KeződoldalÉrdekességek7 tévhit, amiben mind a mai napig hisznek az emberek

7 tévhit, amiben mind a mai napig hisznek az emberek

-

Világunkban meg sem tudnánk számolni, hogy mennyi mítosz létezik, hiszen többségünk szájhagyomány útján terjedt el. Természetesen napjainkban már gyorsan tisztába tehetjük a dolgokat, mivel az internetnek hála szinte bármire választ kaphatunk. Korábban viszont, az embereknek nem állt rendelkezésére a modern technológia, így csak azt tudták, ami a környezetükben elhangzott.

Ezen mítoszok jelentős részének semmi valóság alapja nincs, így néha nem árt tisztáznunk, hogy miben hihetünk és miben nem. Cikkünkben hét olyan tévhitet árulunk el, amiről talán te sem tudtad, hogy nem igaz. Egyszer és mindenkorra tisztába tesszük a dolgokat, hogy még véletlenül se kerülj emiatt kellemetlen szituációba.

Tévhit: A Kínai nagy fal az egyetlen ember által létrehozott építmény, amit az űrből is látni lehet.

Valóság: Ez nem igaz, mert nem látható, esetleg csak a műholdak távcsövein keresztül vehetnénk szemügyre.

Tévhit: A Caesar-saláta a római Julius Caesarról kapta a nevét.

Valóság: Az ókori uralkodónak semmi köze nincs a sokunk által kedvelt salátához. A saláta neve Caesar Cardinról, az olasz séfről kapta nevét.

Tévhit: A szerencse sütik a kínai kultúrából származnak.

Valóság: A szerencse sütit bármennyire azt gondoljuk, nem Kínában találták ki. Ugyan a kínai ételek mellé adják, de ez nem jelenti azt, hogy köze lenne a kínaiak kultúrájához. Valójában Kaliforniában hozták létre és egy japán desszert amerikai változata.

Tévhit: Ha lenyeljük a rágógumit, akkor évekig kering a belünkben.

Valóság: Nem igaz. Nem ragad meg a beleinkben, hanem ugyanúgy távozik, ahogy bármelyik másik, általunk elfogyasztott étel.

Tévhit: Ha megcsókolsz egy békát, akkor menthetetlenül szemölcsök nőnek a testünkön.

Valóság: Ez persze abszolút lehetetlen. Attól, hogy megcsókolunk egy békát, ami persze egyáltalán nem tanácsos, nem lesznek szemölcseink, éppen úgy, ahogy az állat sem változik királyfivá.

Tévhit: Ha félbevágod a gilisztát, akkor kettő lesz belőle, mert teste mindkét fele tovább él.

Valóság: Persze ennek sincs valóság alapja, hiszen a giliszta testének csupán az a része éli túl a kettévágást, amin a szájrész van.

Tévhit: Ha az Empire State Building tetejéről ledobnánk egy pénzérmét, akkor az egy ember életét is kioltaná.

Valóság: Természetesen az érme zuhanás közben felgyorsulna, de elért sebessége nem lenne elég ahhoz, hogy ember halálát okozza. Mindössze egy nagyobb ütést éreznénk fejünkön, egyébként semmi más nem történne.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...