KeződoldalÉrdekességek8 dolog, amit egy kapcsolat kezdetén figyelmen kívül hagyunk, de végül megbánunk

8 dolog, amit egy kapcsolat kezdetén figyelmen kívül hagyunk, de végül megbánunk

-

Sokszor hallottuk már azt, hogy a “Szerelem vak” és ebben szerintünk van is valami. Hajlamosak vagyunk sok dolgot figyelmen kívül hagyni, ha egy párkapcsolatról van szó. Viszont csúnyán pórul lehet járni, mert egy idő után felszáll a rózsaszín köd, vagy hamar kiütközik a probléma amit nem lehet tovább tolerálni és megvan a baj. A cikkünkben olyan dolgokat hoztunk el amit célszerű fejben tartani annak érdekében, hogy elkerül stresszt, depressziót és a lelki fájdalmakat.

1, “Még nem vagyok túl a korábbi kapcsolatomon”

Ezt a dolgot el kell fogadni és mindkettőtök érdekében jobban teszed, ha elbúcsúzol az exedtől. Biztos te sem akarod, hogy a másik fél folyamatosan versenyezzen az exeddel. A szakításnak volt oka, szóval az sem megoldás, ha egy idő után újra összejöttök.

Viszont jobb, ha szakítás után nem bonyolódsz bele egy újabb kapcsolatba, hiszen magadban is le kell zárnod az előzőt ehhez pedig idő kell. Ameddig nem vagy biztos magadban addig ne próbálkozz.

2, Állandó panaszkodás

Előfordul, hogy egy mérgező kapcsolatba csöppensz, viszont ha ez állandó jelleggel megtörténik, akkor veled van a baj. Sajnos a legtöbbször hasonló kaliberű embereket vonzol be, mint amilyen az exed volt, ezért lehet tele a listád őrült expartnerek neveivel. Kell neked ez?

3, “Nem hiszem, hogy a házasságnak van értelme”

Ha valaki határozottan úgy gondolja, hogy a házasság marhaság és ezt te is így gondolod akkor nincs probléma. De a felnőtt emberek véleményét nagyon nehéz megváltoztatni főleg, ha te szeretnél megházasodni, a partnered viszont nem. Fontos, hogy egy kapcsolatban hasonló álláspontok uralkodjanak, szóval ha te valóban meg akarsz házasodni, ne pazarold az időd olyanra aki nem akar.

4, “Amikor mérges vagyok török-zúzok, ami a kezem ügyébe akad”

Ez egy olyan mondat, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ez azt jelenti, hogy a partner érzelmileg instabil. Ha még téged is bánt mind fizikailag, mind lelkileg, akkor az nem egészséges, és itt az ideje lelépni.

5, Elismeri, hogy soha nem tudna tartós kapcsolatot létesíteni

Nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a mondatot. Ne gondold, hogy veled nem történhetnek meg hasonlók. Ha valaki ilyet kiejt a száján azt igenis komolyan kell venni és jobb esetben új partner után kell nézni. Mivel ahogy a mondás is tartja, kutyából nem lesz szalonna, így nagy esély van rá, hogy te is hoppon maradsz. jobb ezt megelőzni.

6, Elismeri, hogy nem mindig a kapcsolatra fókuszál

Néhány ember számára a karrier lehet a legelső helyen, de ezzel nincs semmi baj. Ha azonban a randin valami ilyesmit mond a partner mindenféle gondolkodás nélkül, akkor az azt jelenti, hogy a partnered nem fog sok erőfeszítést tenni a kapcsolatokért. Ő ezzel nyilatkoztatja ki, hogy vagy elfogadod így ahogy van, vagy lehet tovább keresgélni. Döntsd el szükséged van-e egy ilyen emberre.

7, Nem lát semmi rosszat a késésben

Amikor valaki késik, általában bocsánatot kér érte, függetlenül attól, hogy mennyit késett. Ha a partnered nem lát semmi rosszat a késésben az már bajt jelent. Ez azt jelenti, hogy nem tartja tiszteletben az idődet, és nagy a valószínűsége annak, hogy önző lesz a kapcsolatban és hajlamos lesz mindent lebecsülni. Vedd figyelembe ezt, és inkább keress valakit, aki értékelni fog téged és az időd.

8, Eltérő elvárások, elképzelések

Amikor a partnered az elvárásairól, elképzeléseiről beszél, az azt jelenti, hogy elvárja tőled, hogy kövesd őt benne. Ha fenntartod a kapcsolatot úgy, hogy ezeknek a szabványoknak nem teszel eleget, akkor sok stressz és feszültség érhet majd. Jobb az ilyen még azelőtt befejezni, mielőtt elkezdődhetne.

Te mit gondolsz?

Ezt is olvasd el