KeződoldalEmberek8 jel, amit az egészség megőrzése miatt nem szabad figyelmen kívül hagyni

8 jel, amit az egészség megőrzése miatt nem szabad figyelmen kívül hagyni

-

A test minden egyes alkalommal megtalálja a módot arra, hogy felvegye veled a kapcsolatot, viszont neked nagyon figyelned kell rá, mivel olyan információkat oszthat meg, mely nagy mértékben befolyásolja az egészséged. Bizonyos tünetekkel olyan súlyos problémát jelezhet, mint például a szívroham, demencia vagy cukorbetegség. Annak érdekében, hogy tudd mikre kell figyelni, olvasd el ezt a cikket.

1, Rózsaszín láb

Amennyiben észreveszed, hogy a lábad színe olyan rózsaszínű, mint egy kisbabáé és a bőr is elvékonyodott rajta, sőt ráncok ütötték fel a fejüket, akkor érdemes mihamarabb egy vérvizsgálatot csinálni és ellenőrizni a vércukorszintet. Ez az inzulin rezisztencia szindróma tünete is lehet, amivel nem szabad viccelni.

Az orvos, akinek látnia kell: endokrinológus.

2, Szorító érzés

Ha néha úgy érzed, mintha valaki szorosan átölelne a derekadnál vagy a lábadnál, akkor néhány tesztet el kell végezni, hogy mindenképp kizárd a szklerozis multiplex lehetőségét. Az is előfordulhat, hogy kellemetlen érzést tapasztalsz a karodban és a lábadban, olyan, mintha nehéz kesztyűt vagy cipőt viselnél. Az érzés a kellemetlentől a nagyon fájdalmasig változhat, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az orvos, akinek látnia kell: neurológus.

3, Vékony szemöldök.

Amennyiben észrevetted, hogy a szemöldököd egyre vékonyabbá válik, keress fel egy orvost és ellenőriztesd a pajzsmirigyed. Ez a pajzsmirigy-alulműködés tünete lehet.

Az orvos, akinek látnia kell: endokrinológus.

4, Duzzadt lábujjak.

Ha nem tapasztalsz semmilyen irritációt vagy viszketést, de a lábad ujjai olyanok mint a mini virslik, akkor érdemes mihamarabb meglátogatni az orvost, mivel ez a tünet az ízületi gyulladásra enged következtetni.

Az orvos, akinek látnia kell: bőrgyógyász; reumatológus.

5, Étvágytalanság.

Ha rendszerese étvágytalanságot érzel ne örülj annyira, mert sokkal komolyabb problémát takarhat, mint gondolod. Amennyiben emellett le is fogysz akkor valószínű, hogy valamilyen anyagcsere problémád van. Ez a reflux egyik jele is lehet, de jobb, ha megnézeted magad egy orvossal.

Az orvos, akinek látnia kell: gasztroenterológus.

6, Viszketés.

Ha azon kapod magad, hogy folyamatosan viszket a bőröd az cukorbetegségre utalhat. Mielőtt azonban elmennél orvoshoz fontos, hogy megfigyeld miért viszket. Ha rovarcsípés vagy új rém használata miatt viszket, akkor “csak” allergiás reakcióról van szó. Amennyiben nincs ilyenről szó és nem tudod mivel magyarázni a viszketést, akkor ideje orvoshoz menni.

Az orvos, akinek látnia kell: endokrinológus.

7, Hirtelen jött kleptománia.

A hirtelen jött kleptománia a demencia első tünete is lehet. Sajnos nagyon kevés ember kész beismerni, hogy problémája van és segítségre szorul. Pontosan emiatt a fiatalabb rokonoknak nagyobb figyelmet kell fordítania az idősebb családtagokra.

Az orvos, akinek látnia kell az ilyen illetőt: terapeuta; neurológus; pszichiáter.

8, Változások a körömben.

Ha észreveszed, hogy a köröm alakja megváltozik, vastagabbá és szélesebbé válik, akkor az azt jelezheti, hogy szívproblémáid vannak. De ne felejtsd el, hogy a köröm elváltozás önmagában nem betegség, csak valamilyen másik betegségnek a kísérő tünete. Az ilyen probléma felfedezésekor mihamarabb meg kell látogatni az orvost.

Az orvos, akinek látnia kell: kardiológus.

Hasznosnak találtad a cikket?

Ezt is olvasd el