KeződoldalÉrdekességek8 szépségszabály, ami megkülönbözteti az átlagos nőket a királyi család tagjaitól

8 szépségszabály, ami megkülönbözteti az átlagos nőket a királyi család tagjaitól

-

A királyi család tagjai szinte a nyilvánosság előtt élik életük minden percét. Ezért hát érthető, hogy vannak bizonyos szabályok, amik a megjelenésre vonatkoznak.
Nem túlzás azt állítani, hogy a királyi család hölgyeinek mindig tökéletes hajjal, sminkkel és megjelenéssel kell rendelkezniük.

1. A rúzs

A királyi családban tilos a vörös vagy bármilyen egyéb, sötét színű rúzs használata. A rózsaszín és a színtelen ajakbalzsamok természetesen megengedettek.

2. Arc

A királyi család tagjai nem hordhatnak olyan sminket, ami erős és/vagy rideg tekintetet ad az arcnak. Csak természetes sminket használhatnak. Ha egy kis pírt szeretnének az arcukra varázsolni, hideg vízzel kell megoldaniuk.

3. Smink

A királyi családban senki sem viselhet erőteljes sminket, sem műszempillát, se füstös szemeket, vagy ilyesmit. A királyi smink általában egy leheletnyi világos vagy test színű szemhéjfestékből és egy kis szempillaspirálból állhat.

4. Hosszan-tartó smink

A királyi család hölgyeinek tökéletes sminket kell viselnie, hiszen számos olyan eseményen vesznek részt, ami órákig is eltart. Teljesen mindegy, hogy fúj a szél, vagy tikkasztó meleg van, a sminknek akkor is makulátlannak kell lennie!

5. Sminkelés nyilvános helyen

Az etikett tiltja, hogy nyilvánosság előtt sminkeljenek, annak ellenére, hogy ez valójában egy kis púdert és rúzst jelenti.

6. Körömlakk

A királyi hölgyek nem hordhatnak feltűnő, élénk színű körömlakkot. Csak és kizárólag halvány rózsaszínt, vagy áttetszőt.

7. Haj

A királyi protokoll kimondja, hogy rendezett és ápolt frizurával kell megjelenniük. Katalin hercegnének például saját fodrásza van, aki csak egy fajta hajat csinál neki. Ezen kívül rendszeresen festik is neki, hogy még véletlenül se kandikáljon ki egy nemkívánatos ősz hajszál.

8. Kalap

A királyi öltözködési szabályzat szerint a kalapokat minden formális eseményen – beleértve az esküvőket és a karácsonyi rendezvényeket – kötelezően viselni kell. Koronát természetesen csak a királynő vagy a király viselhet.

Ezt is olvasd el