KeződoldalÉrdekességek7 tehetséges sportoló, akik az Olimpián szenvedtek súlyos sérüléseket, így búcsúzniuk kellett...

7 tehetséges sportoló, akik az Olimpián szenvedtek súlyos sérüléseket, így búcsúzniuk kellett az aranyéremtől!

-

Minden hivatásos sportoló tudja, hogy rengeteg akadályba tudnak ütközni, céljuk elérése közben. Előfordulnak olyan drasztikus sérülések, melyekből csak hónapok múlva épül fel az ember. Ezek az időszakok nagyon sokat számítanak például egy Olimpiai válogató esetén. Sőt olyan tragikus helyzetek is előfordultak már, hogy pont az Olimpiai játékok alatt a gyakorlat kellős közepén ért valakit a szerencsétlen baleset. Ilyenkor a fájdalom, ami a szívükben van sokkal rosszabb, mint amit fizikailag éreznek, hiszen tudják, hogy ott voltak a győzelem határában, de ez az álom a másodperc tört része alatt semmivé lett.

Összegyűjtöttük azokat, a sportolókat, akik pont ilyen sérüléseket szereztek be.

Vincenzo Nibali balesetet szenvedett a verseny során.

Vincenzo megpróbált felgyorsulni és megelőzni társait, a nagy sebesség következtében néhány biciklis társával összeütközött, aminek nagy borulás lett a vége. A srác két helyen eltörte a kulcscsontját.

Samir Aita olimpiai baleset.

A torna szintén egy veszélyes sport. Samir nem jól landolt a gyakorlata után, és két helyen eltörte a lábát. Ilyen durva törést még a versenykollégák sem láttak.

Annemiek van Vleuten balesete.

Annemiek hirtelen nagyon felgyorsult, ám nem tudott megbirkózni ezzel a lendülettel és leesett a kerékpárról. A lány ráesett az arcára, amitől agyrázkódása lett és három helyen eltört a gerince.

Baranyai János és a horrorisztikus balesete.

A verseny alatt János könyöke kiugrott a helyéről, miközben próbálta felemelni a súlyt. A srác nagyon szerencsés volt, amiért nem tört el a karja.

A Sa Jae-hyouk szintén horrorfilmbe illő balesete.

Sa Jae-hyouk pontosan ugyanúgy járt, mint János, valahogy rosszul foghatta meg a súlyt, mert szinte azonnal kiugrott neki is a könyöke a helyéről.

Paul George szörnyű balesete.

A meccs során Paul sikertelenül landolt egy ugrás után, és a lába szó szerint maga alá fordult.

A Sydney-i olimpiai baleset

Az utolsó gyakorlat során Adrienne lendületből a szőnyegre esett. De a fej sérülése olyan mértékű volt, hogy szíve 30 másodpercre leállt.

Ezt is olvasd el