspontját és bocsánatot kérsz, még akkor is, ha tudod a szíved mélyén te másképp érzed a dolgokat.

5, Ha nem megfelelő ajándékot kapsz, vagy a főztje nem túl finom

Az udvariasság bizony sokkal előrébb van, mint az igazság, főleg, ha a párodról vagy különleges alkalmakról van szó. A kisebb hibák elnézése illetve, a nagylelkűség javítja a párkapcsolatot. Például ne tedd szóvá, ha a partnered nem megfelelő ajándékot vett neked az évfordulótokra, vagy ha a főztje egyáltalán nem a finom kategóriába esik. Tégy úgy, mintha mindennel elégedett lennél, hiszen a partnered szívét lelkét kiette azért, hogy meglepjen. Az erőfeszítés olykor fontosabb, mint a végeredmény.

6, Ha vissza szeretnél mondani egy randit

Biztos Te is voltál már úgy, hogy egy új kapcsolatban voltál, és megbeszéltetek egy randit de azon a napon mindenhez volt kedved csak vele elmenni nem. Ilyenkor nehéz lehet beismerni az igazságot, mert megsértheted vele a másik embert. Ilyenkor jobb egy hiteles indokot keresni a találka lemondására, mint bevallani az igazat. Például: túlóráznod kell a munkahelyen, vagy a szüleidhez kell menned. Fontos, hogy tudd ezzel nincs semmi probléma, mert adódhatnak ilyen helyzetek.

7, Ha nem tetszik a partnered ruhája, frizurája

Az embernek néha vannak gyenge pillanatai, de ezzel sincsen semmi probléma, hiszen nem lehet mindennap szárnyalni. Ha olyan emberrel randizol, aki az esetek többségében le tudott nyűgözni az eleganciájával, stílusával, de az adott pillanatban ezt nem tapasztalod, akkor semmiképp se bántsd meg a lelkét. Dicsérd meg, még akkor is, ha a frizurája vagy ruhája nem nyerte el a tetszésed.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...