8 kérdés, ami alapján meghatározhatod, hogy hány éves az elméd

Az életkorunk csupán egy szám. Hiába tudjuk pontosan, hogy mikor születtünk az nem jelenti azt, hogy fejben is ugyanannyi idősek vagyunk. Talán emiatt alakult ki az a kifejezés is, hogy a lányok előbb érnek, mint a fiúk. Ez nem feltétlenül csak biológiai értelemben igaz. A mentális fejlődésnek is vannak szakaszai, és az is nyomon követhető. A fiatalabb korosztályban is vannak, akik sokkal érettebbek, mint a kortársaik. Ez látszik a gondolkodásmódján és a döntésein is. Próbáltátok már meghatározni a mentális életkorotokat? Legalább elgondolkodtatok rajta? Egyesek szerint az elménk tovább él egy új testben a halálunk után. Ha ez igaz, akkor vajon hány életet szolgált már ki? Egyesek kitaláltak egy módszert arra, hogy megpróbálják meghatározni a tudatunk életkorát is. A módszer lényege, hogy válaszolunk a következő kérdésekre és a cikk végén lévő kiértékelés megmondja a mentális életkorunkat. Minden kép után van egy következő, amely a válaszért járó pontokat jelöli. Ezeket adjátok össze és nézzétek meg az eredményt a végén.

1: A négy napnyugta közül, melyik tetszik a legjobban. Jól nézd meg őket!

A képek pontszámai:

2: Melyik kék tetszik a legjobban?

A “kékek” pontszámai.

3: Mit gondolsz? Ez a kép fekete-fehér?

Pontok:

4: Mit gondolsz? Melyik a képen a legdominánsabb szín?

Pontok:

5: Melyik a legszimpibb rózsaszín?

A pontok:

6: Első pillanatra melyik színt vetted észre a következő képen?

A pontok:

7: Melyik “placcsanás” tetszik a legjobban?

Íme a pontok:

8: Szerinted melyik szín dominál leginkább a következő képen?

A betűkért járó pontok:

Megvannak az eredmények? Akkor lássuk, hogy mennyi idősek vagytok valójában!

7-12 pont:
Jóval fiatalabb vagy, mint gondolnád. Viselkedésed leginkább egy tiniéhez hasonlít. Ez egyáltalán nem rossz. Sokkal gondtalanabbul élheted az életed.

13-20 pont:
A mentális korod 20 és 29 év között lehet. Tele vagy még életerővel és vidámsággal. Kreativitásban és aktivitásban sincs hiány. Elmondhatod, hogy fejben is felnőttél már.

21-18 pont:
Olyan 40-49 év között lehetsz fejben.Érett vagy és tapasztalt. Tisztában vagy vele, hogyan éld az életed és miként használd ki a lehetőségeidet.

36-40 pont:
Te fejben 50 év felett jársz. Bölcsebb vagy, mint gondolnád. Természeted nyugodt és képes vagy értékelni az életet. Szereted a kényelmet.

Ti hány pontot értetek el? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Add Comment