KeződoldalEmberek8 szempont, ami szerint nagyon rossz ötlet egy baráttal menni nyaralni.

8 szempont, ami szerint nagyon rossz ötlet egy baráttal menni nyaralni.

-

Ha épp nincs párod, vagy már nincs kedved a szüleiddel menni nyaralni, akkor jöhet szóba egy baráttal való nyaralás. Elsőre ez nagyon jó ötletnek tűnik, ám jó néhány kihívás elé állítja az embereket na meg a barátságokat is. Annak ellenére, hogy irtó jóban vagytok, évek óta ismeritek egymást, még nem jelenti azt, hogy jól megértitek egymást a nyaralás során. A mostani cikkünkben 8 szempontot szedtünk össze, hogy bemutassuk miért nem annyira jó ötlet egy baráttal nekivágni a világnak.

1, Eltérő napi rutin.

Nem a legjobb dolog egy olyan baráttal elmenni nyaralni, akinek teljesen más napi rutinjai vannak, mint neked. Elképzelhető, hogy neked 12 óra alvásra van szükséged, ám a barátod már reggel 7 órakor fent van. Nem biztos, hogy napközben be tudsz iktatni izgalmas kirándulásokat, mert a barátod délután kettő órakor úgy dönt, hogy futni fog, hiszen otthon is akkor megy. Ez az egész katasztrófába torkollhat, és pár napon belül csúnya veszekedéseket generálhat.

2, Túl sokat lógtok együtt.

Annak ellenére, hogy együtt mentek nyaralni, még nem jelenti azt, hogy sülve-főve együtt kell lenni. Vannak emberek, akik szeretnek a barátaikkal közösen reggelizni és vacsorázni, ám a nap többi részét szeretik egyedül eltölteni. Ezzel szemben vannak, olyanok is, akik viszont minden percet a barátaikkal töltenének. Ez az ellentétes gondolkodás komoly gondokat eredményezhet.

3, Különböző anyagi helyzet.

Nem jó, ha két ellentétes anyagi háttérrel rendelkező ember közösen megy valahova, mert elképzelhető, hogy a barát olyan helyre akar menni vacsorázni, amit te nem engedhetsz meg magadnak. Mivel te fizeted a saját fogyasztásod, ezért jogod van eldönteni, hogy ott akarsz-e enni vagy sem. Ha nem akarod víz szürcsölés közben azt nézni, ahogy a barátod drága borokat fogyaszt beszéld meg vele a dolgot.

4, Eltérő az érdeklődési kör.

Annak ellenére, hogy az úticélban meg tudtatok egyezni az nem jelenti azt, hogy a nyaralás további terveiben is kompromisszumot tudtok kötni. Nehéz egy olyan emberrel tervezni, aki mondjuk folyamatosan bulizni akar, te pedig szívesen benéznél néhány múzeumba. Ez később problémát fog szülni.

5, Neked van, neki nincs tapasztalata nyaralás terén.

Ismét külföldre látogatsz és úgy döntesz elviszed az egyik barátod, aki még sosem járt másik országban. Már a reptéren elkezdődnek a bajok, mert szegénynek fogalma sincs arról, hogyan működnek a dolgok. A nyaralás lassan átcsap gyerekfelügyeletbe, ami bosszantó lehet.

6, Eltérő hozzáállás az új emberek iránt.

Előfordulhat, hogy olyan baráttal mész nyaralni, akinek van partnere, és ő állandóan a telefonját nyomkodja, miközben te új emberekkel ismerkednél. Ez nagyon bosszantó tud lenni, mert olyan, mintha egyedül mentél volna. Ilyenkor fogod azt érezni, hogy mennyivel jobb lett volna, ha ugyanolyan szinglivel mész, mint te magad.

7, Szelfimániás.

A mai világban mindenki szeret fotózni, de ha olyan emberrel mész, aki szelfimániás, akkor kösd fel a gatyád. Az ilyen barát pontról-pontra elmagyarázza, hogyan kell beállni valahova, miközben te csak egy egyszerű kis képet akartál, hogy megörökítsd mégiscsak ott jártál. Az ilyen barát nagyon hamar a másik idegeire tud menni.

8, Állandóan panaszkodik.

Oké, hogy sikerül kiválasztanotok az úticélotokat, ám az eljutás módjáról bizony komoly érveket kell felhoznotok. Lehet, hogy már az elején nem egyezik a véleményetek, ami további konfliktusokat szül, sőt állandó panaszkodásba csaphat át az egész út, ami iszonyú kellemetlen tud lenni.Az ilyen viselkedés teljesen elrontja a nyaralás örömeit.

Na, ezért kell jó alaposan átgondolni, melyik barátoddal mész nyaralni.

Ezt is olvasd el