KeződoldalÉrdekességek7 olyan különleges képesség, ami természetfelettinek hangzik, de mégis igaz

7 olyan különleges képesség, ami természetfelettinek hangzik, de mégis igaz

-

Minden egyes emberben nagyjából 30.000 gén található és nincs két olyan ember, akinek a génállománya ugyanolyan lenne. Olykor-olykor előfordulnak bizonyos genetikai mutációk, melyek egyedivé és különlegessé teszik az adott illetőt/illetőket. Ilyen például, hogy hihetetlen erőre kapnak bizonyos helyzetekben, vagy sokkal intenzívebben érzékelnek ízeket, mint a legtöbb ember. A mostani posztunkban ilyen és ehhez hasonló különleges képességeket hoztunk el nektek, melyek természetfelettinek hangzanak, de valójában igazak.

1, Hihetetlen erő

Az emberben akkor szabadul fel hihetetlen erő, mikor élet-halál helyzetbe kerül. Ilyenkor olyan képességekre tesz szert az adrenalinnak köszönhetően, ami leginkább csak a szuperhősökre jellemző. A leggyakoribb példa, mikor a törékeny anyukák megmentik gyermekeiket.

A Hulkhoz hasonló erőt egy olyan nőben vélték felfedezni, akinek meg kellett mentenie gyermeke életét. A Kirby névre hallgató anya elmondta, hogy gyermeke beszorult egy autó alá és annyira megijedt, hogy a feltörő adrenalinnal hála meg tudta emelni a kocsi hátulját, hogy gyereke kimásszon.

2006-ban egy nő Quebecben egy jegesmedvével harcolt, hogy megmentse gyermekét. 2012-ben pedig egy 15 éves fiú felemelt egy autót, hogy megmentse nagyapja életét, aki az alá szorult.

2, Hosszú élettartam

Egy Berne nevű településen él egy amish család, akikről azt feltételezik, hogy különleges géneket birtokolnak. Ez valójában egy mutáció, melynek következtében az illető 10% -kal hosszabb ideig él, mint a legtöbb ember. Az ilyen illetőknél szignifikánsan kevesebb cukorbeteg fordul elő.

Az ilyen emberekben alacsony az úgynevezett PAI-1 plazmaszint, ami egy olyan fehérje, mely a sejtek öregedésével áll közvetlen kapcsolatban, és a molekuláris ujjlenyomat részét képezi. A tudósok tisztában voltak vele, hogy ez a fehérje kapcsolatban áll az állatok öregedésével, de abban nem voltak biztosak, hogy ez az embereket is befolyásolja.

3, Levegővétel tengerszint feletti magasságban

Sokan tudják, hogy a tibeti emberek képesek a föld legmagasabb pontjain is könnyedén lélegezni, míg másoknak ez nehezére esik. Kiderült, hogy a tibeti emberek olyan specifikus DNS-sel születnek, mely az ilyen helyzetek átvészelésére alkalmas. Egy genetikai elemzés kimutatta, hogy a tibeti emberek alkalmazkodtak a hegyi élethez és ezek a specifikus gének lehetővé teszik számukra, az oxigén hatékonyabb metabolizálását.

4, Ízérzékelés

Vannak emberek, akik extra szenzitívek az ízekre, vagyis sokkal intenzívebben érzik azokat, mint mások. Ennek oka lehet egy speciális gén, mely bizonyos baktériumok megnövekedett számával függ össze. Ezeket kék ételfestékkel könnyedén fel lehet fedni a nyelven. Az emberek 25%-a gyenge, 50%-a közepes és újabb 25%-a úgynevezett szuper ízérzékelő.

Nem lehet pontosan megmondani, hogy mely élelmiszerek a legelőnyösebbek a számukra, az viszont kiderült, hogy melyeket kell elhanyagolniuk. Ilyen a hagyma, kávé, grapefruitlé, zöld tea, káposzta, brokkoli és a szójatermékek.

5, Törhetetlen csontok

Hihetetlen, de az Egyesült Államokban él egy család, akik természetüknél fogva képtelenek a csonttörésre. A kutatók szerint ez egy különleges genetikai mutációval magyarázható, mely magas csontsűrűséget okoz. Kutatások szerint ennek a családnak van a legerősebb csontozata az egész világon.

6, Egyoldalú szeplők

Ez a különleges jelenség különböző okokból jelenhet meg. A szeplők általában a napfény hatására alakulnak ki és erősödnek meg. Ebből kifolyólag arra lehet következtetni, hogy az arc egyik felét jobban érte a nap. Viszont előfordult már olyan eset, hogy a gyermek úgy született, hogy csak az arca fele volt szeplős.

7, Sportolási képesség

Vannak olyan emberek, akiknek szinte semmit sem kell azért tenni, hogy jó állóképességgel rendelkezzenek. Kutatók szerint létezik egy különleges gén, mely erősebbé és strapabíróbbá teszi az izmokat. Ez pozitívan befolyásolja az ember képességeit, melynek hála gyorsabban tud futni, és szinte bármilyen sportban megállja a helyét.

Te rendelkezel valamilyen különleges tulajdonsággal?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...