8 hétköznapi dolog, aminek helyes használatát szinte senki sem ismeri!

Korunk feltalálói minden igyekezetükkel arra törekednek, hogy minél praktikusabb, hasznosabb tárgyakat, programokat találjanak fel annak érdekében, hogy életünket megkönnyíthessék!
A tudomány és a technika rohamléptekkel halad, nagyszüleink még szinte kivétel nélkül kézzel mostak, fekete-fehér tévét néztek és nemhogy laptopjuk és mobiljuk, de sok családnak még autója sem volt 30-40 évvel ezelőtt.
A mi korosztályunk szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az elmúlt évek vívmányai rengeteg időt és energiát spórolnak meg számunkra. Gondoljuk csak bele…Önműködő porszívót, mozgólépcsők, mikró, mobiltelefon, eldobható pelenka, e-mail, mosogatógép…stb.stb.
Reggelig lehetne sorolni, hogy mennyivel kényelmesebbek a hétköznapjaink elődeinknél, ráadásul azt se felejtsük el, hogy ezen dolgok beszerzéséért sem kell összetörnünk magunkat, hiszen az interneten bármit meg tudunk venni, anélkül hogy a lábunkat kitennénk a lakásból.

Most mégis 9 olyan dolgot/tárgyat hoztunk el nektek, amik már évek óta léteznek, mégsem ismerjük helyes használatukat, vagy azt, hogy miért pont úgy néznek ki és készülnek el, mint ahogy!

1.Mélyedések a csészék alján

Nem, nem anyagot akarnak a gyártók ezzel spórolni….A kerámia edények, poharak alján lévő kis mélyedés a forró edények és a hideg felületek közt keletkező vízgőz és nyomás csökkentésének elősegítése miatt kerül ezen tárgyakra.
A tervezők egy ilyen egyszerű trükkel érik el azt, hogy a hőkülönbségek miatt ne repedjen meg a bögre, tányér vagy akár a nagyi féltve őrzött leveses tálja.

2.Fiókok a sütő alatt

A legtöbben a tepsik, edények tárolására használják, pedig eredeti funkcióként nem ezt szánták neki a tervezők.
Hivatalosan ezen fiókok a főzés során már elkészült ételek melegen tartását segítenék elő,  valamint tányérok előmelegítésre szolgálnak.

3.A sörösüveg hosszú nyaka

A tervezők azt képzelték, hogy a sör fogyasztás közben az emberek ennél a vékony résznél fogják majd az üveget, ezzel meggátolva, hogy italuk felmelegedjen.

4.A nyíl a benzinmérő jelző mellett

Nem kisebb szolgálatot tesz ez a jelzés, mint hogy megmutatja, az autó melyik oldalán helyezkedik el a tanksapka.

Add Comment