KeződoldalÉrdekességek8 hasznos tipp, ami segít megelőzni a korai öregedést.

8 hasznos tipp, ami segít megelőzni a korai öregedést.

-

Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy nem lehet legyőzni az öregedést, ám nagy mértékben hozzá lehet járulni, annak lelassításához. Vannak bizonyos természetes módszerek, amivel könnyedén visszaszoríthatod az idő előtti öregedést. Vannak olyan szokások, melyek elkerülésével, vagy megváltoztatásával lecsökkentheted a ráncok kialakulását. Mostani cikkünkben ezeket a kis tippeket hoztuk el nektek, hogy ti magatok is felvehessétek vele a harcot. A legjobb az egészben, hogy sem orvoshoz, sem kozmetikushoz nem kell azért elmenni, hogy megszabadítson titeket tőle. Hidd el a bőröd nagyon hálás lesz neked, ha ezeket hosszútávon fenn tudod tartani.

1, Vedd fel a fekete áfonyát a napi étrendedbe.

Az öregedés során egyfajta oxidatív DNS-károsodásnak vagyunk kitéve, ami a fekete áfonya rendszeres fogyasztásával lelassítható. Ez az apró kis gyümölcs gazdag antioxidánsforrás, ami segít felvenni a harcot az öregedés ellen. Vedd be a napi étrendedbe és figyelj a változásokra.

2, Korlátozd a cukorbevitelt.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a cukorfogyasztás felgyorsítja az emberi test öregedési folyamatát, ami szem alatti sötét karikákhoz, kiszáradt bőrhöz és ráncokhoz vezethet. Az öregedés elleni küzdelem érdekében a szakértők azt tanácsolják, hogy korlátozzuk a cukorbevitelt. Próbáljuk kerülni az édes ételeket és italokat, és igyunk sok folyadékot.

3, Ne aludj hason.

Nagyon nem tesz jót az arcbőrnek, ha valaki rendszeresen a hasán alszik. Tanulmányok és szakértők szerint, akik a hasukon alszanak és mindeközben arcukat beletemetik a párnába olyan ráncokat generálnak, melyeket már soha többet nem lehet eltüntetni. Próbálj meg a hátadon aludni, ezzel elkerülheted az idő előtti ráncosodást.

4, Figyelj a kalciumszintre.

Mindenki tudja, hogy a kalcium jótékony hatással van a csontokra, ám azt már kevesen, hogy fontos szerepet játszik a korai öregedés elleni küzdelemben. A megfelelő kalciumszint csökkentheti az öregedés jeleit, sőt tápanyagainak hála segíthet idős korban kecsesebben menni.

5, Használj zöld teát.

A zöld tea egy olyan természetes ajándék, ami segíti a testet mind kívülről, mind belülről. Gazdag antioxidánsforrás, javítja a bőr sejtjeit és fiatalabbá teszi a megjelenést. Ezen kívül megnyugtatja a kipirosodott bőrt, mivel gyulladáscsökkentő hatása van. A használt zöld tea zacskót a szemekre is fel lehet tenni, ezzel csökken a szem alatti sötét foltok, karikák és duzzanatok kialakulása.

6, Rövid ideig zuhanyozz.

Annak érdekében, hogy távol tartsd magadtól az öregedést búcsút kell mondanod a hosszas fürdőzéseknek és zuhanyzásoknak. Szakértők szerint ez nemcsak károsítja a bőrt és ki is szárítja azt, hanem az öregedés látható jeleit is előhozza. Azt ajánlják egy zuhanyzás ne tartson tovább 15 percnél.

7, Óvd a bőröd a naptól.

A nap meghatározó szerepet játszik az öregedés felgyorsításában, és minél többet vagy napon annál nagyobb a kockázata annak, hogy a korai öregedés jelei jelennek meg rajtad. Mind a természetes napfény, mind a szolárium egyaránt rossz, ugyanis beindítja az öregedési folyamatokat. Figyelj arra, hogy mindig legyen nálad fényvédő.

8, Meditálj és kerüld el a stresszt.

A túl sok stressz fokozza a test öregedési folyamatait. Próbálj meg sokat meditálni, és hagyd figyelmen kívül a jelentéktelen dolgokat. Tudjuk, hogy ezt nagyon könnyű mondani, de ha nem akarsz idő előtt ráncos lenni, akkor mindent megteszel ennek elkerüléséért. A meditáció mellett egy kellemes hangvételű könyv olvasása is nagyon hasznos tud lenni. Ezek pedig sokkal olcsóbb módszerek, mint bármilyen orvosi vagy kozmetikai beavatkozás.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el