KeződoldalÉrdekességek8 olyan ruhadarab, amit nem célszerű külföldön felvenni

8 olyan ruhadarab, amit nem célszerű külföldön felvenni

-

Az utazás, kirándulás, nyaralás már nagyon régóta az emberek életének szerves részét képezi, és ha csak tehetik különböző, egzotikus vagy érdekes helyre utaznak, hogy világot lássanak. Viszont minden országnak megvannak a maga szokásai és szabályai, amit bizony be kell tartani, mert a “tudatlanság” nem ment fel a büntetés alól. Vannak országok és városok, ahol bizonyos ruhadarabokat nem célszerű felvenni, ha csak nem akarnak kellemetlen helyzetbe kerülni. Nem mindenhol rónak ki pénzbírságot arra, aki megszegi a szabályokat, vannak helyek, ahol például étterembe nem ülhetsz be. Mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elhozzuk nektek azokat a ruhadarabokat, amiket jó messziről kerülni kell a cikkben feltüntetett helyeken.

1, Anglia: sportruházat népszerű klubok képeivel

Ha Angliába mész lehetőleg ne vegyél fel olyan ruhát, ami a népszerű angol futballklubok képeit, logóit, emblémáit ábrázolja, mert rengeteg őrült rajongóval lehet találkozni az utcán. Ha nem akarsz egy ilyen csapattal találkozni, és kellemetlen szituációba keveredni akkor kerüld el az ilyen ruhadarabokat.

2, Görögország: magas sarkú cipő

Eleni Cork az Őskori és Antik Görögország igazgatója interjút adott a Daily Mailnek, amiben elmondta, hogy számos intézkedést és szabályozást hoztak létre annak érdekében, hogy megőrizzék a történelmi emlékek jelen állapotát. A női látogatókat arra kérik, hogy a magassarkú cipőiket cseréljék le lapos talpúra, mert utóbbiak nem sértik meg/fel az emlékműveket. A másik, hogy egy magassarkú cipőben elég bonyolult megmászni például az Akropoliszt.

3, Capri: klumpa és papucs

1960-ban az ottani kormány úgy határozott, hogy az emberek nem hordhatnak az utcán sem papucsot, sem klumpát, mert túlságosan is zajosnak találták őket. A helyi lakosok nyugalma, békéje, védelme érdekében ezért ma már tilos ilyen lábbeliket felvenni az utcán. Ezek után a Cinque Terre Nemzeti Parkban is betiltották ezek viselését, mert egy ilyen terepen nagyon zavaró és fájdalmas lehet menni.

4, Belgium: színes ruhák

A belgák alkalmi ruházata diszkrét, és általában sötét színű. Kifejezetten szeretik a fekete darabokat, és fontos számukra, hogy az kényelmes és praktikus legyen. Mivel számukra ez a megszokott ezért a kisebb falvakban, városokban nem engedélyezték a feltűnő, harsány színű ruhák viselését, csak a fővárosban.

5, Spanyolország: turistának öltözni

Spanyolország igazi turisztikai látványosságnak, ám pont emiatt olyan veszélyes is. Itt rengeteg zsebtolvaj megfordul, akik kifejezetten a turistákra utaznak, ezért érdemes olyan ruházatot venni, ami nem arról árulkodik, hogy az vagy. Ennek következtében nem célszerű bermuda nadrágot, és Spanyolországos pólót viselni, mert egyből potenciális célpont leszel.

6, Barcelona, ​​Mallorca és Ibiza: strandruházat

Ezeken a helyeken megpróbálják pénzbírsággal korlátozni, hogy az emberek hiányos öltözékben lépjenek utcára. A kiszabható büntetés akár 176 ezer forintba is kerülhet. Csak és kizárólag a strandon illetve medencék körül lehet hiányos öltözékben megjelenni.

7, Franciaország: rövidnadrág, push-up melltartó

Franciaországban nem célszerű rövidnadrágot viselni, csak akkor ha strandon vagy. A franciák úgy gondolják, hogy a belső comb egy nagyon intim testrész, ezért nemigen szeretik mutogatni. Még a nyári melegben is érdemes inkább hosszú szoknyákban, vagy combokat takaró miniszoknyákban lenni. Azért is jobb az utóbbiak közül valamelyiket választani, mert nem minden étterem engedi meg, hogy rövidnadrágban térj be hozzájuk enni.

A rövidnadrág mellett a push-up melltartókat sem kedvelik. A francia hölgyek leginkább a csipkés fehérneműket részesítik előnyben. Ha nem akarsz rosszalló tekintetekkel találkozni, akkor ne vegyél fel push-upos melltartót.

8, India: terepmintás öltözet

Az indiai herceg a 2016-os támadások után betiltotta a terepmintás ruhadarabok viselését. Senki más nem viselhet ilyet csak és kizárólag a katonaság. Ezenkívül a külföldi nők biztonsága érdekében az Idegenforgalmi Minisztérium olyan szabályozást hozott létre, mely azt tanácsolja a a külföldi nőknek, hogy ne viseljenek rövid ruhákat és szoknyákat.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el