KeződoldalÉrdekességek8 szokás, ami nagyon sokat elárulhat rólad az idegen embereknek

8 szokás, ami nagyon sokat elárulhat rólad az idegen embereknek

-

Megannyi teszt, kutatás és vizsgálat után derítették ki a tudósok, hogy elég nagy összefüggés van a mindennapi szokások és a személyiség között. Ez lehet a pontosság, vagy ahogy az emberek a táskát hordják, ahogyan a WC papírt tekerik…és a többi. Egyes eredmények valóban nagyon meglepőek lehetnek, mivel sokkal-sokkal többet elárulnak az adott személyről, mint gondolná. Nyilván egy olyan embernél, aki eléggé otthon van a személyiségjegyekben, és könnyedén kiismer másokat, annak nyitott könyv leszel, ha tetszik ha nem. Ha téged is érdekel a tudósoknak milyen eredmények jöttek ki akkor ideje elolvasni a teljes cikket.

1, A táska viselésének módja

Egy interjúban egy testbeszédre szakosodott kutató elmesélte, hogy a táska viselésének módja nagyon sokat el tud árulni a személyiségről.

Táska az alkarra akasztva: Így általában a magabiztos nők szokták hordani a retiküljüket, mellyel önbizalmat árasztanak magukból. Annak idején a nemesek is így vitték a táskájukat.

Táska a hónalj alatt: Ez leginkább a nyugodtságról árulkodik. Azok a nők, akik így viszik táskájukat, nem igen aggódnak a megjelenésük miatt.

Táska a vállon: Akik így viselik a táskájukat szinte semmit nem rejtenek el, és nagyon gyakorlatiasak. Ez azt jelenti, hogy nagyon extrovertált személyiségtípusok.

Táska füleinek fogása: Ez a típusú táska tartás a bizonytalanságról árulkodik. Az illető valamitől tart, illetve nem bízik a körülötte lévő emberekben.

A testbeszéd szakértő hozzáteszi, hogy a fent említett jellemzések nincsenek kőbe vésve, és nem mindig következetesek.

2, A WC-papír tárolásának módja

Nagyon-nagyon furán hangozhat, de egy életmód szakértő szerint a WC papír tekeredési módja is sokat elárulhat egy emberről. Elárulja ha vezető, kontrolláló vagy nyugodt személyiség. Vizsgálatok során 2000 nőt és férfit figyeltek meg, s kiderült, hogy azok, akiknél elölről tekeredik a WC papír dominánsabbak, míg akiknél hátulról, azok alázatosabbak.

3, A szelfizés módja

A kutatók abban is találtak néhány viselkedésre vonatkozó mintát, hogy az emberek milyen módon készítenek magukról képet. Mint kiderült a barátságosabb emberek inkább alulról készítenek képet magukról. A lelkiismereted emberek, viszont nagyon keveset mutatnak otthonukból, ha van rá lehetőségük akkor szinte semmit. Azok, akik nyitottak az új tapasztalatokra nagyobb valószínűséggel mutatnak valamilyen pozitív érzelmet. A megfigyelés során az is kiderült, hogy a szorongó emberek vágnak inkább kacsaarcot.

4, Járási stílus

A testbeszéd szakértők kiszúrták, hogy a járási stílusnak is köze van a személyiséghez. Szóval ez azt jelenti, hogy a hanyag testtartású emberek általában szomorúbbak, azok akik viszont peckesen, már már ugrálva járnak, boldogabbak. Amikor megváltozik a sétálás stílusa, akkor valószínű a hangulat is. A járás utalhat az illető sebezhetősége is, de a fejbiccentés is utalhat az érzékenységre, gyengeségre.

5, Kézfogás

Kutatások kimutatták, hogy a kézfogás is kapcsolódhat a személyiséghez. Azok, akik határozottan fognak kezet extrovertáltabbak, vagyis nyitottak az új tapasztalatokra is. Ők kevésbé aggodalmasak és sérülékenyek, mint azok, akik viszont félénken, ernyedten fognak kezet másokkal.

6, A telefonon pötyögésével töltött idő

A tudósok megpróbálták megfigyelni, hogy az emberek mennyire függnek készülékeiktől és milyen lesz általa az érzelmi stabilitásuk. A vizsgálat során a résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék az olyan kijelentéseket, mint például: “Több időt töltő a mobiltelefonommal, mint kellene”, “Izgulok, mikor a mobilomat nem látom.” Az eredmények arra engedtek következtetni, hogy azon személyek, akik szó szerint telefonjuk rabjai voltak, sokkal feszültebbek és ingerlékenyebbek voltak.

7, Pontosság

Kutatások kimutatták, hogy azok az embereknek, akik késnek a munkából, vagy korán lelépnek onnan, kevésbé motiváltak. Viszont az sem sokkal jobb, ha az illető pontosan bejár dolgozni és sokáig ott is marad, mert túl motivált. Fontos megtalálni az aranyközéputat, mivel a késői tartózkodás kimerültséget okozhat.

8, Ideges szokás

A tudósok megfigyelték az embereket és próbálták elemezni a reakcióikat. Az eredmények azt mutatták, hogy azon embereknek, akiknek magas a perfekcionista hajlamuk sokkal stresszesebbek, frusztráltabbak, mint azok, akik nem foglalkoznak annyira a tökéletességgel. Ennek valószínű az is lehet az oka, hogy a maximalisták képtelenek a semmittevésre.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...