KeződoldalÉrdekességek8 ok, hogy miért nem szabad fogyókúrás tablettákat szedni, ha fogyni akarsz

8 ok, hogy miért nem szabad fogyókúrás tablettákat szedni, ha fogyni akarsz

-

A fogyitabik nagyon csábítóak lehetnek azok számára, akik már hosszú-hosszú ideje küzdenek a súlyukkal. A siker elérése érdekében bármit vagy épp mindent képesek bevetni. A fogyitablettákkal az a baj, hogy nem mindegyik jó vagy egészséges, így komoly problémákat idézhet elő. Ha nem néz valaki utána a tablettáknak, például, hogy milyen összetevőket tartalmaz, milyen mellékhatásai lehetnek, akkor komoly kockázatot vállalnak. Sajnálatos módon nincsenek olyan tabletták melyek azt a célt fogják szolgálni, amit szeretnél. Szó szerint csak mérgezed magad, hogy ilyen készítményeket szedsz.

Mi, 100%-ban támogatjuk az egészséges életmódot követő embereket, mindaddig, míg jól és megfelelő módon végzik azt. Mai cikkünkben be szeretnénk mutatni, hogy milyen hátrányai vannak az ilyen termékeknek.

1, Májkárosodás

Sokan küzdenek a fogyás nehézségeivel az egész világon, ám az étrend és a testmozgás néhányuknak nem elég, ezért étrend-kiegészítőket, például fogyitablettákat vagy zsírégetőt kell szedniük. Ez azért baj, mert sokan figyelmen kívül hagyják a mellékhatásokat. Egy tanulmány szerint ezek a készítmények májkárosodáshoz vezethetnek.

2, Veseproblémák

Nemcsak a májat érinti rosszul, hanem a veséket is. A Hydroxycut termékek sok problémát okozhatnak a szervezet számára. Ha ilyen termékeket szedsz, akkor nagy a valószínűsége, hogy veseelégtelenség lép fel.

3, Álmatlanság

A fogyókúra egyik lehetséges mellékhatása az álmatlanság. Mivel ezek a készítmények nagyon sok stimulátort tartalmaznak, éjszaka képtelenség tőlük elaludni. Ez akkor jelent még nagyobb problémát, ha más stimulánsokkal együtt fogyasztják például kávéval.

4, Magas vérnyomás

A Mayo Clinic szerint az Efedrának vagy ma-huangnak nevezett fogyókúrás tabletta számos mellékhatást okozhat, például magas vérnyomást. Szerencsére ezen hatóanyagú termékeket betiltották.

5, Hasmenés

Néhány zsírégető tabletta (például a CLA-1000) valóban hasmenést okozhat. Ez az egyik mellékhatása az ilyen jellegű termékeknek. A hosszú ideig tartó hasmenés viszont nagyon veszélyes, mivel a vele együtt elvesztett víz kiszáradáshoz és elektrolitvesztéshez vezethet. Ha néhány napnál tovább fennáll, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

6, Rektális vérzés

Egy tanulmány szerint néhány fogyókúrás tabletta vastagbél gyulladást okozhat, melyet rektális vérzésnek is hívnak. A fentermin egyike azoknak a gyógyszereknek, amelyek ezzel a mellékhatással rendelkeznek. Pontosan emiatt csak rövid ideig célszerű szedni! Nagyon fontos, hogy ezekből nem szabad a meghatározott mennyiségnél többet bevenni, mert további problémák kialakulásához vezet.

7, Megnövekedett pulzusszám

A fogyitabiknak amfetamin-szerű hatása van, amely növeli a pulzusszámot. Danny Lee-Frost, az MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) vezetője szerint, ha olyan szívproblémáid vannak, amelyekről még nem tudsz, a fogyitabik elő fogják hozni.

8, Fejfájás

A fejfájás olyan termékek mellékhatása lehet, mint az Iorcaserin és a Contrave. Ha bármilyen másik tünet társul még ehhez érdemes orvoshoz fordulni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a tabletták nem teszik lehetősé, hogy a kívánt eredményeid elérd. Ehelyett sokkal jobban oda kell figyelni az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Ez a két dolog és egy jó adag akaraterő segíteni fog, hogy elérd amit szeretnél.

Ezt is olvasd el