KeződoldalÉrdekességek8 ok, ami bizonyítja, hogy a kisbaba érkezése miért nem oldja meg...

8 ok, ami bizonyítja, hogy a kisbaba érkezése miért nem oldja meg a párkapcsolati problémákat

-

Bizony nem egy-nem két olyan nő volt, van és lesz, aki azzal akarja maga mellett tartani a párját, hogy kisbabát szül neki. Ez viszont cseppet sem okos döntés, mivel a gyerek érkezése az aktuális problémákat nem fogja megoldani, sőt ehelyett még több konfliktust generál. Egy baba gondozása és nevelése plusz teherrel, lemondással és munkával jár, így még kevesebb idő jut arra, hogy a szülők rendezzék a gondokat. Mostani cikkünkben nyolc okot szedtünk össze, ami bizonyítja, hogy miért nem oldja meg egy gyermek érkezése a már fennálló párkapcsolati problémákat.

1, Elképzelhető, hogy a prioritások nem egyeznek

Amennyiben egy pár prioritásai sehol sem találkoznak, akkor sok probléma alakulhat ki. Ez megakadályozza, hogy boldogok legyenek a felek a párkapcsolatban. Egy kisbaba születése pedig csak még tovább ronthat a helyzeten. Amennyiben a pár már a kicsi születése sem előtt dolgozott össze, akkor nagy a valószínűsége, hogy az után sem fognak közösen gondoskodni a babáról. Ez amiatt is lehet, mert mondjuk az egyik fél nem volt felkészülve egy gyerekre, nem tudta mennyi munkával és áldozattal jár a nevelése, ezért a közös élet elképzelése darabokra hullik szét.

2, Kevesebb idő jut a közös beszélgetésekre és tevékenységekre

A problémákat kommunikáció útján lehet megoldani. Amikor egy csecsemő megszületik a pároknak kevesebb ideje lesz arra, hogy egymásra figyeljenek. A baba gondozása, nevelése rengeteg időt vesz igénybe. Az újdonsült szülők viszont kevesebb lehetőséget kapnak arra, hogy megbeszéljék a nehézségeket.

3, Az egyiknek keményebben kell dolgoznia, mint a másiknak

A párok már nem csak magukért felelnek, hanem egy kis életért is. A szülőknek meg kell találnia azt a megoldást, amivel a számlákat is ki tudják fizetni, de a baba gondozását is finanszírozni tudják úgy, hogy mindeközben mindenki ugyanannyit dolgozik. Ha ez az egyensúly felborul, az problémákat idézhet elő a kapcsolatban.

4, Nézeteltérések a gyerek nevelését illetően

Mivel mindkét szülő különféle családból származik, és néha eltérő kulturális háttérrel rendelkeznek, ezért logikus, hogy bizonyos ötleteket és célokat tartanak szem előtt az ideális nevelést illetően. Lehet, hogy az egyik nem akar TV-t a házba, míg a másik úgy gondolja, hogy az stimulálhatja a kicsit. Kutatások támasztották alá, hogy a neveléssel kapcsolatban mindig is lesznek nézeteltérések, ami további feszültséget okoz, ha nem találnak rá az arany középútra.

5, Apa féltékeny lehet a babára

Az édesanya és a gyermek közti kapcsolat a legtöbb esetben már a születés pillanatában kialakul, míg az apa és a kicsi közti kapcsolat kialakításához viszont idő kell. Időközben a férfiak megtapasztalják, hogy a párjuk minden figyelme és gondoskodása az újszülöttre összpontosul, ők pedig háttérbe szorulnak. A tudósok elmagyarázták, hogy ez azért okoz feszültséget, mert az apa úgy érezheti kimarad az egészből, ezért féltékeny lesz a babára.

6, A családtagok nyomást gyakorolhatnak a kapcsolatra

Amikor egy új élet érkezik a családba, akkor általában a rokonok, például nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek ellátna egy csomó tanáccsal, hogyan is kell a gyereket nevelni. Ezt külön stresszként élik meg az újdonsült édesanyák, hiszen ők vannak napi szinten a gyerekükkel, ők tudják, hogy mire van szüksége. Ez a helyzet azonban a szülők között is konfliktust idézhet elő, mert mondjuk az egyik fél maximálisan hallgat a rokonaira, de másik meg nem.

7, Kevés idő lesz magadra és a saját dolgaidra

A csecsemő érkezése teljesen fel tudja borítani az ember ütemtervét, sőt jó pár álmatlan éjszakát is tud okozni a szülőknek. Ezáltal jó sok feszültség, türelmetlenség, ingerültség és megrázkódtatások halmozódhatnak fel a szülőkben, ami konfliktushoz vezethet. Pontosan az ilyen helyzet elkerülése végett kell kidolgozni egy ütemtervet, ami lehetővé teszi számukra, hogy a saját kis dolgaikra összpontosítsanak. Tanulmányok szerint, ha szülők így felosztják a munkát, akkor az hozzájárul a jóléthez.

8, A hormonok sok terhet tehetnek a kismama vállára

Egy nő szervezete várandósság alatt és szülés után hormonokat szabadít fel, mellyel sebezhetőnek érzik magukat. Az édesanya elkezd pánikolni amiatt, hogy a párja el fogja hagyni őt és a babát, ez pedig arra készteti, hogy jobban az ellenőrzése alatt tartsa. Ezzel csak ront a helyzetén és valóban megsemmisítheti a kapcsolatukat.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el