KeződoldalEmberek7 őrült dolog, amire a milliárdosok szórják a pénzt

7 őrült dolog, amire a milliárdosok szórják a pénzt

-

A világ leggazdagabb emberei folyamatosan versenyeznek egymással hogy vajon kinek sikerül a legfurcsább és legőrültebb módon megszabadulni egy csomó pénztől. Ők azok az emberek, akik gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak, mindegy, hogy az adott dolog eladó-e vagy sem. Ha nem eladó, akkor készítettnek belőle egyet. Számukra csakis a fantáziájuk szabhat határt, bár, vannak olyan esetek, amikor már az sem lehet akadály.

Clive Palmer – “Titanic II.”

Clive Palmer egy ausztrál politikus és üzletember, aki 2013-ban jelentette be, hogy meg fogja építtetni a legendás óceánjáró, a Titanic másolatát. Természetesen a modern technikának köszönhetően már erősebb hajótesttel, elegendő mentőcsónakkal és modern tájékozódási rendszerrel felszerelve. A hatalmas hajó elkészülésének várható ideje 2022-re tehető.

Richard Branson – űrhajó

https://vk.com/video446054125_456239072

Richard Branson, a Virgin Group alapítója saját készítésű űrhajót építtet közel 200 millió dollárért, vagyis 55 milliárd forint értékben. A milliárdos azoknak szeretne űrutazást szervezni, akik a távoli kozmoszba ruccannának ki. A jegy 250 ezer dollárba, azaz közel hetven millió forintba kerül. Az űrhajó egyelőre még csak a fejlesztési stádiumban van, ennek ellenére már 900 jegyet eladtak a nem szokványos utazásra.

Stephen F. Cohen – Tigris cápa

A milliárdos 2004-ben 12 millió dollárt költött egy tigris cápa gondosan tartósított tetemére. Az állatot egy művészeti kiállításon állították ki, két év múlva azonban, teste bomlásnak indult. Cohen ügyet sem vetve arra, hogy a gondos tartósítás mégsem volt olyan gondos, egy újabb cápát vásárolt, szintén 12 millió dollártól megszabadulva.

Hamad Al Thani – Felirat a földben

Hamad Al Thani, Katar korábbi uralkodója egy 1700×500 méteres HAMAD feliratot kapartatott a tengerpartra, a homokba. Neve az űrből is látható volt, de két év elteltével az uralkodó ráunt a feliratra és homokkal borította le azt. A Google Maps-en azonban, még jelenleg is látható a H betű.

Bidzina Ivanisvili – Fa

Bidzina Ivanisvili, egykori grúz miniszterelnök és üzletember egy 560 tonnás tulipánfát szeretett volna megszerezni a saját arborétumába. Ez azonban, korántsem volt egyszerű művelet. A fa elviteléhez ugyanis, ásni kellett egy csatornát, utat építeni és alagutat vájni. A miniszterelnök önzősége határtalan volt, ugyanis a művelethez több száz fát kellett kivágni.

Bill Gates – Saját város

Bill Gates Arizónában vásárolt egy száz négyzetkilométeres földterületet nyolcvan millió dollárért. A Microsoft atyja saját “okos-városát” szeretné létrehozni, ahol tervei szerint csakis progresszív gondolkodású emberek élnek majd. A város a Belmont nevet kapta, ahol okos-házak lesznek és sofőr nélküli autók közlekednek. Emellett autonóm szolgáltatásokkal, kifejlett adatközpontokkal, progresszív iskolákkal és jól átgondolt infrastruktúrával rendelkezik majd, az internet pedig villámgyors lesz.

Jeff Bezos – “Örök” óra

Jeff Bezos jelenleg a világ leggazdagabb embere, aki 42 millió dollárért vásárolt egy órát, ami állítólag tízezer évig működőképes lesz majd. Ennek a technológiának a kifejlesztése tizenkét évig tartott, a szerkezet pedig Nyugat-Texasban, a Mount Diablo hegy belsejében lesz megtalálható. Az óra építése már folyamatban van, amiről videó is látható Bezos közösségi oldalán.

Ezt is olvasd el