Biztos ismeritek azt a mondást, hogy „A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.” Nos, Julien Smith író és üzletember szerint a legtöbb ember azért választja inkább a tudatlanságot, mert az könnyebbé és gondtalanabbá teszi az életüket. Előfordul, hogy az emberek nem hisznek el bizonyos dolgokat, annak ellenére sem, hogy tudományosan alá van támasztva az állítás valódisága. Mint például, hogy hamis emlékeink vannak, vagy, hogy az élet soha nem lesz olyan tökéletes, ahogyan azt elterveztük.

Mai cikkünkben összegyűjtöttünk nyolc alapvető igazságot, amit az emberek félnek beismerni saját maguknak, pedig sokkal egyszerűbb lenne az életük, ha nem harcolnának egyértelmű tények ellen.

A legtöbb emlékünk nem valódi.

Az agyunk képes megváltoztatni az emlékeinket bizonyos dolgokról. Mivel nem tudunk 100%-ban visszaemlékezni mondjuk egy adott randira, ezért agyunk olyan emlékekkel egészítheti ki, ami valójában meg sem történt. Így, ha elmeséljük valakinek, hogy mi volt a randin, már a hamis emlékeket adjuk tovább.

Nem élünk ugyanolyan körülmények között.

Nem mi döntjük el, hová születünk. Elképzelhető, hogy mély szegénységben kell valakinek felnőni, korán ott kell hagynia az iskolát, hogy megkeresse a napi betevőre valót, mások pedig hatalmas luxusban élik életüket. Sokan gondolják, hogy jó lehet gazdagnak lenni, de megvan a hátránya, ami gyakran rosszabb, mintha szegény lennél.

Senki sem szereti azokat az embereket, akik nem szeretik saját magukat.

Biztos lehetsz benne, hogy egyedül fogsz megöregedni, ha a szőke hercegre vársz fehér lovon. Tudnod kell, hogy csak akkor talál rád a boldogság, ha elfogadod és tiszteled saját magad. Ne mástól várd a boldogságot, mert nagyon könnyen egy érzelmi hullámvasútban találod magad, ahol lelkileg fent vagy, ha valaki melletted van, és lent, ha egyedül.

A világ nem tartozik neked semmivel.

Hiába vagy okos, jó kiállású, tapasztalt, vagy jól képzett az élet nem fog mindent ezüst tálcán kínálni neked akármennyire is szeretnéd. Az emberek kétféle dolgot tudnak ilyenkor csinálni, sajnáltatják magukat, mert nekik semmi sem sikerül vagy felállnak, leporolják magukat és küzdenek tovább a céljaikért. Te döntöd el, melyiket választod!

Sokkal több időd van, mint gondolnád.

Sokat el tud mondani rólad az, hogy számodra milyen tevékenységek játszanak elsődleges szerepet. Azzal, hogy folyamatosan azt mondod nincs időd, az még nem jelenti, hogy tényleg így van, csak ezzel húzod ki magad a feladatok alól. Ha nem vagy hajlandó segíteni a párodnak a házimunkában vagy amire megkér, akkor egyértelmű, hogy számodra a párkapcsolat nem szerepel a prioritási lista elején.

Az élet soha nem lesz olyan tökéletes, ahogy akarod.

Soha nem lesz megfelelő az idő a házasságra, gyermekvállalásra, karrierre… stb. Ha mindig a tökéletes alkalomra vársz, előbb-utóbb hoppon maradsz, mert elmennek melletted az évek és akkor már késő lesz bármit is tenni. Amit szeretnél azt próbáld meg azonnal kivitelezni.

Nem leszel tökéletes mindenki számára.

Teljesen mindegy mennyire vagy kedves, nemes vagy jószívű, mert lesznek olyan emberek, akik bármit csinálsz akkor is rossz véleménnyel lesznek rólad. Valószínűleg ez féltékenységből adódik, mert elképzelhető, hogy a szupermodell alkatod, a kedvességed, vagy épp a hajad színe 11 emberből 10-nek tetszik, de akkor is ott van az az egy, aki azt érzi nem érhet a nyomodba, ezért utálni kezd téged.

Az élet egyáltalán nem tisztességes.

Az emberek nem mindig fogják értékelni a munkádat, mindegy mennyi energiát fektettél bele. Az, hogy kedves és melegszívű vagy még nem jelenti azt, hogy a párod nem fog a sorsodra hagyni. A gonosz tettek sajnos nem mindig büntethetők, de ettől a világ még nem lesz rossz hely.