KeződoldalÉrdekességek8 hamis érték, amit a modern társadalom ránk kényszerít!

8 hamis érték, amit a modern társadalom ránk kényszerít!

-

Gyermekként azt hittük, hogy amikor felnövünk képesek leszünk arra, hogy azt tegyük, amit csak akarunk. Valójában minden embert érdekel valami, de nem feltétlenül ugyanaz. Vannak olyan személyek, akiket maximálisan a pénz mozgat és nem érdekli őket semmi és senki. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami a mostani társadalomra jellemző.

“Az embernek kell, hogy legyen autója és zsír új iPhone-ja.”

A modern társadalomban az teszi boldoggá az embereket, ha mindenből a legújabb dolgokat vásárolhatják meg. Legyen az autó, elektronikai eszköz, ruha… stb. Azt gondolják, hogy csak így érnek valamit a világban.

“Hírességhez hasonló viselkedési forma.”

Egyes emberek megpróbálnak úgy öltözni és viselkedni, mint a sztárok. Hasonló ruhákat vásárolnak meg és vesznek fel, valamint a házi kedvenceikkel is úgy viselkednek, mint a hírességek. Ez nem feltétlenül jó dolog.

“Nem tudnak élni Instagram nélkül”

Minél szebb és több kép van a közösségi oldalakon, annál jobbnak és sikeresebbnek érzik magukat az emberek. A pszichológusok szerint viszont ezzel a hozzáállással nárcisztikus tulajdonságok alakulnak ki. Ezek a személyek szeretnek kérkedni életükkel, ami más emberekben depressziót vált ki, mert ők nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta életet.

“Szégyellem, hogy szakács vagyok”

Az évek során társadalmunk felvetette azt a stílust, hogy felsőoktatási végzettség nélkül, nem érünk semmit. Azt hisszük, hogy diplomával automatikusan kiváló szakemberekké válunk, akik előtt kinyílnak a kapuk. Kevés olyan ember van, aki büszke jelenlegi szakmájára.

Magas fizetés iránti igény.

Nagyon sok ember gyorsan akar a pályája csúcsára kerülni, és nem várják meg míg szépen lassan megjárják a ranglétrát. Amikor munkahelyet váltanak azt remélik, hogy a legkisebb erőfeszítés nélkül fognak magas fizetést kapni. Ez azonban nem így működik, hiszen az új munkahelyen is le kell tenni valamit az asztalra.

“Két óra a tükör előtt és kész a természetes smink.”

A nők szó szerint két tűz között vannak. Természetesnek akarnak tűnni, de ehhez a természetességhez nekik szükségük van sminkre. De ma már vannak olyan nők is, akik hátat fordítanak a sminknek és valóban a természetességet helyezik előtérbe.

“Hol voltál idén nyáron?”

Vannak, akik már ötödik éve mennek Olaszországba nyaralni. Mindezt azért, hogy ne maradjanak le másoktól. Egyeseknek lehetősége adódik nyaralni Indiában, egy hétvégét Franciaországban tölteni és munkahelyi képzésre menni a Maldív-szigetekre. A legtöbb embernek viszont az a fontos, hogy jó képeket csináljon és azt ki tudja tenni a közösségi oldalakra.

“Más emberek problémái nem fontosak. ”

Képzeld el, hogy jeges a járda, és a zsúfolt utcán ráesel a kezedre. Sokan kikerülnek, figyelmen kívül hagynak, nem segítenek felkelni. Mások lefotóznak és kinevetnek. Ilyen a mai társadalom.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...