7 súlyos hiba, amit minden alkalommal elkövetsz a munkatársaiddal!

Ha azt gondolod, hogy a kollégákkal való jó kapcsolat kialakítása nem a karrier legfontosabb pontja, akkor tévedsz. Tanulmányok kimutatták, hogy ha jó kapcsolatot ápolsz a csapattal, akkor a termelékenység jelentősen megnő. De sajnos, a munkába járás, bosszantó hibákat eredményezhet, amiket néha nem veszünk észre. Ennek elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy ismerkedj meg a leggyakoribb hibákkal, hogy mi előbb ki tudd küszöbölni őket.

Nem emlékszel a nevére.

A jól ismert pedagógus Dale Carnegie szerint, ha a nevén szólítod a kollégád, akkor az első pillanattól fogva tiszteletet tanúsítasz az emberek felé.

Ne vidd túlzásba a kedvességet.

Amikor vendégek mennek hozzád, kötelességed, megkínálni valami harapnivalóval. Ha kollégáidat el szeretnéd kényeztetni és kedves ember hírnevét szeretnéd kelteni, akkor vigyél valami finomságot a munkahelyedre.

Nem szükséges egész nap a tűzhely mellett állni, elég, ha egy kevés teasüteményt viszel be.

Új kolléga bejelölése.

Ha többet szeretnél megtudni arról a cégről, ahol dolgozik, akkor barátkozz össze a kollégáival, érdemes megismerni az érdekeiket. Keress egy közös pontot kettőtökben, másodszor, meg kell tudnod, hogy mely témákat nem szabad megvitatni.

Túlságosan sok kommunikáció.

Természetesen mindenki szeretne barátokat szerezni a munkahelyén, de a túlzott vágy a barátok megszerzésére, elidegenítheti a többi kollégát. Nézd meg közelebbről a körülötted lévő embereket. Fejleszd a kommunikációs taktikádat minden munkatárssal, mert valaki szeret barátkozni a munkahelyen, és van, aki kizárólag az üzleti kommunikációt részesíti előnyben.

Ne bókolj.

Itt is ugyanaz az elv, mint fentebb. Ha a kollégák méltóságát és tehetségét hízelgés nélkül, őszintén elismerjük, az jó hírnevet teremt a nyitott és kedves emberek számára. A legfontosabb dolog az őszinteség és a mértékletesség.

Jobb elkerülni a kétértelműnek tartott bókokat. Dicsérni a kolléga munkáját és bókolni a gyönyörű szemeiről nem ugyanaz a dolog.

Figyelj a semlegességre.

Ha észreveszed, hogy csoportok kezdtek megjelenni a munkahelyen, ne vegyél részt benne. Fontos a semlegesség fenntartása, egyébként a jó hírnév és a jó kapcsolat az egész csapattal kivitelezhető.

Légy udvarias és kedves mindenkivel, függetlenül a személy társadalmi helyzetétől.

Figyelj a testbeszédedre.

A testbeszéd nagyon fontos emberekkel való kommunikáció esetén. Ám ezekre nagyon kell figyelni, mert tudat alatt olyan jeleket adhatunk a másik felé, ami már azt közli velük, hogy nem vagyunk barátságosak.

Ha jó benyomást szeretnél kelteni azokban az emberekben, akikkel kommunikálsz, használd ezeket a technikákat:

Nézd meg a társalgót egy beszélgetés során.

Fordítsd a törzsed az ember felé, amikor beszélsz vele.

Mosolyogj udvariasan, ha lehetséges.

Beszélgetés közben ne mutogass az ujjaddal vagy tárggyal.

Ne takard el a kezeddel a szádat.

Add Comment