KeződoldalÉrdekességek8 ok, amiért a mai pasik örökre agglegények maradhatnak

8 ok, amiért a mai pasik örökre agglegények maradhatnak

-

Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki hajadonként, vagy agglegényként tengődjön 25 éves kora felett. Manapság az emberek alig 20%-a dönt úgy, hogy megházasodik még 25 éves kora előtt. A válási arányokról meg inkább ne is beszéljünk. Magyarországon a házasságok 65%-a válással végződik. Jól van ez így? Biztos, hogy nem, de legalább érthető, hogy miért maradnak az emberek inkább egyedül. Vagy, ha van is valakijük, akkor nem kötik össze az életüket.

Ennek több oka is lehet, de az biztos, hogy a napról napra változó világunk nagyban hozzájárul ehhez. A nők nagy része titkon szeretne menyasszony és anya lenni, de inkább már ők sem vallják be. Beletemetkeznek a munkába és karrieristák lesznek. Nagyon sok esetben már kicsúsznak az időből, mire eljutnak odáig, hogy gyermeket vállalnának.

Most azonban a férfiakkal szeretnénk foglalkozni és mutatunk nektek pár példát arra, hogy miért maradnak inkább agglegények.

Önértékelési problémák
Ha valaki bizonytalan, az eredményezheti azt, hogy fél elhagyni a komfortzónáját. Nekik kész sorscsapás volt a közösségi oldalak megjelenése. A Facebook és Instagram elterjedésével még annyit sem kell mozdulniuk, mint eddig. A Tinder jellegű oldalak is csak tovább rontanak a helyzeten, hiszen nem minden férfi szeret versengeni. Félnek a kudarctól és a visszautasítástól, melynek hatására rommá törik az önbecsülésük.

Megjelenés
Tagadhatjuk, de a külső igenis számít. Lehet, hogy a tévében és a Facebook-on menőnek számít egy Justin Bieber szerű öltözködés, de ezt hagyjuk meg a tinilányoknak. A nőknek az kell, hogy valaki férfias legyen. Ezek a slim-fit nadrágba bújtatott, rózsaszín selyemfiúk legfeljebb az instagram-on népszerűek.

Önteltség
A pasik szeretik magukat “púderozni”. Ez azt jelenti, hogy imádják kicsit jobb színben feltünteni magukat. Azt hiszik, hogy ehhez dicsekedni kell, és fényezni önmagukat. Persze jó dolog, ha egy pasi sikeres, de ha folyamatosan ezzel kérkedik, akkor azzal elijeszti a másik nem képviselőit. A nőket taszítja a nagyképűség.

Melómánia
Egyes területen nőtt a munkalehetőség, míg más helyeken csökkent. Az internet elterjedésével lehetőség lett otthoni munkavégzésre is. Az a baj ezzel, hogy sok esetben elhalványul a határvonal. Persze sokan kényelmesebbnek gondolják, mint bemenni egy irodába, de attól, hogy otthonról dolgozunk…még mindig csak dolgozunk.

Rossz tapasztalatok, csalódások
Azt mondják, hogy a férfi kezdeményez és a nő választ. Napjainkban azonban ez már nincs kőbe vésve. A hölgyek is rengetegszer kezdeményeznek. A pasik sok esetben nem mernek megindulni. Egyszerűen próbálják megkímélni magukat egy esetleges csalódástól. De, aki nem kockáztat nem is nyer. Persze senki nem garantálhatja, hogy minden próbálkozásból kapcsolat lesz. Bizony sokszor fogunk pofára esni, míg az igazit keressük.

Válás utáni sebek
A férfiak sokkal nehezebben dolgoznak fel egy válást, mint a nők. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha már gyerekek is vannak, akkor Magyarországon, ők a legtöbb esetben az anya felügyelete alá kerülnek. A pasik ilyenkor egyedül marad és unatkozik. Nehezebben szokják meg az új helyzetet. Gyerektartást kell fizetniük és csak hétvégén találkozhatnak a gyerekkel. Ilyenkor a munkába temetkeznek és nem marad idejük ismerkedni sem.

Megszokják az egyedüllétet
Régen az volt a standard, hogy a pasi keresi a pénzt a nő pedig otthon van a gyerekekkel, valamint vezeti a háztartást. Mondhatni függtek egymástól. Mára ez teljesen megváltozott. Mindkét fél képes önellátóan és egyedül élni. Ha egy pasi túl sokáig marad egyedül, akkor lemond a párkeresésről. Megszokja a kényelmet és már feszengve fogja érezni magát egy nő társaságában. Abszolút elmúlik a késztetés, hogy egy éjszakánál tovább lefoglalja magát a másikkal. Ha ez bekövetkezik, akkor örökre elbúcsúzhat a családalapításnak még a reményétől is.

Tudálékos-tudatos
Vannak pasik, akik az egyetemi évei alatt teljesen éretlenül viselkedtek, majd hirtelen egy varázsütésre elkezdtek tudatos önfejlesztésbe kezdeni. Kötött edzésterv, masszív diéta. Az önfejlesztésnek szenteli az életét. Egyrészt ezzel taszítja is a nőket, másrészről pedig nem is igazán tudna velük mit kezdeni. Ha az életmódja ennyire megköti, akkor oda nem fér be egy nő…


Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...